Ευρωπαϊκό ανδρών, Σαμελβούο: «Ήμασταν απόλυτα συγκεντρωμένοι»

ΕΘΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ,

Λιουμπλιάνα, Αποστολή ΠΣΑΤ
Δημήτρης Τυχάλας

Ο Τόμας Σαμελβούο εμφανίστηκε απόλυτα ικανοποιημένος όχι μόνο από τη νίκη, αλλά κι από τη νοοτροπία που έδειξαν οι παίκτες του στον αγώνα κόντρα στην Ελλάδα για τους «16» του Ευρωβόλεϊ όπου επικράτησαν με 3-1 και πήρα το εισιτήριο για την προημιτελική φάση.

«Είμαι ευχαριστημένος γιατί παίξαμε με απόλυτη συγκέντρωση από τον πρώτο έως τον τελευταίο πόντο. Ακόμη κι όταν υπήρχαν διαφορές δεν χαλαρώσαμε καθόλου, Περιμέναμε ένα σκληρό παιχνίδι, η Ελλάδα μπορεί να παίξει πολύ γρήγορα και να γίνει επικίνδυνη, αλλά είμαι χαρούμενος για τους παίκτες μου γιατί κατάφεραν να κερδίσουν γρήγορα ένα τέτοιο παιχνίδι», είπε ο Φινλανδός τεχνικός και συμπλήρωσε: «Πήγαμε καλά στην επίθεση αλλά και στο μπλοκ-άμυνα όπου κρατήσαμε την Ελλάδα σε χαμηλά ποσοστά. Δεν ξέρω τι θα γίνει στη συνέχεια, αφού πρέπει πρώτα να μάθουμε τον επόμενο αντίπαλο και να έχουμε μια καλή αποθεραπεία.»

Για την ελληνική ομάδα: «Για να είμαι ειλικρινής περίμενα μεγαλύτερη κόντρα σύμφωνα με αυτά που είχα δει από τους προηγούμενους αγώνες. Παίζανε πολύ καλά και στην επίθεση και στην άμυνα. Ίσως εμείς να την οδηγήσαμε σε μια τέτοια εμφάνιση κι ίσως από ένα σημείο και μετά οι παίκτες σας να μην πίστευαν ότι μπορούν να μας δημιουργήσουν προβλήματα γιατί παίζαμε συνεχώς με την ίδια συγκέντρωση»

Από την πλευρά του ο διαγώνιος της Εθνικής Ρωσίας Μαξίμ Μιχαΐλοφ σημείωσε: «Ήταν ένα παιχνίδι νοκ άουτ και ξέραμε ότι η ελληνική ομάδα είναι πάρα πολύ καλή στην άμυνα και δεν έπρεπε να της δώσουμε την ευκαιρία να εκμεταλλευτεί αυτό το όπλο της κάτι που καταφέραμε. Έχουμε παίξει αρκετά καλά και κόντρα στην Σλοβενία στην τελευταία αγωνιστική του ομίλου, αλλά σήμερα πραγματικά παίξαμε με μεγάλη συγκέντρωση, λίγα λάθη και γι’ αυτό κερδίσαμε το ματς. Στην Εθνική ομάδα έχουμε πολύ καλούς ακραίους και δε νομίζω ότι θα χρειαστώ».

Σχετικά Άρθρα