Αντώνης Αντωνέλλος: «Υπάρχουν πολλές δυσκολίες στην Λέσβο, όμως δεν το βάζουμε κάτω» (video)

Magazine ,

Ο Ερμής Παμφίλων είναι από τα ιστορικότερα σωματεία της Λέσβου με έτος ίδρυσης το 1928. Ο πρόεδρος του συλλόγου τα τελευταία 10 χρόνια αλλά ενεργό μέλος του από το 1990, Αντώνης Αντωνέλλος βρέθηκε στην παραλία Τσαμάκια για να παρακολουθήσει το πρώτο τουρνουά OPEN στην Μυτιλήνη και μίλησε στο volleyball.gr για την προσπάθεια που γίνεται στον Ερμή Παμφίλων, ανέλυσε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στο νησί αλλά παρέμεινε αισιόδοξος για το μέλλον του αθλήματος στην Λέσβο.

«Ο Ερμής Παμφίλων είναι από τους παλαιότερους συλλόγους στην Λέσβο με έτος ίδρυσης το 1928. Προσωπικά κοντά στον σύλλογο είμαι κοντά στα 30 χρόνια. Έχουμε τμήμα ποδοσφαίρου, μπάσκετ και βόλεϊ και στο βόλεϊ έχουμε 150 αγόρια και κορίτσια που πλαισιώνουν τα τμήματα ανδρών, γυναικών και παγκορασίδων, κορασίδων. Τα τελευταία χρόνια είμαστε πρωτάθλητες στα αναπτυξιακά τμήματα και έχουμε ως μεγάλο στόχο με την γυναικεία ομάδα να πάρουμε την άνοδο για την Α2 Εθνική. Έχουμε ξεκινήσει μία προσπάθεια στον σύλλογο και σιγά σιγά παλεύουμε για το καλύτερο με όλες τις δυσκολίες που υπάρχουν».

Για την πορεία του συλλόγου και τους στόχους του: «Πέρυσι και φέτος φθάσαμε μέχρι τα μπαράζ ανόδου μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος Νοτίου-Βορείου Αιγαίου, όμως δυστυχώς δεν πήραμε το εισιτήριο της ανόδου. Έχουμε έλλειψη εμπειρίας και αγώνων και κακά τα ψέματα χρειαζόμαστε στήριξη ως Νομός από την Ομοσπονδία και όλους τους αρμόδιους φορείς. Πέραν των μετακινήσεων, έχουμε πρόβλημα και στο αγωνιστικό κομμάτι. Στον Νομό παίζουμε 10 με 12 αγώνες όλη την σεζόν και στη συνέχεια πάμε χωρίς αγωνιστικό ρυθμό στα μπαράζ ανόδου απέναντι σε ομάδες που έχουν πλήρη αγωνιστική δράση. Εκεί χάνεται το παιχνίδι, όμως δεν το βάζουμε κάτω και ελπίζουμε στο μέλλον να πετύχουμε τον στόχο μας».

Για την διοργάνωση ενός τουρνουά βόλεϊ στη Λέσβο: «Η αρχή έγινε στην Μυτιλήνη με την διεξαγωγή του πρώτου τουρνουά μπιτς βόλεϊ που εντάσσεται στο πανελλήνιο πρωτάθλημα. Θα ήταν ιδανικό για όλο το νησί να μπορέσουμε να φιλοξενήσουμε μία διοργάνωση σάλας και θα βοηθήσει πολύ στην ανάπτυξη του αθλήματος».

Για την προσπάθεια ανάπτυξης του βόλεϊ στην Λέσβο: «Τα σωματεία του νησιού κάνουν όλα μία αξιέπαινη προσπάθεια στα τμήματα υποδομών. Ο Δήμος και η Περιφέρεια στηρίζουν όσο μπορούν, όμως έχουμε έλλειψη γυμναστηρίων. Υπάρχει ένα προπονητήριο στην Μυτιλήνη και η γυναικεία ομάδα που έκανε πρωταθλητισμό φέτος έκανε δύο φορές την εβδομάδα προπόνηση. Έτσι δεν μπορείς να πας μπροστά. Φέτος με την βοήθεια του Δήμου θα δημιουργηθεί ένα στέγαστρο στο γήπεδο και δεν θα βοηθήσει μόνο εμάς ως σωματείο, αλλά και άλλους συλλόγους».

Σχετικά Άρθρα