Μπιλιάνα Γκλιγκόροβιτς (ΓΣ Ηλιούπολης): «Θέλω τετράδα στην τελευταία μου χρονιά»

VOLLEYLEAGUE ΓΥΝΑΙΚΩΝ ,

Η Ηλιούπολη μέσα από τα μάτια της Κροάτισσας πασέρ

Photo credits: Στέλιος Στεφάνου (πρακτορείο INTIME)
Επιστροφή στην Αθήνα, επιστροφή στα αγαπημένα της Νότια Προάστια για την Μπλιάνα Γκλιγκόροβιτς. Η Κροάτισσα πασέρ μετά από την πλέον επιτυχημένη περυσινή χρονιά με την φανέλα του Άρη τον οποίο οδήγησε στον τελικό, κάνει come back στην Γλυφάδα, όχι για να κάνει κούνιες και να χαλαρώσει, αλλά για να πρωταγωνιστήσει με την Ηλιούπολη, στην τελευταία της, όπως λέει, χρονιά στα γήπεδα. Για το τελευταίο δεν παίρνει και όρκο αλλά σίγουρα ορκίζεται ότι θα τα δώσει όλα για να φθάσει την ομάδα των Νοτίων Προαστίων όσο πιο ψηλά μπορεί. 

Ανυπομονείς να ξεκινήσεις το πρωτάθλημα;

Σίγουρα ανυπομονώ, όπως συμβαίνει και με όλες τις αθλήτριες. Η προετοιμασία δύο μηνών είναι πάντα κουραστική και όλες μας μετράμε αντίστροφα για το πρώτο σερβίς. Να αρχίσουν οι αγώνες, να βρεθούμε στο γήπεδο, να παίξουμε. Μας λείπουν τα παιχνίδια.

Τι έχεις στο μυαλό σου για την Ηλιούπολη για αυτό το νέο πρωτάθλημα;

Όπως κάθε χρόνο εγώ μπαίνω με την φιλοσοφία ότι θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό και η ομάδα μου θα φθάσει όσο πιο ψηλά μπορεί. Φέτος έχουμε πολύ καλή ομάδα και με δουλειά είμαι σίγουρη ότι θα δέσουμε. Μέχρι τώρα αυτό δεν μας έχει βγει στα φιλικά αλλά είμαι σίγουρη ότι θα το καταφέρουμε. Δείχνουμε ότι μπορούμε να παίξουμε καλά αλλά ακόμη έχουμε σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή μας που είναι φυσιολογικό για την εποχή. 



Στόχος της Ηλιούπολης;

Εγώ θα ήθελα να μπούμε στην τετράδα αλλά δεν θα είναι εύκολο. Ο Ολυμπιακός, η Σαντορίνη και ο Άρης έχουν πολύ δυνατές ομάδες και νομίζω ότι μετά από αυτές είμαστε εμείς. Η τέταρτη θέση είναι αυτή που θα με ικανοποιούσε στο τέλος της σεζόν.

Υπάρχει κάποιο πλεονέκτημα που βλέπεις στην Ηλιούπολη;

Είναι η εμπειρία που έχουμε. Εγώ, η Πότοκαρ, η Κομλένοβιτς νομίζω ότι μπορούμε να καθοδηγήσουμε τις νεαρές κοπέλες. 

Υπάρχει κάτι που θα ήθελες να διορθώσεις στην ομάδα σου;

Θα ήθελα να γίνουμε περισσότερο ομάδα. Αυτό έρχεται μόνο μέσα από την ομαδική δουλειά και τις προπονήσεις. 



Γιατί να έρθει ο φίλαθλος στο γήπεδο για να δει την Ηλιούπολη;

Νομίζω ότι μπορεί να του προσφέρει ένα ωραίο απόγευμα. Θα παίξουμε καλά και θα φύγει ικανοποιημένος από το γήπεδο.

Τι πρωτάθλημα περιμένει η «Μπίμπι»;

Είναι το ίδιο πρωτάθλημα που βλέπουμε τα τελευταία χρόνια. Ο Ολυμπιακός θα το πάρει γιατί έχει πολύ μεγάλη διαφορά από τις υπόλοιπες ομάδες που τον ακολουθούν. Από κει και ύστερα νομίζω ότι η Σαντορίνη είναι πιο κοντά στον Ολυμπιακό. Ο Άρης, από αυτό που έχω δει στα φιλικά, πέρυσι είχε καλύτερη ομάδα και θα χρειαστεί λίγο χρόνο ακόμη.

