Συνεργασία της Ε.Ο.ΠΕ. με την «Εργώ» για την ψυχολογική υποστήριξη των αθλητών

ΕΘΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ,

Η Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης ξεκίνησε τη συνεργασία της με την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία (ΑΜΚΕ) «Εργώ» στο πλαίσιο του Προγράμματος «Ενδυνάμωση ψυχολογικών δεξιοτήτων και ανθεκτικότητας νεαρών αθλητών/-τριών Βόλεϊ», με στόχο την ψυχολογική υποστήριξη της Εθνικής Ομάδας Παίδων, καθώς και των Κλιμακίων Παμπαίδων και Παγκορασίδων Αττικής.

Στο πρόγραμμα αυτό δίνεται έμφαση στην ψυχολογική προετοιμασία και ενδυνάμωση των αθλητών τόσο σε ατομικό όσο και ομαδικό επίπεδο. Οι παρεμβάσεις υλοποιούνται μέσα από τη συνεργασία και κοινή στοχοθεσία με τους προπονητές. Επιπλέον, προβλέπονται δράσεις ευαισθητοποίησης και Συμβουλευτικής των γονέων.  

Η έναρξη του Προγράμματος έγινε την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας με την Εθνική Ομάδα Παίδων ενόψει των υποχρεώσεών της για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα το καλοκαίρι του 2020.

Λίγα λόγια για την «Εργώ»

Η «Εργώ» είναι ένας φορέας που διεξάγει συντονισμένες προσπάθειες ενδυνάμωσης ψυχοκοινωνικών δεξιοτήτων παιδιών, εφήβων, νέων ενηλίκων, καθώς και όσων ασχολούνται και υποστηρίζουν τις ηλικίες αυτές, είτε από τον ρόλο του επαγγελματία (προπονητές, δάσκαλοι, κ.ά.) είτε ως γονείς.

Η φιλοσοφία της «Εργώ» είναι ότι κάθε παιδί και νέος στο ταξίδι της ζωής έχει δικαίωμα στη μέγιστη ψυχική ευημερία και βέλτιστη προοπτική και εξέλιξη και η διασφάλιση αυτού του στόχου-δικαιώματος απαιτεί συνειδητή και διαρκή προσπάθεια από όλους. Στο πλαίσιο αυτό, η Εργώ υλοποιεί καινοτόμα ψυχοπαιδαγωγικά μοντέλα και παρεμβάσεις, αξιοποιώντας τις διεθνείς της επιστημονικές συνεργασίες, καθώς και την εμπειρία της στο πεδίο.

Σχετικά Άρθρα