Ταξιδεύοντας με τα... φτερά της Εθνικής γυναικών

ΕΘΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ,

Με μια τρελή πτήση μπορεί να παρομοιάσει κανείς την εκπληκτική πορεία της εθνικής γυναικών στην προκριματική φάση του Ευρωβόλεϊ.

Με... πιλότο τον Γκιγιέρμο Ναράνχο και τους συνεργάτες του και με πλήρωμα τις διεθνείς μας αθλήτριες, το «τζετ» της γαλανόλευκης, απογειώθηκε με όνειρα και ελπίδες από τον αερολιμένα της Λάρισας, και με μια ενδιάμεση στάση στο Γκρατς, πέταξε πάνω από τα βουνά της Αυστρίας και κατάφερε να προσγειωθεί με ασφάλεια στην προχθεσινή κλήρωση του Βελιγραδίου.

Αυτή την αξέχαστη πτήση της εθνικής κατάφεραν να «προσομοιώσουν» οι αθλήτριες μας και το προπονητικό επιτελείο στο εντυπωσιακό και μοναδικό στον κόσμο, αεροπλάνο-εστιατόριο, στο ξενοδοχείο Nova Park που κατέλυσε η ελληνική αποστολή στο Γκρατς.

Η Στέλλα Χριστοδούλου και η Κατερίνα Γιώτα δεν χρειάστηκε πολύ για να μπουκάρουν στο πιλοτήριο και να αναλάβουν τους ρόλους του κυβερνήτη και του συγκυβερνήτη, ενώ οι υπόλοιπες παίκτριες περίμεναν να τις περιποιηθούν οι Ανθή Βασιλαντωνάκη με την Όλγα Στράντζαλη που είχαν αναλάβει τα καθήκοντα των αεροσυνοδών, οι οποίες αρχικά τις προέτρεψαν, να φορέσουν τις ζώνες ασφαλείας, να κλείσουν τα ατομικά τους τραπεζάκια και να απολαύσουν την φανταστική πτήση για το Βελιγράδι και στη συνέχεια για τη Φιλιππούπολη της Βουλγαρίας, εκεί όπου θα ξεκινήσει και τη φετινή της πορεία στο Ευρωβόλεϊ 2021.

Απολαύστε τες...







Η ιστορία των δύο αεροπλάνων στην οροφή του Nova Park Hotel στο Γκρατς της Αυστρίας

Ο εκκεντρικός ιδιοκτήτης του Nova Park, Χέλμουτ Νέουκαμ, είχε αρχικά ως σκοπό την δημιουργία ενός ξενοδοχείου μέσα στα αεροπλάνα, αλλά όταν κατάλαβε ότι θα χρειαζόταν τουλάχιστον μία ντουζίνα για την δημιουργία όλων των απαραίτητων χώρων, αποφάσισε να τοποθετήσει δύο και να τα αξιοποιήσει ως μέρος διασκέδασης για τους πελάτες.

Το πρώτο αεροπλάνο είναι ένα Boeing 727-200 και χρησιμοποιείται ως εστιατόρο, το οποίο κατασκευάστηκε το 1969 στο Τέξας και μεταφέρθηκε από τις Ηνωμένες Πολιτείες στο Γκρατς για να τοποθετηθεί στο ξενοδοχείο. Το αεροπλάνο αυτό το χρησιμοποιούσαν δύο από τις ιστορικότερες ομάδες μπέιζμπολ στην Αμερική και συγκεκριμένα οι Chicago Red Sox και οι Montreal Expos.

Το δεύτερο αεροπλάνο είναι ένα Ilyushin II-62M και κατασκευάστηκε το 1970. Το αεροσκάφος αυτό το χρησιμοποιούσε ο τέως πρωθυπουργός της πρώην Τσεχοσλοβακίας Γκούσταφ Χούσακ.

Σχετικά Άρθρα