Ανδρέας Φράγκος: «Η παρέα της Εθνικής μας κράτησε τις δύσκολες στιγμές»

ΕΘΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ,

Λίγες ώρες πριν την γέννηση του πρωτότοκου γιου του, ο Ανδρέας Φράγκος φιλοξενήθηκε στην τρίτη εκπομπή της Ε.Ο.ΠΕ. στο instagram. Ο διεθνής ακραίος που είναι από τους λίγους αθλητές που έχει ήδη βρει «στέγη» για την επόμενη σεζόν, θυμήθηκε στιγμές από το περυσινό καλοκαίρι με την Εθνική στο ευρωπαϊκό και αναφέρθηκε στην πανδημία του κορονοϊού που έχει επηρεάσει όλα τα πρωταθλήματα της Ευρώπης.

Για την πανδημία του COVID-19:

«Περνάω την καλύτερη φάση της ζωής μου, κλεισμένος σε ένα σπίτι. Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα εντός της οικίας, υπάρχει πολύ ελεύθερος χρόνος και απολαμβάνουμε την κάθε μας στιγμή με την Μαρία. Είναι μία δύσκολη στιγμή για όλους μας και να βλέπειτς τα πράγματα με διαφορετική οπτική γωνία είναι ο μόνος τρόπος να αντιμετωπίσεις αυτή την αναγκαστική αλλαγή. Διαβάζω για την σχολή εφόσον υπάρχει χρόνος, κάνω διάφορες προσωπικές έρευνες και διαβάζω διάφορα βιβλία που με αφορούν. Επικοινωνώ με τους φίλους μου, βγάζω βόλτα τα σκυλιά. Κάνω κάποιες ασκήσεις στο πάρκο και περιμένω κάτι συστήματα που έχω παραγγείλει για γυμναστική. Κάνω πράγματα αρκετά και εκτός βόλεϊ».

Για το παιχνίδι του Τσάμπιονς Λιγκ με την Λούμπε στην Ιταλία:

«Αυτή η ιστορία είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα με το βίντεο με τον πρόεδρο του Εδεσαϊκού. Μέσα σε 4 μέρες αλλάξαμε ως ομάδα απόφαση 5 φορές για το αν θα πάμε ή όχι. Είχε αλλάξει το πρόγραμμά μας πολλές φορές. Υπήρξε μία διαμάχη μεταξύ του τεχνικού διευθυντή της Λούμπε με τον δικό μας στην Ροζελάρ. Στη Λούμπε περίμεναν να πάμε γιατί δεν είχε γίνει ακόμα στην Ιταλία ολική καραντίνα. Η Λούμπε με το να μην γίνονται αγώνες χάνει πολλά λεφτά. Η C.E.V. το άφησε στη μεταξύ μας απόφαση, αλλά αν δεν γινόταν το παιχνίδι και έπαιρνε η Λούμπε το παιχνίδι με 3-0 άνευ αγώνα, τότε δεν θα έπαιρνε και τα 15.000 ευρώ ως πριμ πρόκρισης. Αυτή ήταν η δικαιολογία που μας έδινε η Λούμπε, όμως στην πραγματικότητα για κάθε παιχνίδι που δεν γίνεται στην Ιταλία, η Λούμπε χάνει 80 με 90 χιλιάδες ευρώ. Είναι μεγάλο πλήγμα για μία ομάδα με μπάτζετ 6 εκατομμυρίων. Όπως υπερίσχυσε η υγεία των αθλητών και δεν πήγαμε».



Για την ανανέωση με την Κνακ Ροζελάρ:


«Πολλοί αθλητές βρίσκονται σε συζητήσεις για το πως θα εξελιχθεί η κατάσταση με τους υπόλοιπους μισθούς της φετινής σεζόν με τους συλλόγους του. Πολλές ομάδες δεν μπορούν ακόμα να συζητήσουν για του χρόνου και είμαι τυχερός μέσα σε όλη αυτή την συνολική ατυχία. Πέρασα μία σεζόν που η γενική εικόνα ήταν πολύ θετική. Η Κνακ είναι πολύ οργανωμένη, ο προπονητής ήταν πολύ συζητήσιμος, είχα καλούς συμπαίκτες και γενικά το κλίμα ήταν πολύ καλό. Τα προβλήματα που προέκυπταν εκτός βόλεϊ μας τα έλυνε ο σύλλογος. Είναι δύσκολο για έναν αθλητή που παίζει εκτός της χώρας του να συναντήσει τέτοιες συνθήκες, γι'αυτό ήταν εύκολο να πάρω την απόφαση να παραμείνω. Τίποτα δεν είναι δύσκολο αν έχεις οργάνωση και αν έχεις μακροπρόθεσμο πλάνο και αυτό είναι μάθημα για όλους μας. Όταν βάζεις στόχο για το μέλλον, τέτοιου είδους προβλήματα τα λύνεις πιο γρήγορα. Σίγουρα θα υπάρχει οικονομικό αντίκτυπο αλλά η Κνακ χτίζει το μπάτζετ της από άλλες ενέργειες που κάνει. Δημιουργεί μεγάλο δίκτυο χορηγών και έτσι τα τελευταία 4-5 χρόνια έχει φτιάξει ένα μπακ-απ για να μπορεί να αντεπεξέλθει».

