Στη τελική ευθεία οι 3οι Παγκόσμιοι Αγώνες Εργασιακού Αθλητισμού (6-10/10)

NEWS ,

Η αντίστροφη μέτρηση για τους 3ους Παγκόσμιους Αγώνες Εργασιακού Αθλητισμού έχει ξεκινήσει. Η διοργάνωση που αρχικά ήταν να διεξαχθεί τον Ιούνιο του 2020 στην Αττική μεταφέρθηκε για το διάστημα 6-10 Οκτωβρίου 2021 λόγω της πανδημίας του covid-19. Συνολικά 28 αθλήματα θα διεξαχθούν, μεταξύ αυτών και του βόλεϊ και του beach volley.

Οι Αγώνες διεξάγονται από τον Ελληνικό Οργανισμό Εργασιακής Άθλησης και Υγείας, έναν μη κερδοσκοπικό φορέα. Επισημαίνοντας με υπερηφάνεια την αξία της σημαντικής και διαρκούς στήριξης της Περιφέρειας Αττικής στις δράσεις του Ελληνικού Οργανισμού Εργασιακής Άθλησης και Υγείας αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για τον Οργανισμό η συνδιοργάνωση των “3ων Παγκόσμιων Αγώνων Εργασιακού Αθλητισμού” με αρωγό και συνοδοιπόρο την Περιφέρεια Αττικής.

Την  διοργάνωση έχουν θέσει υπό την Αιγίδα τους και στηρίζουν επίσης: η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, ο Δήμος Βάρης- Βούλας-Βουλιαγμένης, ο Δήμος Γλυφάδας κ.α.

Η τελετή έναρξης θα διεξαχθεί στο ιστορικό Παναθηναϊκό Στάδιο, ενώ η τελετή λήξης στις εγκαταστάσεις του Εθνικού Γυμναστηρίου Αθηνών Ι. Φωκιανός, που θα χρησιμοποιηθεί και ως κέντρο εγγραφών καθώς και παράλληλων καθημερινών εκδηλώσεων.

Η κεντρική αθλητική εγκατάσταση της διοργάνωσης θα είναι το Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Αθηνών, ενώ παράλληλα θα αξιοποιηθούν αξιόλογες αθλητικές εγκαταστάσεις για άλλα αθλήματα όπως η παραλία Βάρκιζας για το Beach Volley, το Εθνικό Σκοπευτήριο Βύρωνα για τη σκοποβολή και πολλές ακόμη.

Στου Παγκόσμιους Αγώνες προσφέρεται ένα ευρύ φάσμα αθλημάτων, με 28 αγωνίσματα, προκειμένου να καλυφθούν επαρκώς οι ανάγκες  και οι προτιμήσεις όλων των συμμετεχόντων.

Η διοργάνωση του beach volley θα φιλοξενηθεί στις εγκαταστάσεις στην παραλία της Βάρκιζας «Yabanaki» υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης, ενώ της πετοσφαίρισης στις εγκαταστάσεις στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Για περισσότερες πληροφορίες ή εγγραφή στους αγώνες δείτε ΕΔΩ.

Σχετικά Άρθρα