Πανελλήνιο Εφήβων: Έτοιμη η Καρδίτσα για τις μάχες του Final 4

Εφήβων ,

Πραγματοποιήθηκε στην Καρδίτσα η συνέντευξη τύπου για το φάιναλ 4 του Πανελληνίου πρωταθλήματος των Εφήβων που διεξάγεται αυτό το Σαββατοκύριακο στο κλειστό γυμναστήριο της Θεσσαλικής πόλης.

Στη συνέντευξη πήραν μέρος ο Αντιπεριφειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας Βασίλης Τσιάκος, ο δήμαρχος Καρδίτσας Χρήστος Σαλιαράκης, ο πρόεδρος εμπορικού επιμελητηρίου Καρδίτσας, Βύρων Παππάς, εκπρόσωπος του ΣΠΑΚ, Χρήστος Βογιατζής και οι προπονητές των ομάδων, Άρης Αγγελόπουλος - ΕΑΠ, Στέλιος Κουτουνίδης - Πήγασος Πολίχνης, Παναγιώτης Γεωργούτσος - Μίλωνας, και του ΣΠΑΚ Τάσος Παπαγεωργίου.

Αναλυτικά οι δηλώσεις:

Αλεξάκος Φώτης, Δήμαρχος Καρδίτσας: «Θέλω να καλωσορίσω με τη σειρά μου τις ομάδες του Πήγασου, της ΕΑΠ και του Μίλωνα να τους ευχηθούμε καλή επιτυχία. Να συγχαρούμε και τη δική μας ομάδα του ΣΠΑΚ για την προσπάθεια που καταβάλει, υποστηρίζει το βόλεϊ και τον αθλητισμό και μέσα από εκεί τις ιδέες, τις προσπάθειες της ευγενούς άμιλλας και της συνεργασίας και με τη συμμετοχή του στο φάιναλ φορ επιβεβαιώνει την πολύ σημαντική δουλειά που γίνεται στις υποδομές. Να ευχηθούμε σε όλους κάθε επιτυχία και να αγωνιστούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και οι φίλαθλοι της Καρδίτσας να αγκαλιάσουν αυτή την προσπάθεια να κατακλύσουν το στάδιο και να απολαύσουν τη διοργάνωση. Εμείς σα δημοτική αρχή στηρίζουμε και ηθικά και υλικά, καλύπτουμε ένα μέρος των εξόδων για να έχουμε μια πετυχημένη διοργάνωση.

Τσιάκος Βασίλης , Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Καρδίτσας: «Η διοργάνωση αποτελεί μια ιδιαίτερη τιμή για την πόλη της Καρδίτσας, ένα αθλητικό δρώμενο το οποίο θα βάλει την περιοχή μας στο επίκεντρο του βόλεϊ όχι μόνο της Θεσσαλίας αλλά και όλης της Ελλάδας. Θα ήθελα να συγχαρώ την διοίκηση του ΣΠΑΚ, τους έφηβους που κατάφεραν να προκριθούν στο φάιναλ 4, τους προπονητές, την ηγεσία του συλλόγου αλλά και τους γονείς που δίνουν διέξοδο στα παιδιά τους και τους ενθαρρύνουν να ασχοληθούν με τον αθλητισμό. Θα ήθελα να καλωσορίσω τις ομάδες που ήρθαν από άλλες περιοχές της Ελλάδας και είμαι σίγουρος πως το αθλητικό κοινό της Καρδίτσας, το οποίο διψάει για τέτοιες αθλητικές διοργανώσεις θα κατακλύσει το κλειστό και εύχομαι νικητής να βγει ο καλύτερος στα πλαίσια του "ευ αγωνίζεσθαι". Η περιφερειακή ενότητα Καρδίτσας στηρίζει μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις διότι πιστεύουμε ότι πολιτισμός κα αθλητισμός είναι αλληλένδετα και μέσα από τέτοιες αθλητικές διοργανώσει γνωρίζεται η περιοχή μας αυξάνεται το τουριστικό προϊόν που τόσο πολύ το έχουμε ανάγκη και κάνουμε πράξη αυτό που ακούγεται τόσο πολύ τελευταία όπως είναι η ανάπτυξη γιατί σε μια περιοχή που πραγματικά τόσο έχει ανάγκη από κόσμο και χρήματα πιστεύω όταν διοργανώνεις τέτοιες εκδηλώσεις μπαίνει ένα λιθαράκι στον τομέα αυτό. Θέλω να διαβεβαιώσω τη διοίκηση του ΣΠΑΚ και όλες τις ομάδες πως θα είμαστε παρόντες να σας θαυμάσουμε και καλώ όλο το αθλητικό κοινό τους εφήβους τους νέους της Καρδίτσας να κατακλύσουν το κλειστό και να βοηθήσουν τις ομάδες γι’ αυτή τη σημαντική προσπάθεια».

