Οι 18χρονες Διονυσία Μάτιου, Φαβιόλα Τερζίου δεν σταματούν να ονειρεύονται

Magazine ,

Η μικρότερη ηλικιακά ομάδα του πανελλήνιου πρωταθλήματος μπιτς βόλεϊ είναι η Διονυσία Μάτιου και η Φαβιόλα Τερζίου. Οι δύο αθλήτριες κλείνουν φέτος το 18ο έτος της ηλικίας τους και αν για την Διονυσία Μάτιου δεν είναι η πρώτη φορά που συμμετέχει στο πανελλήνιο σιρκουί, δεν ισχύει το ίδιο και για την νεαρή Ροδίτισσα, Φαβιόλα Τερζίου.

Στο πρώτο τους major τουρνουά ως δίδυμο, Μάτιου και Τερζίου κατέκτησαν την 5η θέση στο THESSALONIKI MASTERS, χάνοντας στα προημιτελικά στο τάι μπρέικ από τις πιο έμπειρες Έφη Μυρίλλα/Λήδα Σαριδάκη.

Διονυσία και Φαβιόλα έγιναν ζευγάρι στην άμμο πριν δύο μόλις μήνες και προπονούνται εντατικά στις εγκαταστάσεις στην Μίκρα, υπό τις οδηγίες του σπουδαίου Φρέντι Μπρούκς, αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις στο THESSALONIKI MASTERS, αλλά και στο OPEN της Καστοριάς που κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο.



«Είμαστε καινούργια ομάδα και αυτό που θέλουμε αυτή την περίοδο είναι να βελτιωνόμαστε μέρα με την μέρα. Να αποκτήσουμε χημεία ως ομάδα με μεγάλο στόχο το χρυσό μετάλλιο στα τελικά του Κ19 στην Ρόδο. Θα ακολουθήσουμε όλα τα τουρνουά Masters, θα συμμετάσχουμε σε όσα Open μπορούμε και επιδιώκουμε να βρεθούμε και στα τελικά του Αγίου Νικολάου» είπε η Διονυσία Μάτιου, η οποία το 2017 σε ηλικία 16 ετών είχε φθάσει στην 2η θέση στην Ελλάδα με συμπαίκτρια την Μαρία Κλέπκου.

«Γνωριζόμασταν με την Διονυσία από παλιότερα και μου ζήτησε να γίνουμε ζευγάρι και δέχθηκε. Ήρθα ένα μήνα στη Θεσσαλονίκη και κάνουμε καθημερινά προπονήσεις με την Διονυσία στη Μίκρα και μας προπονεί ο Φρέντι Μπρουκς. Στόχος είναι να κατακτήσω στο νησί απ'όπου κατάγομαι το πρωτάθλημα Κ19. Θέλουμε να δώσουμε και τον καλύτερό μας εαυτό στα τουρνουά που θα αγωνιστούμε, απέναντι σε μεγαλύτερες ηλικιακά ομάδα και να αποκτήσουμε εμπειρίες από υψηλού επιπέδου αγώνες» δήλωσε η πρωτάρα σε πανελλήνιο πρωτάθλημα Φαβιόλα Τερζίου.



«Ονειρεύομαι μαζί με την Διονυσία και την Φαβιόλα»

Προπονητής τους είναι ο σπουδαίος Φρέντι Μπρουκς, ο οποίος μίλησε για την συνεργασία με την Διονυσία και την Φαβιόλα και δεν έκρυψε το κίνητρο που αποκτά ο ίδιος βλέποντας τις δύο αθλήτριες στην άμμο.

«Είχαμε συνεργαστεί παλιότερα με την Φαίη Μίχου, προπονήτρια στη Ρόδο και επειδή είχαμε πολύ καλή συνεργασία, αποφασίσαμε όλοι μαζί να προπονήσω την Διονυσία και την Φαβιόλα. Κάναμε στην αρχή με την Μάτιου από το ξεκίνημα της σεζόν. Τα παιδιά έχουν υψηλούς στόχους, να κατακτήσουν το Κ19 και ό,τι κερδίσουν φέτος στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα θα είναι κέρδος. Τα κορίτσια δουλεύουν κάθε μέρα πολύ σκληρά. Είναι παιδιά που μου έχουν μεγάλη όρεξη και αυτό μεταδίδεται και σε μένα. Το θέλουν πολύ, το δείχνουν κάθε μέρα και μου δίνουν και εμένα κίνητρο να δουλέψω μαζί τους κάθε μέρα. Κάθε παιδί που έχει τέτοια όνειρα μας βάζει και εμάς στον ίδιο δρόμο και ονειρευόμαστε μαζί τους».

Σχετικά Άρθρα