Βέντουλα Μέρκοβα: «Μπορούμε να φτάσουμε στους τελικούς»

MVP ,

Με τους 27 πόντους που πέτυχε κόντρα στην Ηλιούπολη, η Βέντουλα Μέρκοβα πραγματοποίησε την καλύτερη της εμφάνιση με την φανέλα του ΑΟ Θήρας. Η πανύψηλη Τσέχα διαγώνια, αφού ενημερώθηκε για την ανάδειξη της ως MVP της 9ης αγωνιστικής της Volleyleague, μίλησε στο volleyball.gr για το βραβείο της πολυτιμότερης αθλήτριας, τους προσωπικούς της στόχους και τόνισε πως η Σαντορίνη μπορει να προκριθεί για δεύτερη φορά στους τελικούς του πρωταθλήματος.

Είναι η πρώτη διάκριση MVP στην καριέρα σου; Που αφιερώνεις το βραβείο;

«Είναι το πρώτο βραβείο που παίρνω στην Ελλάδα. Έχω πάρει βέβαια και άλλες τέτοιες διακρίσεις στην Γερμανία όταν έπαιζα, αλλά κάθε φορά είναι ξεχωριστή. Αν δεν ήταν οι συμπαίκτριές μου και το τεχνικό επιτελείο δεν θα τα είχα καταφέρει. Κάθε μέρα με βοηθούν να γίνω καλύτερη, οπότε το βραβείο δεν θα μπορούσα να το αφιερώσω αλλού».

Μετά από εννέα αγωνιστικές, τι γνώμη έχεις για το πρωτάθλημα;

2. «Το ελληνικό πρωτάθλημα είναι ισορροπημένο. Όλοι μπορούν να νικήσουν και να χάσουν από οποιονδήποτε. Κάποια παιχνίδια έχουν ένταση, πάθος, κάποια όχι αλλά το επίπεδο είναι αρκετά υψηλό».

Μπορεί να επιστρέψει ο ΑΟ Θήρας στους τελικούς του πρωταθλήματος, όπως είχε καταφέρει πριν δύο χρόνια; 

3. «Όλα είναι πιθανά. Αν παίζουμε όπως ξέρουμε ότι μπορούμε, δεν κάνουμε λάθη και μείνουμε ψύχραιμες, είναι εφικτό. Όμως δεν πρέπει να προτρέχουμε, πρέπει να βλέπουμε μόνο το επόμενο παιχνίδι. Προχωράμε βήμα βήμα για να αποκτήσουμε την αυτοπεποίθηση που θέλουμε και τότε όλα είναι δυνατά».

Τέσσερις μήνες μετά την άφιξη σου, ποια είναι η άποψη σου για την Σαντορίνη;

4. «Η Σαντορίνη είναι εκπληκτική. Όπου και να περπατήσεις στο νησί θα βρεις κάτι ενδιαφέρον. Η θέα που έχει είναι απίστευτη και λατρεύω να χαζεύω το ηλιοβασίλεμα. Ο κόσμος είναι φιλικός και σε βοηθάει σε ό,τι και αν χρειαστείς».

Τι προσωπικούς στόχους έχεις θέσει;

5. Πάντα παίζω στο 100%. Θέλω να συνεχίσω να παίζω σε υψηλό επίπεδο και όπως λέει η συμπαίκτρια και φίλη μου, Μόνικα Πότοκαρ "δούλεψε σκληρά για να είσαι καλύτερος μέρα με την μέρα"».

Σχετικά Άρθρα