Θοδωρής Λογοθέτης (πρόεδρος Τ.Ε. Λέσβου): «Η Λέσβος έχει σοβαρό πρόβλημα εγκαταστάσεων» (video)

NEWS ,

Ο πρόεδρος της τοπικής επιτροπής Λέσβου Θοδωρής Λογοθέτης μίλησε στην κάμερα του volleyball.gr για την δουλειά που γίνεται τα τελευταία χρόνια στο νησί για την ανάπτυξη του βόλεϊ και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα σωματεία με τις μετακινήσεις και την έλλειψη εγκαταστάσεων.

«Αρχικά, να ευχαριστήσω όλους όσοι βρέθηκαν από την Ομοσπονδία εδώ. Όσον αφορά, την τοπική επιτροπή εδώ και δεκαετίες υπολειτουργούσε. Ένα άτομο μόνο τα έκανε όλα και αυτός ήταν ο πρόεδρος κ. Παναγιώτης Βουβούλης. Εμείς ως εκπρόσωποι των ομάδων ήμασταν τυπικοί από εκεί πέρα και δεν μας ωθούσε κάποιος για κάτι, ούτε υπογράφαμε τίποτα. Αυτό το πράγμα έπρεπε να αλλάξει. Έτσι βρεθήκαμε όλα τα σωματεία και κάναμε μια πρόταση στη καινούργια διοίκηση της συνομοσπονδίας, ότι η επιτροπή πρέπει να αλλάξει και να γίνει ενεργή με διαφάνεια και λειτουργικότητα. Κατά συνέπεια, μπήκαν εκπρόσωποι όλων των ομάδων, από αυτούς που είχαν δικαίωμα ψήφου, διότι η επιτροπή είναι πενταμελής. Βάλαμε πέντε αντιπροσώπους και η επιλογή όλων των σωματείων και της Ομοσπονδίας ήταν να αναλάβω εγώ ως πρόεδρος, αφού ήμουν πιο έμπειρος και πιο παλιός από όλους. Δέχτηκα τη πρόταση των υπόλοιπων σωματείων και ανέλαβα την προεδρία της επιτροπής. Κατά συνέπεια τα ξεκινήσαμε όλα από την αρχή, αφού δεν είχαμε τίποτα έτοιμο. Πρώτα θέσαμε ως στόχο να κάνουμε ένα σεμινάριο διαιτητών, διότι ήταν μόνο τέσσερα άτομα και δεν μπορούσαν να βγουν οι αγώνες. Στο σεμινάριο που μαζεύτηκαν περίπου 15 άτομα, ήρθε ο κ. Σταύρος Μαυρικίδης, ο οποίος είναι πολύ καλός διαιτητής και σπουδαίος δάσκαλος. Έτσι, βγήκαν κάποιοι διαιτητές, που έλυσαν το πρόβλημα για φέτος.

Όσον αφορά τις ομάδες, δεν είχαν πάρει ποτέ υλικό και δεν είχαν καμία υποστήριξη από την παλιά διοίκηση της Ομοσπονδίας. Πλέον, έχουμε μια καλή σχέση με την Ομοσπονδία, είναι δίπλα μας και έβαλαν χρήματα στην τοπική επιτροπή τα οποία διαχειριζόμαστε με πλήρη διαφάνεια για το καλό του βόλεϊ. Όμως, το κυριότερο είναι ότι κάναμε δύο μεικτές ομάδων για αγόρια και κορίτσια. Αυτό είναι ένα κίνητρο για τα νέα παιδιά να πάνε στην μεικτή, διότι τους δίνεται η δυνατότητα να παίξουν με όλες τις περιοχές της Ελλάδας. Έχουμε δύο γυμναστές, έναν στα αγόρια και έναν στα κορίτσια, οι οποίοι δουλεύουν χωρίς να πληρώνονται για το καλό του αθλήματος. Ελπίζουμε να τα πάμε καλά μετά από όλον αυτόν τον σχεδιασμό που κάναμε σε τοπική αυτοδιοίκηση, διαιτητές και ομάδες».

