Σιμόν Καστανιέντα: «Συγκινήθηκα με την ανάδειξη μου ως MVP»

MVP ,

Ένα μήνα μετά την άφιξή της στη Θεσσαλονίκη και παρά το γεγονός ότι είχε να αγωνιστεί δύο χρόνια, η Σιμόν Καστανιέντα ήδη άρχισε να κάνει τη διαφορά για τον Άρη. Η 31χρονη Κουβανή διαγώνια, αδερφή του σπουδαίου Σιμόν Ρομπερλάντι, μιλώντας στο volleyball.gr δήλωσε συγκινημένη για την ανάδειξη της ως MVP της 5ης αγωνιστικής και τόνισε πως δεν ήταν δύσκολη η απόφαση να έρθει στην Ελλάδα.

Πως προέκυψε στην καριέρα σου ο Άρης;

«Είχα πρόταση από τον μάνατζερ μου αν ήθελα να αγωνιστώ στον Άρη. Ήταν λίγο δύσκολο στην αρχή να το αποφασίσω, γιατί δεν γνώριζα το πρωτάθλημα της Ελλάδας. Ήξερα ότι ήταν πολύ ωραία σαν χώρα από αυτά που μου έχουν πει οι φίλοι μου. Η απόφαση να έρθω όμως δεν ήταν τελικώς δύσκολη, στο μόνο που δυσκολεύτηκα ήταν να αφήσω τον γιο μου στην Κούβα».

Συμβουλεύτηκες τον αδερφό σου Σιμόν Ρομπερλάντι για την Ελλάδα;

«Το μόνο που μου είπε ο αδερφός μου είναι ότι θα λατρέψω το φαγητό της Ελλάδας! Δεν έχει έρθει ακόμα να με επισκεφτεί, αλλά έχει φίλους που είναι ήδη εδώ. Ίσως έρθει να με δει τα Χριστούγεννα».

Γιατί επέλεξες τον Άρη και ποιοι είναι οι στόχοι σου;

«Ο μάνατζερ μου είπε ότι πρόκειται για μία οργανωμένη ομάδα και θα ήταν μία καλή ευκαιρία για μένα να επιστρέψω στην αγωνιστική δράση μετά τη γέννηση του γιου μου. Στόχος μου είναι να ετοιμάζομαι όσο πιο καλά μπορώ και να δίνω τον καλύτερο μου εαυτό σε κάθε αγώνα. Μαζί με την ομάδα θέλουμε να φτάσουμε μέχρι τον τελικό του Κυπέλλου και του πρωταθλήματος. Θέλω απλά να κερδίζω».

Ποια ήταν η αντίδρασή σου στο άκουσμα ότι είσαι η MVP της αγωνιστικής;

«Ήταν συγκινητικό, συναρπαστικό και είχα καιρό να νιώσω έτσι. Είχα δύο χρόνια να παίξω και να προπονηθώ, έκανα μόνο βάρη. Προπονήσεις άρχισα, αφού ήρθα στην Ελλάδα. Οπότε όπως καταλαβαίνετε ήταν πολύ σημαντικό για εμένα, πραγματική τονωτική ένεση αυτή η ανάδειξη ως κορυφαίας της αγωνιστικής. Θέλω να ευχαριστήσω όλες μου τις συμπαίκτριες γιατί χωρίς αυτές δεν θα τα είχα καταφέρει».

Πώς είναι το 24ωρο μίας Κουβανής στη Θεσσαλονίκη;

«Κάνω απλή ζωή. Το πρώτο πράγμα που κάνω το πρωί είναι να μάθω τι κάνει και να μιλήσω με τον γιο μου. Ακούω μουσική και μετά ετοιμάζομαι για προπόνηση. Τον ελεύθερο μου χρόνο διαβάζω αγγλικά και παρακολουθώ σειρές».

Σχετικά Άρθρα