Βύρων Παππάς, Πρόεδρος εμπορικού επιμελητηρίου Καρδίτσας: «Η ανάληψη διοργάνωσης αυτή της ποιότητας εκδηλώσεων προάγουν το νομό και διαφημίζουν την πόλη μας ταυτόχρονα συμβάλλουν θετικά για την τοπική οικονομία, καλή επιτυχία στους διοργανωτές του φάιναλ φορ και το επιμελητήριο Καρδίτσας θα είναι αρωγός σε αυτή την προσπάθεια».

Πρόεδρος του ΣΠΑΚ, Χρήστος Σαλιαράκης: «Σαν πρόεδρος του ΣΠΑΚ, θέλω να καλωσορίσω καταρχάς τους εκπροσώπους όλων των ομάδων που ήρθαν στην πόλη μας γι’ αυτό το Φ4 και να τους ευχαριστήσω μαζί και την ομοσπονδία μας που δέχτηκαν να γίνει η διοργάνωση στο κλειστό. Θέλω να ευχαριστήσω τους χορηγούς, το Δήμο, την αντιπεριφέρεια, τη συνεταιριστική Τράπεζα Καρδίτσας και τους ιδιώτες χορηγούς. Εύχομαι να γίνει διοργάνωση σε υψηλό επίπεδο».

Εκπρόσωπος του ΣΠΑΚ  Χρήστος Βογιατζής: «Θέλω να ευχαριστήσω για την ομόφωνη απόφαση να διεξαχθεί το final 4 στην Καρδίτσας. Η νομός Καρδίτσα έχει πάρει αρκετές διοργανώσεις και ευχόμαστε να φέρει ακόμα μια εις πέρας. Πέρα από τους συλλόγους θέλω να ευχαριστήσω τον κο αντιπεριφερειάρχη, τον δήμαρχο, τον πρόεδρο του επιμελητηρίου που δήλωσαν "παρών" σε αυτή την εκδήλωση αλλά τους χορηγούς που συμμετέχουν στη διοργάνωση. Εύχομαι να γίνει μια καλή διοργάνωση και να κερδίσει ο καλύτερος και τα παιδιά που συμμετέχουν σε αυτή τη γιορτή να το χαρούν. Ευχαριστούμε όλους για την τιμή που κάνετε στην πόλη μας».

Με τη σειρά τους μίλησαν οι προπονητές των ομάδων:



Τάσος Παπαγεωργίου (ΣΠΑ Καρδίτσας): «Να καλωσορίσω όλες τις ομάδες, τους προπονητές, τις διοικήσεις, εύχομαι καλό διήμερο, να παιχτούν ωραίοι αγώνες, να το ευχαριστηθούν τα παιδιά , να έρθει ο κόσμος στο γήπεδο, να χαρεί θέαμα, να γεμίσουμε το κλειστό το έχει ανάγκη το κοινό της Καρδίτσας, να έρθουν πιο πολλά παιδιά στο δικό μας άθλημα. Εύχομαι στη δική μας ομάδα να το χαρεί, να σκεφτούν που έχουμε φτάσει, να παίξουν χωρίς άγχος και να παραδειγματιστούν από μεγαλύτερους και πιο έμπειρους».