Για τις μειώσεις συμβολαίων στο Βέλγιο:

«Δεν έχω ακούσει κάτι συγκεκριμένο. Το δικό μου συμβόλαιο παρέμεινε ίδιο και είναι πολύ σημαντικό αυτό. Η περιοχή που εδρεύει η Ροζελάρ είναι δυνατή οικονομικά με 4% ανεργία. Οι άνθρωποι που απαρτίζουν την διοίκηση έχουν δυνατές επιχειρήσεις. Στο Βέλγιο δεν είναι τόσο καλά τα πράγματα όπως είναι στην Ελλάδα και θα τραβήξει περισσότερο αλλά τη δεδομένη στιγμή μπορούν να αντεπεξέλθουν».

Για τις διακοπές των πρωταθλημάτων:

«Όλα έχουν να κάνουν με τις συμφωνίες της κάθε λίγκας με τους χορηγούς. Άλλες λίγκες παίρνουν κατευθείαν την απόφαση ότι η υγεία είναι πιο σημαντική και σταματούν αμέσως με ό,τι οικονομικό αντίκτυπο υπάρξει. Ο πρόεδρος της Βελγικής λίγκας πήρε τηλέφωνο όλους τους ξένους αθλητές του πρωταθλήματος για να μας ρωτήσει πως νιώθουμε με την όλη κατάσταση. Επειδή δεν ξέρεις πότε θα ξεκινήσουν πάλι, δεν υπήρχε νόημα να συνεχίσουμε. Είναι αρκετοί παράγοντες που παίζουν ρόλο, τους οποίους δεν μπορούμε να τους ξέρουμε».



Για την προσωπική του άποψη όσο αφορά τα πρωταθλήματα:

«Δεν είναι εύκολο να παίρνεις αποφάσεις. Ως αθλητής εγώ θα κοιτάξω το συμφέρον το δικό μου και των συναδέλφων μου, η λίγκα και η ομοσπονδία το συμφέρον όλων. Το να αναμένεις να γίνει ένα πρωτάθλημα σε μία κατάσταση που ξέρεις ότι θα τραβήξει καιρό και με τους αθλητές να μην μπορούν να κάνουν προπόνηση είναι δύσκολο. Τι πρωτάθλημα να κάνεις αν είσαι ανέτοιμος; Αν πεις όμως ότι σταματάω αμέσως, μία ομάδα θα πει εντάξει αλλά θα σταματήσω να πληρώνω ή αντίστοιχα ο χορηγός. Είναι ιδιαίτερη κατάσταση και κάθε απόφαση για μένα θα είναι λογική».

Για την Εθνική ομάδα:

«Τα παιδιά της Εθνικής μου λείπουν και κάθε καλοκαίρι περνάμε πολύ ωραία. Η συνολική μας παρέα είναι αυτή που μας κράτησε στις δύσκολες στιγμές που περάσαμε στο παρελθόν. Τη δεδομένη στιγμή μας ευνοεί το γεγονός ότι περισσότερες χώρες παίζουν στο ευρωπαίκό και μας δίνει μεγαλύτερες πιθανότητες. Δεν φτάνει όμως μία συμμετοχή σε ευρωπαϊκό, είναι και άλλα πράγματα. Η στιγμή που κρατάω από το περυσινό καλοκαίρι είναι όταν προκριθήκαμε ενώ ήμασταν στο κρεβάτι του ξενοδοχείου. Για μένα μία καλή στιγμή δεν είναι μόνο όταν καταφέρνεις μία διάκριση. Είναι και η καθημερινότητα της προπόνησης, όταν βλέπεις ότι βελτιώνεσαι και η δουλειά που γίνεται είναι για μένα επιτυχίες. Είναι πράγματα που δεν βλέπουν οι άλλοι αλλά για εμένα είναι αυτά που με κρατάνε σε αυτό το σύνολο».


Σχετικά Άρθρα