Για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στα αθλητικά σωματεία: «Για να αναπτυχθεί ένα άθλημα πρέπει να υπάρχουν γήπεδα. Εμείς έχουμε σοβαρό πρόβλημα εγκαταστάσεων. Υπάρχει ένα κλειστό γυμναστήριο το οποίο δεν είναι κανονικό, δηλαδή είναι προπονητικό κέντρο στην ουσία. Σε αυτό έχουμε μόνο δύο ώρες προπονήσεων στο βόλεϊ, δύο στο χάντμπολ και τις υπόλοιπες τις συμπληρώνει το μπάσκετ. Οι αγώνες βόλεϊ γίνονται εκεί, αλλά μια ομάδα στο γήπεδο που παίζει, πρέπει να κάνει και προπόνηση, ώστε να το συνηθίσει. Οι προπονήσεις γίνονται σε ένα κλειστό γηπεδάκι ενός σχολείου και όλες οι κατηγορίες βολεύονται εκεί. Εδώ και χρόνια κάνουμε αιτήματα στις αρχές, ότι η Μυτιλήνη είναι το μεγαλύτερο νησί του Βορείου Αιγαίου, που δεν έχει ένα κλειστό γυμναστήριο, ώστε να μπορεί η ομάδα να ξεχωρίσει στο βόλεϊ.

Κάτι ακόμα που μας απασχολεί, είναι τα έξοδα μιας ομάδας. Όταν μια ομάδα θέλει να μετακινηθεί, τα χρήματα είναι πάρα πολλά. Δεν μπορεί ένα σωματείο που είναι σε μια περιοχή που βρίσκεται σε κρίση να τα αντιμετωπίσει. Πριν δύο χρόνια παίζαμε Α2 ανδρών με τον Α.Ο. Μυτιλήνης και μείναμε μια χρονιά, εξαντλώντας τα χρηματικά αποθέματα και τους χορηγούς. Έτσι, τον δεύτερο χρόνο πέσαμε. Επίσης, δεν μπορούμε να ενισχυθούμε στο θέμα των αθλητών, αφού όλα τα χρήματα που έχουμε πάνε στις μετακινήσεις. Σε αυτό το θέμα η Ομοσπονδία πρέπει να βρει μια λύση, δηλαδή στις μετακινήσεις των ομάδων. Ακόμα, οι αθλητές είναι ιδιώτες, οπότε δεν μπορούν να φεύγουν για πολλές μέρες, με αποτέλεσμα να είμαστε στις αποστολές με μισή ομάδα».

Για τον Α.Ο. Μυτιλήνης και τις προσπάθειες που γίνονται για την ανάπτυξη του συλλόγου: «Ο Α.Ο. Μυτιλήνης είναι 30 χρόνια ενεργό σωματείο στο βόλεϊ. Έχει αγωνιστεί στην Α2 ανδρών 3-4 φορές, βγάζοντας πολύ καλούς αθλητές. Τα περισσότερα σωματεία στην Μυτιλήνη έχουν δικούς μας παίκτες. Έχουμε τέσσερις προπονητές, δύο γυμναστές και πολλές ακαδημίες. Σε αυτό που υστερούμε, είναι στα αγόρια, που δύσκολα μπαίνουν στον χώρο του βόλεϊ. Στους άντρες είναι δύο ομάδες που πρωταγωνιστούν, ο Α.Ο. Μυτιλήνης και η Α.Σ. Άθληση. Στις γυναίκες είναι τρεις ομάδες, ο ΕΡΜΗΣ Παμφίλων και οι άλλες δύο που είναι και στους άντρες. Το γήπεδο είναι πάντα γεμάτο στους αγώνες, έχοντας χωρητικότητα 300 άτομα. Αυτό που θέλω είναι να κάνουμε και ένα σεμινάριο προπονητών, διότι αυτοί που υπάρχουν στο νησί ασχολούνται με άλλα αθλήματα.

Όσον αφορά, το μπιτς βόλεϊ, γίνεται για πρώτη φορά στο νησί μας και βλέπω ότι υπάρχει ενδιαφέρον. Η διοργάνωση είναι πολύ καλή και τα γήπεδα σε εξαιρετική κατάσταση. Φέτος, την ανέλαβε ένα καινούριο σωματείο. Από του χρόνου, όπως γίνεται σε όλη την Ελλάδα, τις διοργανώσεις πρέπει να τις παίρνει η τοπική επιτροπή ή η Ένωση, όπου θα κάνω αίτημα να μπει ένας υπεύθυνος μπιτς βόλεϊ και ένας για τα γήπεδα. Νομίζω, ότι θα τα πάμε πολύ καλά».  

Σχετικά Άρθρα