Σάσκια Χίπε: «Αφιερωμένο στην ομάδα το έπαθλο της MVP»

MVP ,

Η Σάσκια Χίπε λίγη ώρα μετά το άκουσμα της είδησης για την ανάδειξη της ως MVP της 4ης αγωνιστικής της Volleyleague Γυναικών, μίλησε στο volleyball.gr για την διάκρισή της αλλά και για την "εύκολη", όπως λέει, επιλογή να παραμείνει στον Ολυμπιακό.

-Που αφιερώνεις το βραβείο της MVP. Ήταν κάτι που το περίμενες;

«Σε κάθε παιχνίδι παίζω για να κερδίζω και να δίνω τον καλύτερο μου εαυτό. Το βόλεϊ είναι ομαδικό άθλημα και η ομαδική δουλειά είναι το πιο σημαντικό για εμένα. Γι' αυτό θέλω να αφιερώσω το βραβείο αυτό στις συμπαίκτριες μου, στο τεχνικό επιτελείο, διότι χωρίς αυτούς δεν θα μπορούσα να τα καταφέρω».

-Έμεινες στον Ολυμπιακό για δεύτερη συνεχή σεζόν. Τι σε οδήγησε σε αυτή την απόφαση;

«Σε όλη μου την καριέρα μου δεν έχω συναντήσει ξανά τόσο οργανωμένο σωματείο. Έχω αγαπήσει την ομάδα και τους ανθρώπους στην Ελλάδα. Όλοι με κάνουν να αισθάνομαι σαν στο σπίτι μου και νιώθω ότι ανήκω σε μία οικογένεια. Δεν υπήρχε κανένας λόγος για να φύγω».

-Στην απόφαση να μείνεις στην Έλλαδα έπαιξε ρόλο η ποιότητα ζωής του αθλητή στη χώρα μας ή είναι συνάρτηση με την ποιότητα της ομάδας στην οποία παίζει;

«Και τα δύο. Όπως είπα, το βόλεϊ είναι ομαδικό άθλημα και οι συμπαίκτριες σου παίζουν μεγάλο ρόλο. Βέβαια δεν είμαστε μηχανές, άνθρωποι είμαστε. Γι' αυτό πάντα βοηθάει και ο τρόπος ζωής έξω από το γήπεδο, με την ποιότητα ζωής στην Ελλάδα να είναι πολύ καλή. Είμαι τυχερή που έχω και τα δύο».

-Μετά από τέσσερα παιχνίδια στο πρωτάθλημα, τι διαφορές παρατηρείς σε σχέση με το περσινό ρόστερ;

«Πιστεύω ότι η ομάδα μας φέτος έχει ακόμη μεγαλύτερες δυνατότητες. Προσπαθούμε να παίζουμε γρηγορότερα και δουλεύουμε σκληρά κάθε μέρα στο γήπεδο. Μέχρι τώρα δεν έχουμε χάσει σετ, κάτι που πέρυσι τέτοια περίοδο δεν είχαμε καταφέρει».

-Πόσο σημαντικό είναι που έχεις μία συμπατριώτισσα σου, την Φραντζίσκα Πολ, φέτος στην ομάδα;

«Είναι θετικό. Είμαι άνθρωπος βέβαια που μου αρέσει να γνωρίζω κόσμο από άλλες χώρες και πέρυσι δεν είχα πρόβλημα που ήμουν η μόνη Γερμανίδα στην ομάδα. Βέβαια τώρα με την Φραντζίσκα μιλάμε την ίδια γλώσσα και συζητάμε για πράγματα στην Γερμανία». 

-Έχεις στο μυαλό σου την Εθνική Γερμανίας;

«Πάντα είναι τιμή να παίζεις για την χώρα σου. Την τελευταία φορά αποφάσισα να μην την ενισχύσω και να ξεκουραστώ. Θεωρώ πλέον ότι ο προπονητής έχει φτιάξει ένα νέο πρόγραμμα με νέες αθλήτριες και πιστεύω ότι δεν είμαι στα πλάνα του την συγκεκριμένη στιγμή».

Σχετικά Άρθρα