Πυθαγόρας Δημητριάδης: Ο απολογισμός και τα προβλήματα της Ε.Σ.ΠΕ.Μ.

NEWS ,

Ο πρόεδρος της Ε.Σ.ΠΕ.Μ. Πυθαγόρας Δημητριάδης παίρνει σειρά στις συνεντεύξεις του volleyball.gr για το έργο των διοικήσεων όλων των Τοπικών Επιτροπών και Ενώσεων του βόλεϊ στην Ελλάδα. Αναλυτικά:

Για το έργο της διοίκησης της Ε.Σ.ΠΕ.Μ.:

«Από ιδρύσεως της Ένωσης το 2003 και μέχρι σήμερα υπηρετώ την Ένωση από τη θέση του Προέδρου. Όταν αναλάβαμε το 2003, η Ένωση, η οποία έγινε με συνένωση της Τοπικής Επιτροπής Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας είχε 14 σωματεία. Από το 2003 έως και σήμερα τα σωματεία της Ένωσης είναι 54,  εκ των οποίων σήμερα είναι ενεργά τα 35.
 
Πρωταρχικός μας στόχος ήταν είναι και θα παραμένει, η ανάπτυξη του αθλήματος στην περιοχή μας, βασιζόμενη στον διάλογο και την αρμονική συνεργασία με τα Σωματεία, τους προπονητές και τους αθλητές.

Παρά τις δύσκολες καταστάσεις που περνάμε, κάθε χρόνο δημιουργούνται και εγγράφονται στην δύναμη της Ένωσης νέα σωματεία, με αποτέλεσμα την ραγδαία αύξηση τους.

Διοργανώσαμε αυτά τα χρόνια το πρωτάθλημα Παμπαίδων και Παγκορασίδων με δική μας προκήρυξη και προσαρμόσαμε τους κανονισμούς στα δεδομένα του Εθνικού Σχεδιασμού Ανάπτυξης. Με χαρά μας είδαμε ότι η Ομοσπονδία εφάρμοσε τις δικές μας προκηρύξεις τότε σε όλα τα πρωταθλήματα όλων των Ενώσεων, δυστυχώς αυτό δεν συνεχίστηκε.

Στα πλαίσια της ανάπτυξης του αθλήματος με πρωτοβουλία της Ένωσης και του Γεν. Γραμματέα της κ. Κωνσταντίνου Κυριάκου, φιλοξενούσε στα Γρεβενά επί αρκετά καλοκαίρια τις εθνικές ομάδες παίδων εφήβων για προετοιμασία. Απ' όλη αυτή την προσπάθεια θέλουμε ως Ένωση να αναπτύξουμε και το ανδρικό βόλεϊ .

Επίσης,  η πόλη της Πτολεμαΐδας έχει φιλοξενήσει με πρωτοβουλία του τότε Γεν. Γραμματέα κ. Αναστάσιου Πέτκου, πολλές φορές της Εθνικές ομάδες Νεανίδων και Κορασίδων για την προετοιμασία τους.

Το 2015 διοργανώσαμε σε συνεργασία με την Ε.Ο.ΠΕ. τις ημιτελικές φάσεις Εφήβων στην Έδεσσα και των Νεανίδων στην Καστοριά.

Θα πρέπει να αναφέρουμε ότι το 2016 η Κοζάνη βρέθηκε στο επίκεντρο του αθλητικού ενδιαφέροντος φιλοξενώντας για πρώτη φορά αγώνες Word League στο κλειστό γυμναστήριο της Λευκόβρυσης.

Το 2018 τα Γρεβενά φιλοξένησαν, για 20 μέρες, την Εθνική Γυναικών για την προετοιμασία των αθλητριών.
          
Το Μάιο του 2019 στην Σκύδρα και στα Γρεβενά διεξήχθησαν τα τουρνουά ανόδου στην Α2 Εθνική Κατηγορία Ανδρών και Γυναικών αντίστοιχα.
   
Οι παραπάνω διοργανώσεις πραγματοποιήθηκαν με συνεργασία Ε.Ο.ΠΕ. Δήμων, Νομαρχιών και τοπικών αθλητικών συλλόγων.

Η Ένωση μας κάθε χρόνο διοργανώνει  Τουρνουά beach volley juniors regional και για πρώτη φορά το 2018 διοργάνωσε summer camp beach volley για την καλύτερη προετοιμασία των ομάδων μας. 

Διοργανώνουμε ετησίως τουλάχιστον 6 τουρνουά Mini volley σε διάφορες πόλεις της Ένωσης μας για να καλύπτουμε τις ανάγκες όλων των μικρών μας αθλητών – τριων και η συμμετοχή των παιδιών είναι πάρα πολύ μεγάλη. Ενδεικτικά αναφέρω ότι πέρυσι στο τουρνουά που πραγματοποιήθηκε στην πόλη του Φιλώτα συμμετείχαν 600 αθλητές και αθλήτριες.

Επίσης, ήμασταν οι πρώτοι που εφαρμόσαμε και συνεχίζουμε, τον διαχωρισμό των ομάδων μινι σε ηλικίες για να μην έχουνε οι ομάδες ηλικιακές διαφορές».
 
Για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα σωματεία και η Ένωση:

«Πιστεύοντας ότι η ολοκλήρωση του νέου αθλητή έρχεται μέσα από την συμμετοχή του σε όσο το δυνατόν περισσότερους αγώνες, πέρα από τις δυσκολίες (αποστάσεις κ.λ.π.), διοργανώσαμε όλα τα πρωταθλήματα με τέτοιο τρόπο ώστε τα παιδιά να έχουν περισσότερες αγωνιστικές εμπειρίες ιδιαίτερα στα τμήματα υποδομής. Δυστυχώς τροχοπέδη για ακόμη περισσότερους αγώνες είναι η γενικότερη οικονομική κατάσταση εξαιτίας της οποία δεν μπορούν να κάνουν πολλά έξοδα, με συνέπεια να γίνονται λίγοι αγώνες.

Θεωρούμε ότι σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς λόγω των επικρατούντων συνθηκών, η πολιτεία θα μπορούσε και θα έπρεπε να βοηθήσει όλα τα σωματεία είτε με λίγους οικονομικούς πόρους είτε με χορηγία υλικών. Το πρώτιστο μέλημα μας είναι η επιβίωση των σωματείων».

Για την στήριξη από την διοίκηση της ομοσπονδίας
   
«Η συνεργασία μας με την Ομοσπονδία βρίσκεται σε πολύ καλό επίπεδο. Υπάρχει, συνήθως, τηλεφωνική επικοινωνία για την επίλυση τυχόν προβλημάτων που προκύπτουν, με άμεση ανταπόκριση από τους υπαλλήλους της Ομοσπονδίας και άψογη συνεργασία με τον διευθυντή της κ. Νίκο Σοφιανό».

Σχετικά Άρθρα