Έπιασε δουλειά η εθνική γυναικών

NEWS ,

Την πρώτη τους προπόνηση, αλλά και την πρώτη τους γνωριμία με το νέο προπονητικό τιμ είχαν οι αθλήτριες της Εθνικής γυναικών.

«Είμαστε μια νέα ομάδα, με νέο προπονητικό τιμ, με πολλά καινούργια πρόσωπα και μικρό μέσο όρο ηλικίας. Η Εθνική ομάδα κάνει μια νέα προσπάθεια και είμαι σίγουρος ότι μέσα από την σκληρή δουλειά θα καταφέρουμε να πετύχουμε τους στόχους μας», ήταν το κεντρικό νόημα της σύντομης ομιλίας του Μαρτσέλο Αμποντάντζα.

Σ' αυτή την πρώτη προπόνηση της εθνικής υπήρχαν τρεις απουσίες με την Ιωάννα Πολυνοπούλου να είναι η μεγάλη άτυχη καθώς λόγω τραυματισμού θα χάσει τους Μεσογειακούς Αγώνες, ωστόσο θα είναι κανονικά στην προετοιμασία για τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Η Αριστέα Τοντάι θα ενσωματωθεί στις προπονήσεις τη Δευτέρα 23/5, ενώ η Ευφροσύνη Αλεξάκου την 1/6 όταν θα επιστρέψουν από τις ΗΠΑ.

Υπενθυμίζουμε ότι το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα πραγματοποιήσει την προετοιμασία της για τους Μεσογειακούς Αγώνες στο κλειστό του Ρέντη, ενώ το διάστημα 6-10 Ιουνίου θα μεταβεί στη Τουρκία για φιλικές αναμετρήσεις με την Εθνική ομάδα της χώρας και από 13 έως 16 Ιουνίου οι δύο ομάδες θα δώσουν φιλικά στην Ελλάδα.

Στο 1ο στάδιο προετοιμασίας μετέχουν οι εξής αθλήτριες:
Λαμπρινή Κωνσταντινίδου
Παναγιώτα Ξανθοπούλου
Ελισάβετ Ηλιοπούλου
Ελένη Καρακάση
Ανδρομάχη Τσιόγκα
Ειρήνη Χατζηευστρατιάδου
Αριστέα Τοντάϊ
Κυριακή Τερζόγλου
Ευφροσύνη Αλεξάκου
Άννα Μαρία Σπανού
Όλγα Στράντζαλη
Ασημίνα Νικολογιάννη
Σταματία Κυπαρίσση
Μαρία Κλέπκου
Μαρία Αικατερίνη Ξανθοπούλου
Ελευθερία Μανιατογιάννη
Μάρθα Ευδοκία Ανθούλη
Ιλιόνη Κελεσίδη
Μαρία Γενιτσαρίδη
Μαρία Τσιτσιγιάννη

Περιοδικά θα ενταχθούν και άλλες αθλήτριες στο 1ο στάδιο προετοιμασίας.

Δεύτερη υποχρέωση για την Εθνική γυναικών το καλοκαίρι είναι η διεκδίκηση της πρόκρισης για την τελική φάση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος 2023.

Το 2ο στάδιο προετοιμασίας θα ξεκινήσει στις 21/7 στην Θεσσαλονίκη (Κλειστό Μίκρας), όπου θα δοθούν στις αρχές Αυγούστου φιλικά με την Σλοβενία (εντός και εκτός).

Στις αρχές Ιουλίου οι αθλήτριες που δεν θα ακολουθήσουν στους Μεσογειακούς αγώνες καθώς και οι Τζίνα Λαμπρούση, Εύα Χαντάβα, Κωνσταντίνα Βλαχάκη, Μαριαλένα Αρτακιανού και Μαρία Οικονομίδου θα ξεκινήσουν τις προπονήσεις έως την αναχώρηση για Θεσσαλονίκη.

Το προπονητικό επιτελείο αποτελείται από τους:
Α' προπονητής: Marcello Abbondanza
Β' προπονητής: Νίκος Μπουτσουρής
Γ' προπονητής: Yunus Ocal
Γυμναστής: Daniele Alpi
Στατιστικολόγοι: Βίκυ Νεντή / Γιάννης Πριόβολος
Φυσιοθεραπευτές: Αλέξανδρος Νακαστσής / Ξενοφών Βλασσόπουλος
Τιμ μάνατζερ: Βαγγέλης Περόπουλος

Σχετικά Άρθρα