Υπάρχει κάποια ομάδα με την οποία θα ήθελες, αύριο κιόλας αν γινόταν, να έπαιζες αντίπαλος;

Πάντα μου αρέσουν οι αγώνες με την Σαντορίνη. Πάντα έχουν καλή ομάδα και πάντα μου αρέσει να παίζω κόντρα. 

Με παίκτρια;

Θα ήθελα να βρεθώ κόντρα στην Μοντάνιο που είναι από τις πρωτοκλασάτες παίκτριες του πρωταθλήματος. Θα μου άρεσε να την έχω απέναντί μου. 

Γιατί η Γκλιγκόροβιτς επέλεξε την Ηλιούπολη;

Ο πρώτος λόγος ήταν ότι ήθελα να γυρίσω στην Αθήνα. Όταν λοιπόν αποφάσισα να επιστρέψω με κάλεσαν από την Ηλιούπολη και μου υποσχέθηκαν ότι θα έφτιαχναν ομάδα με στόχους που συμβάδιζαν με τους δικούς μου. Δεν άργησα να πω το ναι.



Πέρυσι είχε ακουστεί έντονα ότι η Γκλιγκόροβιτς σταματάει το βόλεϊ, φέτος όμως η Γκλιγκόροβιτς είναι και πάλι στα γήπεδα…

Μάλλον η Γκλιγκόριβιτς δεν μπορεί να σταματήσει το βόλεϊ. Κυλάει μέσα στο αίμα του το βόλεϊ και η απόφαση να σταματήσω είναι πολύ δύσκολη. Στο μυαλό μου φέτος είναι να σταματήσω αλλά για καλό και για κακό θέλω να μου ξανακάνετε την ερώτηση τον Ιανουάριο. Μπορεί και να έχω αλλάξει γνώμη. Και πέρυσι τέτοια εποχή είχα αποφασίσει να σταματήσω. Τον Ιανουάριο αγόρασα νέα παπούτσια και ήμουν έτοιμη για τη νέα χρονιά. Από 14 ετών παίζω βόλεϊ και μου είναι πολύ δύσκολο να σκεφτώ ότι δεν θα είμαι στα γήπεδα. 

Έχοντας περάσει από 5 συνολικά ελληνικές ομάδες (Ολυμπιακός, Άρης, Κηφισιά, Βριλήσσια, Απολλώνιο) ποια ήταν η σεζόν που θα θυμάσαι για πάντα; Που πέρασες καλύτερα;

Σίγουρα στον Άρη, την περσινή σεζόν. Ήταν μια πολύ δύσκολη χρονιά που μου άρεσε πολύ. Είχαμε βάλει ψηλά τον πήχη και ήθελα να δω αν μπορούμε να τον φθάσουμε, πάρα τις δυσκολίες που είχαμε μπροστά μας. Ένιωθα ευτυχισμένη στον Άρη και ένιωσα περισσότερη ευτυχισμένη όταν πριν από λίγες μέρες με τίμησαν στην Θεσσαλονίκη. Έχουμε πολύ καλές σχέσεις. Με βοήθησαν και τους βοήθησα.

Οι επιτυχίες της Εθνικής ομάδας θα έχουν αντίκτυπο στο πρωτάθλημα; Θα δούμε καλύτερο πρωτάθλημα;

Το ελπίζω αν και τα τελευταία χρόνια το πρωτάθλημα ξεκινάει και ξέρεις από πριν ποιος θα είναι ο πρωταθλητής. Αν ο Ολυμπιακός είχε καλύτερους αντιπάλους θα είχε περισσότερες ευκαιρίες να κατακτήσει ευρωπαϊκούς τίτλους και να είναι ανταγωνιστικός ακόμη και στο Champions League. Η Εθνική ομάδα έχει πολύ μέλλον και μου αρέσει γιατί είναι νεανική ομάδα και αν προσεχθεί μπορεί να φέρει μεγάλη επιτυχία τα επόμενα χρόνια.



Σχετικά Άρθρα