Αντρέι Ζέκοφ: «Έχετε νεανική ομάδα και παίκτες που παρουσιάζουν ενδιαφέρον»

Magazine ,

Μονπελιέ, αποστολή ΠΣΑΤ
Δημήτρης Τυχάλας

Η εθνική Βουλγαρίας ήταν η πρώτη ομάδα που προπονήθηκε στη «Sud De France Arena» κι εκεί περίμενε μια έκπληξη την ελληνική αποστολή καθώς συναντήθηκε με τον Αντρέι Ζέκοφ.
 
Ο άλλοτε πασαδόρος της ΕΑ Πατρών που είχε ένα σύντομο πέρασμα κι από τον Ολυμπιακό, είχε θερμό τετ α τετ με τον επί διετία συμπαίκτη του στους Αχαιούς Μάριο Γκιούρδα, αλλά και τους Φιλίποφ, Κοκκινάκη, Φράγκο με τους οποίους αγωνίστηκε στον Ολυμπιακό.
 
«Εντάξει όλοι ξέρουν ότι έχω τις καλύτερες αναμνήσεις από την Ελλάδα και πάντα χαίρομαι όταν συναντώ παλιούς συμπαίκτες και αντιπάλους», μας είπε ο παλαίμαχος πια πασαδόρος και εξήγησε πως έγινε η μετάλλαξη του σε τεχνικό.


 
«Εδώ και καιρό ο αθλητής Αντρέι τελείωσε και εδώ και 5 μήνες είμαι μέλος στο προπονητικό τιμ της Λέφσκι κι από το καλοκαίρι στο προπονητικό τιμ της Εθνικής», είπε χαμογελώντας και συμπλήρωσε για τη συνεργασία του με τον Σιλβάνο Πράντι: «Είναι μια τρομερή εμπειρία κι αυτός είναι ένας από τους βασικούς λόγους που είμαι εδώ. Γιατί ως νέος προπονητής έχω την ευκαιρία να μάθω από έναν από τους κορυφαίους τεχνικούς στον κόσμο».
 
Όσον αφορά τους στόχους της ομάδας του στο Ευρωβόλεϊ: «Στο μυαλό μας υπάρχει το να παίξουμε το καλύτερο δυνατό, αλλά δεν πρέπει να παίρνουν τα μυαλά μας αέρα γιατί όπως μπορεί να κερδίσεις τον καθένα, έτσι μπορείς να χάσεις από τον καθένα. Οπότε πάμε παιχνίδι με το παιχνίδι και βλέπουμε».
 
Παιχνίδι με το παιχνίδι λοιπόν και στο πρώτο ματς αντίπαλος η Ελλάδα με τον Ζέκοφ να χαμογελά και να λέει. «Είναι το πρώτο ματς ενός τόσο σημαντικού τουρνουά και είμαι σίγουρος ότι θα δείξουμε το σεβασμό που πρέπει στην Ελλάδα και δεν θα σας υποτιμήσουμε. Είστε μια νεανική ομάδα, με νέους παίκτες που παρουσιάζουν μεγάλο ενδιαφέρον και σίγουρα χρειάζεται μεγάλη προσοχή. Μη με ρωτήσεις όμως τίποτα παραπάνω…».

Σχετικά Άρθρα