Χρυσάνθη Χριστοδούλου (Ηλυσιακός): «Δεν μας φοβίζει η Volleyleague»

VOLLEYLEAGUE ΓΥΝΑΙΚΩΝ ,

Η ακραία του Ηλυσιακού «ζεσταίνεται» ενόψει της έναρξης του πρωταθλήματος 

Photo credits: Παναγιώτης Τζάμαρος (πρακτορείο INTIME)

Είκοσι ένα χρόνια μετά την τελευταία παρουσία του Ηλυσιακού στα σαλόνια του γυναικείου βόλεϊ η ομάδα από τα Ιλίσια ετοιμάζεται να επιστρέψει στην Volleyleague. Η νεανική ομάδα του Αποστολογιωργάκη, πέρσι πήρε το βάπτισμα του πυρός συμμετέχοντας στο φάιναλ φορ του Κυπέλλου, είναι πανέτοιμη να μπει και στην κατηγορία των μεγάλων. «Δεν φοβόμαστε την Volleyleague» λέει η 28χρονη ακραία Χρυσάνθη Χριστοδούλου που ξετυλίγει το κουβάρι της επιστροφής της ομάδας της στην ελίτ του ελληνικού γυναικείου βόλεϊ. 

Πως προετοιμάζεται ο Ηλυσιακός για την επιστροφή του στην Volleyleague;

Ανυπομονούμε αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Περιμένουμε με αγωνία να ζήσουμε τη νέα εμπειρία που θα είναι ξεχωριστή για όλες τις κοπέλες της ομάδας. Δεν έχουμε παραστάσεις από αυτή την κατηγορία, υπάρχει άγνοια κινδύνου αλλά δεν μας φοβίζει η πρόκληση. Όλες οι κοπέλες έχουμε υψηλό κίνητρο να παίξουμε στην μεγάλη κατηγορία και θέλουμε η ομάδα να είναι ανταγωνιστική. 



Πρώτος στόχος η παραμονή στην κατηγορία;   

Σίγουρα. Θέλουμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα να σωθεί η ομάδα και μετά ότι καλύτερο προκύψει. Νομίζω ότι είναι στα μέτρα μας η παραμονή, δεν είναι κάτι ανέφικτο. Αν η δουλειά που κάνουμε στις προπονήσεις βγει στο γήπεδο τότε δεν φοβόμαστε τίποτα. Όλα θα πάνε καλά, έχουμε αισιοδοξία. Τα κορίτσια παρότι σε μικρή ηλικία έχουν διάθεση να δείξουν πράγματα. Η φιλοσοφία του σωματείου στηρίζει αμιγώς ελληνική ομάδα και εμείς θέλουμε να αποδείξουμε ότι μας αξίζει αυτή η στήριξη.

Σε ποια φάση βρίσκεται τώρα ο Ηλυσιακός;

Προσπαθούμε να βρούμε τα πατήματά μας. Παίξαμε κάποια φιλικά αλλά για μένα δεν αποτελούν ασφαλές κριτήριο για την απόδοση της ομάδας. Στα επίσημα θα μετρήσουμε τις δυνάμεις μας. Στα φιλικά δεν έχει άγχος και πίεση και τα λάθη δεν μετράνε. Στα επίσημα είναι όλα διαφορετικά, οπότε πρέπει να περιμένουμε την έναρξη του πρωταθλήματος για να δούμε τη δυναμικότητα μας.  Αναφέρω πάντως ότι στα φιλικά παίζοντας με ομάδες που είχαν ξένες παίκτριες σταθήκαμε με αξιοπρέπεια. 




Υπάρχει κάτι που θα ήθελες να διορθωθεί στην ομάδα σου;

Επειδή λόγω ηλικίας δεν έχουμε εμπειρία πρέπει να αποκτήσουμε αυτοπεποίθηση. Πρέπει να μην έχουμε τόσα κενά διαστήματα στην απόδοσή μας και πρέπει να ξεκολλάμε γρήγορα. 

Πως περιμένεις το πρωτάθλημα;

Νομίζω ότι πάμε για πρωτάθλημα τριών, τουλάχιστον, ταχυτήτων. Ο Ολυμπιακός είναι μια κατηγορία μόνος του. Άρης, Σαντορίνη, Πανναξιακός και Θέτιδα είναι η δεύτερη ταχύτητα και από κει όλες οι υπόλοιπες ομάδες είναι στην τρίτη. Θα είναι ανταγωνιστικό το πρωτάθλημα.    

Γιατί ένας κάτοικος Ιλισίων να έρθει να δει τον Ηλυσιακό;

Για να στηρίξει μια νέα συνοικιακή ομάδα που με νεαρά κορίτσια προσπαθεί να αναδείξει την περιοχή του. Είμαστε κορίτσια που ξεκινήσαμε ερασιτεχνικά το βόλεϊ και πλέον αγωνιζόμαστε σε επαγγελματικό επίπεδο.


Σχετικά Άρθρα