Άρης Αγγελόπουλος (ΕΑ Πατρών): «Το αντίδοτο στην κρίση και στον τρόπο της καθημερινότητας είναι ο αθλητισμός, ιδιαίτερα όταν μιλάμε για ευαίσθητες ηλικίες, εφηβικές ηλικίες. Γι’ αυτό θέλω να πω ένα μεγάλο μπράβο στην περιφέρεια, στο δήμο, στην περιφέρεια και σε όσους συνέβαλαν να γίνει εδώ αυτό το πρωτάθλημα. Πιστεύω το γήπεδο θα γεμίσει ζωντάνια και νιάτα και να συγχαρώ τις τέσσερις ομάδες που είναι εδώ. Πραγματικά έδωσαν όλες μάχες από το δικό της κομμάτι για να φτάσουν στην τελική φάση. Εδώ υπάρχουν οι καλύτερες ομάδες στην Ελλάδα. Περιμένω να είναι πολύ ανταγωνιστικά τα παιχνίδια. Οι ομάδες είναι πάρα πολύ κοντά, κάθε ομάδα έχει τις δικές της φιλοδοξίες, κάποιες είναι πιο δυνατές αλλά αυτά θα τα δούμε εμείς οι προπονητές τι πρέπει να κάνουμε και που θα φτάσουμε. Καλό πρωτάθλημα να έχουμε, με υγεία και να υπάρχει καλή ανταγωνιστικότητα».

Στέλιος Κουτουνίδης (Πήγασος Πολίχνης): «Πριν ξεκινήσει το Φ4 βλέποντας και ακούγοντας αυτά τα λόγια είμαι σίγουρος πως διοργανωτικά θα έχει πολύ μεγάλη επιτυχία τουλάχιστον. Βλέποντας τη διάθεση των θεσμικών παραγόντων της Καρδίτσας και της Περιφέρειας αλλά και των χορηγών είμαι σίγουρος για την οργανωτική επιτυχία. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια και σε όσους έχουν συμβάλει για να γίνει εδώ η διοργάνωση, και την Ομοσπονδία βέβαια που πήρε την απόφαση να γίνει εδώ. Για το αγωνιστικό κομμάτι, εδώ βρίσκονται οι καλύτερες ομάδες της Ελλάδας στην ηλικία των Εφήβων, οι ομάδες είναι πολύ άξιες και πέρασαν αρκετές δοκιμασίες και αγώνες για να βρίσκονται εδώ. Πιστεύω είμαστε κοντά οι 4 ομάδες. Θα γίνουν καλά παιχνίδια, το επίπεδο είναι καλό, υψηλό, ο καλύτερος στο τέλος θα κερδίσει γιατί το βόλεϊ είναι δίκαιο άθλημα και πάντα κερδίζει η καλύτερη ομάδα. Εύχομαι καλά παιχνίδια, ο κόσμος να έρθει να δει τους αγώνες κι εγώ από την πλευρά μου υπόσχομαι πως θα δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας».

Παναγιώτης Γεωργούτσος (ΑΟΝΣ Μίλων): «Θα ήθελα να ευχαριστήσω τη διοίκηση του ΣΠΑΚ και τις αρχές της πόλης για τη φιλοξενία. Είμαι σίγουρος πως θα γίνει πολύ καλή διοργάνωση βλέποντας το πάθος και την όρεξη που υπάρχει διοργανωτικά . Όσον αφορά το αγνωστικό κομμάτι για την ομάδα του Μίλωνα είναι η δεύτερη συμμετοχή σε ένα φ4 και είναι ιδιαίτερη χαρά που βρισκόμαστε εδώ, Γνωρίζουμε ότι το επίπεδο θα είναι πολύ υψηλό, γνωρίζουμε ότι οι 2 ομάδες από τις 4 ήταν και οι περσινές φιναλίστ, έμπειρες ομάδες και η ομάδα της Καρδίτσας που έρχεται με ενθουσιασμό και δύναμη για να διεκδικήσει, όπως κι εμείς, ότι μπορούμε από αυτό το Φ4».

Σχετικά Άρθρα