Η αποτίμηση του Γκιγιέρμε Ναράνχο και η επόμενη μέρα

ΕΘΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ,

Βουδαπέστη, αποστολή ΠΣΑΤ
Παντελής Λώλης

Την δική του αποτίμηση για την Εθνική ομάδα έκανε ο ομοσπονδιακός τεχνικός Γκιγιέρμε Ναράνχο αμέσως μετά την ολοκλήρωση των υποχρεώσεων της «γαλανόλευκης» στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Ο Ισπανός τεχνικός αναφέρθηκε στο μέλλον της Εθνικής αλλά και στο δικό του. Αναλυτικά: 

Για την παρουσία της Εθνικής στο Ευρωπαϊκό: «Ως ομάδα κρατάμε πολλά θετικά. Πρώτα απ' όλα έγινε αντιληπτό από όλους ότι δεν μας έφθανε το γεγονός ότι επέστρεψε η Ελλάδα σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα μετά από 18 χρόνια. Θέλαμε κάτι παραπάνω, πράγμα που πετύχαμε με την πρόκριση στους «16» της διοργάνωσης. Ήμασταν πολύ συγκεντρωμένοι εκεί που έπρεπε και όπως είδατε δεν ήταν καθόλου εύκολο να νικήσεις αντιπάλους όπως η Γαλλία και η Φινλανδία με καθαρό σκορ. Αυτό ήταν πολύ σημαντικό για εμάς και ήταν ιστορικές οι στιγμές που ζήσαμε».

Για το τελευταίο παιχνίδι με την Ολλανδία: «Προφανώς χάσαμε με 3-0 σετ και στο τελευταίο σετ μας νίκησαν εύκολα. Άλλαξαν την τακτική τους, έπαιξαν πιο ελεύθερα και εμείς χάσαμε την συγκέντρωσή μας. Σε σχέση με τα προηγούμενα πέντε παιχνίδια που έδωσαν για τον όμιλό τους έπαιξαν τελείως διαφορετικά και εμείς δυσκολευτήκαμε πολύ με τις κεντρικές τους. Όμως σε γενικές γραμμές τα πήγαμε πολύ καλά και είμαι πολύ ικανοποιημένος».

Για την νέα γενιά της Εθνικής: «Η βάση έχει δημιουργηθεί και υπάρχει υλικό από πίσω. Σιγά σιγά δυναμώνει και το ελληνικό πρωτάθλημα με την άνοδο ομάδων όπως ο Παναθηναϊκός, ο ΠΑΟΚ και αυτό είναι καλό για το γυναικείο βόλεϊ γενικότερα. Θα υπάρχει μεγαλύτερος ανταγωνισμός και με τον Ολυμπιακό, οι αθλήτριες θα έχουν περισσότερες πιθανότητες να ανέβουν επίπεδο. Είμαστε σε καλό δρόμο».

Τι χρειαζόμαστε περισσότερο: «Κάτι που είναι δύσκολο να αλλάξεις. Ύψος. Δυστυχώς υστερούμε σε αυτό το κομμάτι και εκτός από την Ανθή (σ.σ. Βασιλαντωνάκη), καμία αθλήτρια δεν περνάει το 1.90, ίσως η Μερτέκη να το πλησιάζει. Είμαστε κοντή ομάδα σε γενικές γραμμές και αυτό δύσκολα να το αλλάξεις. Όμως, είδατε στο γήπεδο με την Ολλανδία, απέναντί μας είχαμε πανύψηλες αθλήτριες και παλέψαμε πολύ σκληρά. Δουλέψαμε στο σύστημά μας και παίξαμε φοβερή άμυνα και η μπάλα έπεφτε πολύ δύσκολα. Αυτό το υλικό έχουμε και με αυτό πρέπει να δουλέψουμε».

Αν θέλει να μείνει:
«Φυσικά. Όσο με θέλουν εννοείται».

Αν θα μάθει ελληνικά:
«Θα δούμε. Για να γίνει αυτό θα χρειαστώ full time δουλειά (γέλια)».

Σχετικά Άρθρα