Λευτέρης Αυγενάκης: «Οικονομική ενίσχυση στα ερασιτεχνικά σωματεία με προεγγραφή στο μητρώο» (vid)

NEWS ,

Βιντεοσκοπημένο μήνυμα προς όλη την αθλητική οικογένεια της Ελλάδας απηύθυνε ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης.

Αναλυτικά:

«Απευθύνω σήμερα αυτό το μήνυμα προς όλην την αθλητική οικογένεια της χώρας μας και στην αθλητική οικογένεια ανήκουμε όλοι. Ο καθένας και η καθεμία που έχουμε εντάξει στην καθημερινότητά μας τον αθλητισμό. Ερασιτέχνες και επαγγελματίες αθλητές, προπονητές, γονείς, διοικητικοί παράγοντες, στελέχη αθλητικών κέντρων. Δυστυχώς η πανδημία πλήττει ολοένα και περισσότερο τις κοινότητες μας. Όταν ανοίξαμε τις αθλητικές δραστηριότητες μετά το πρώτο κύμα του κορονοϊού, εκφράσαμε την ελπίδα ότι θα μπορέσουμε με προφυλάξεις να συνυπάρξουμε μαζί του. Σταδιακά να επιτρέπουμε ολοένα και περισσότερα αθλήματα, με αποκορύφωμα τη μερική επιστροφή των φιλάθλων στα γήπεδα. Όμως τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν έτσι. Ύστερα από μία περίοδο σταθερότητας, τα κρούσματα αυξάνονται εκθετικά και στη χώρα μας και οι επιστήμονες προειδοποιούν ότι σύντομα, η επέλαση της πανδημίας θα κλονίσει το Εθνικό Σύστημα Υγείας, δοκιμάζοντας όχι μόνο ασθενείς, αλλά και τους γιατρούς και τους νοσηλευτές μας. Πρέπει να το αποφύγουμε πάση θυσία. Σήμερα βρισκόμαστε στο σημείο μηδέν.

Όπως τόνισε και προ ημερών ο πρωθυπουργός μας Κυριάκος Μητσοτάκης στο διάγγελμα του, είμαστε υποχρεωμένοι να βάλουμε πρώτα και πάνω από όλα την υγεία των Ελλήνων. Όσο και αν είναι δυσάρεστη η αναστολή προπονήσεων και αγώνων στη μεγάλη πλειονότητα του αθλητικού φάσματος, οφείλουμε να εφαρμόσουμε επακριβώς τις συστάσεις των ειδικών για να περιορίσουμε την πανδημία και εν μέσω του αθλητικού πεδίου. Για να νικήσουμε όπως και την άνοιξη σε αυτή την μάχη με τον covid 19 κατανοώ όλους τους προβληματισμούς που εκφράζονται από την αθλητική οικογένεια μέσω ανακοινώσεων και αναρτήσεων στα social media. Τους συνερίζομαι και αντιλαμβάνομαι πόσο επηρεάζεται ο αθλητισμό και το κύτταρο της ανάπτυξης του. Ιδίως τα ερασιτεχνικά σωματεία. Και αν οι οικονομικές επιπτώσεις απαλύνονται από την ένταξη των σωματείων στην ομπρέλα των μέτρων προστασίας όπως είχε γίνει και την άνοιξη καθώς και από άλλα άμεσα και έμμεσα μέτρα ενίσχυσης τους, γνωρίζω ότι δεν διορθώνονται οι άλλες επιπτώσεις. Εκείνες στην αλυσίδα της αθλητικής δραστηριότητας.

Όμως ακούμε τον προβληματισμό τους και λαμβάνουμε αποφάσεις. Σύμφωνα πάντα με τις υποδείξεις των λοιμοξιολόγων. Έχουμε όμως το δάχτυλο μας πάντα πάνω στο σφυγμό της αθλητικής κοινότητας. Γι αυτό το λόγο και μετά από συνεννόηση με τον πρωθυπουργό μας έδωσα εντολή να στηριχθούν άμεσα με την καταβολή ενίσχυσης σε όλα τα ερασιτεχνικά σωματεία που έχουν προεγγραφεί στο μητρώο ανεξαρτήτως της πορείας ελέγχου. Προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις έκτακτες ανάγκες που έχουν προκύψει. Ελπίζω αυτή τη δοκιμασία να κρατήσει όσο το δυνατόν λιγότερο. Εύχομαι μερικές εβδομάδες. Και κατόπιν, θριαμβευτές και σε αυτή τη μάχη με τον κορονοϊό θα επιστρέψουμε σταδιακά στην κανονικότητα. Σας ζητώ να συνεργαστούμε όλοι μαζί. Να προπονηθούμε όλοι μαζί στην υπομονή και στην επιμονή εφαρμογής και αυτών των μέτρων. Και θα νικήσουμε».


Σχετικά Άρθρα