«Beach Pro Tour Ios Futures»: Με υπέρβαση στους «8» Τερζόγλου/Κανέλλος, Ιωαννίδης/Παπαδημητρίου

BEACH VOLLEYBALL ,

Παρουσία δύο ελληνικών ομάδων θα διεξαχθούν το απόγευμα της Παρασκευής στις εγκαταστάσεις του Μυλοπότα τα προημιτελικά των ανδρών του κυρίως ταμπλό «Beach Pro Tour Ios Futures» της Ίου, καθώς οι Παπαδημητρίου/Ιωαννίδης, Τερζόγλου/Κανέλλος έκαναν την υπέρβαση και με δύο σημερινές νίκες προκρίθηκαν πανηγυρικά στις 8 κορυφαίες ομάδες του τουρνουά. Αντίθετα αποκλείστηκαν οι Κόλα/Τζιουμάκας και Ντάλλας/Χατζηνικολάου.

Η πρόκριση των ομάδων μας πάντως, πέρα από τις δύσκολες συνθήκες που επιτεύχθηκε αποκτά μεγαλύτερη αξία αν αναλογιστεί κανείς πως οι αθλητές μας απέκλεισαν τους φιναλίστ και τους πρωταθλητές της περσινής διοργάνωσης.



Συγκεκριμένα οι Γιώργος Τερζόγλου και Ιάσωνας Κανέλλος, που βρέθηκαν σε εξαιρετική ημέρα, αρχικά στο τελευταίο ματς του D’ Ομίλου επικράτησαν με  2-0 (22-20, 21-10) των Γάλλων Chouikh/Altwies και πέρασαν στο «Γύρο των 12». Εκεί οι Έλληνες αθλητές, μολονότι βρήκαν μπροστά τους, τους Τσέχους νικητές του περσινού παγκόσμιου τουρνουά της Ίου και Νο 2 του φετινού ταμπλό, Bercik, V./Dzavoronok CZ, έκαναν την υπέρβαση και χωρίς να χάσουν σετ, «σφράγισαν» με επιβλητικό τρόπο, 2-0 (21-17, 21-19) την πρόκρισή τους στους «8». Στα προημιτελικά ο Ξανθιώτης Τερζόγλου και ο Πρεβεζάνος Κανέλλος θα αντιμετωπίσουν στις 17.40 τους Αυστριακούς Schnetzer/Petutschnig.

«Μετά την ήττα που κάναμε από τους Πολωνούς στην πρεμιέρα, βρήκαμε τα… πατήματά μας στο γήπεδο και εμφανιστήκαμε βελτιωμένοι. Αφού κερδίσαμε τους Γάλλους φετινούς πρωταθλητές του Beach Pro Τοur Futures του Λιλ, παίξαμε αρκετά καλά, βρήκαμε ρυθμό και με τους περσινούς πρωταθλητές εδώ στην Ίο, κάναμε ένα πολύ καλό ματς και είμαστε ζεστοί για τον προημιτελικό» δήλωσε εμφανώς ο Ιάσωνας Κανέλλος, για τον οποίο προσωπικά τρίτωσε το… καλό στην Ίο, αφού έχοντας συμμετάσχει και στα τρία τουρνουά στο Μυλοπότα, με διαφορετικούς συμπαίκτες, φτάνοντας στους «8» ελπίζει να προχωρήσει ακόμη περισσότερο με τον Τερζόγλου.

Ραντεβού στους «8» όμως της διοργάνωσης έχουν όμως στις 18.30 και οι Παπαδημητρίου/Ιωαννίδης. Τα «καρντάσια» από Χαλκιδική και Θεσσαλονίκη αντίστοιχα, με τη μοναδική τους νίκη στον Β’ όμιλο, 2-1 (21-23, 26-24, 15-7) επί των Γερμανών Sowa/Pfretzschner, L., πέρασαν στους «12». Εκεί αν και έχασαν το α’ σετ από τους Πολωνούς φιναλίστ του Beach Pro Tour Ios Futures 2022, Ciemachowski/Groszek, βρήκαν στη συνέχεια τα ψυχικά αποθέματα και με μία επική ανατροπή κατάφεραν με 1-2 (21-13, 15-21, 10-15) σετ να πάρουν το δεύτερο «γαλανόλευκο» εισιτήριο για τους «8».



«Αν και στο τελευταίο μας προσωπικά κουράστηκα πάρα πολύ, και με βοήθησε αγωνιστικά και πνευματικά ο Πάνος, πετύχαμε τον στόχο μας. Οι αντίπαλοι μας δυσκόλεψαν πάρα πολύ ιδιαίτερα στο α’ σετ «κόλλησα» εγώ και ξέφυγε η διαφορά. Στη συνέχεια συγκεντρωθήκαμε, καταλάβαμε πως είμαστε μέσα στο παιχνίδι και καταφέραμε να το “γυρίσουμε”. Θέλουμε να προχωρήσουμε όσο περισσότερο γίνεται, χρειαζόμαστε ένα ακόμη καλό παιχνίδι για να περάσουμε αύριο στα ημιτελικά» δήλωσε ο Θοδωρής Παπαδημητρίου.

Οριακός αποκλεισμός για Ντάλλα/Χατζηνικολάου
Νωρίτερα στον Α’ όμιλοι η ήττα με 1-2 (21-15, 10-21, 13-15) από τους Αυστραλούς Takken/Bushby, στοίχισε για Κόλα/Στ. Τζιουμάκα τον αποκλεισμό τους από τη συνέχεια της διοργάνωσης, σε αντίθεση με τους Ντάλλα/Χατζηνικολάου που παρά την ήττα τους στα σημεία 0-2 (21-19, 21-18) από τους Αυστριακούς Schnetzer/Petutschnig  στο φινάλε του C’ ομίλου, συνέχισαν στους «12», με προίκα την μοναδική νίκη της πρεμιέρας.



Το ματς όμως με τους Αυστραλούς Takken/Bushby που θα άνοιγε την πόρτα της 8άδας δεν ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για τους διεθνείς μας, που βρέθηκαν πίσω με 15-21. Στη συνέχεια η ομάδα μας αντέδρασε, ισοφάρισε 1-1 με 21-15 και μπήκε αποφασισμένη στο τάι μπρέικ για την ανατροπή. Στην καθοριστική φάση όμως του 13-11 ο ρέφερι δεν είδε μια επαφή σε προσπάθεια της ομάδας μας και παρά τις διαμαρτυρίες του Χατζηνικολάου που χρεώθηκε με κίτρινη κάρτα, μετά το 14-11 ήρθε τελικά με 1-2 (15-21, 21-15, 12-15) ο άδοξος αποκλεισμός και για την δεύτερη ελληνική ομάδα.

«Ήταν ένα οριακό παιχνίδι, που έφτασε στην φάση του 13-11, αλλά δεν πιστεύω πως κρίθηκε εκεί  το ματς. Είχαμε τις ευκαιρίες μας, δυστυχώς κάποια λάθη μας κρατήσαν πίσω στο ται μπρέικ και δεν καταφέραμε να κερδίσουμε. Επόμενος στόχος μας για αρχή είναι η καλύτερη δυνατή παρουσία στα Masters τουρνουά του Πανελληνίου πρωταθλήματος και ευελπιστούμε τον Αύγουστο να αγωνιστούμε σε διοργανώσεις Futures του εξωτερικού», τόνισε απογοητευμένος ο Σταύρος Ντάλλας στην 2η του παρουσία, με άλλο συμπαίκτη φέτος, στο Παγκόσμιο τουρνουά της Ίου, για το οποίο πρόσθεσε πως «είναι πολύ σημαντικό να έχουμε διοργανώσεις παγκοσμίου βεληνεκούς στη χώρα μας, να μπορούμε να αγωνιζόμαστε με δυνατές ξένες ομάδες και ελπίζω να είμαστε στην Ίο και του χρόνου»

Η ομάδα των Ντάλλα/Χατζηνκολάου κατέλαβε την 9η θέση στην κατάταξη, ενώ οι Στ. Τζιουμάκας/Κόλα την 13η.

Δείτε όλα τα αποτελέσματα εδώ: https://en.volleyballworld.com/beachvolleyball/competitions/beach-pro-tour/2023/futures/ios-island-gre/schedule/


Το πρόγραμμα του τουρνουά

Παρασκευή 23/6

09.00-19.30 Αγώνες ομίλων κυρίως ταμπλό ανδρών-γυναικών – Προημιτελικοί

Σάββατο 24/6

10.00-14.00 Ημιτελικοί

14.00-16.00 Αγώνες 3ης θέσης

16.00-18.00: Τελικοί (Cosmote TV)

 
Χορηγοί της διοργάνωσης

 H Εταιρία τουριστικών επιχειρήσεων LUXURIOUS

Η VISA

H ακτοπλοϊκή εταιρεία «Blue Star Ferries»

H ακτοπλοϊκή εταιρεία «Fast Ferries»

To επίσημο αθλητικό ποτό των μεγαλύτερων αθλητικών διοργανώσεων «Powerade»

Το εργομετρικό κέντρο «ΘΗΣΕΑΣ»

Tο πρώτο ηλεκτρονικό πολυκατάστημα E-SHOP

Η Εταιρία ένδυσης SALTY SLANG

Η Εταιρία sports marketing SUI Hellas

Η Cosmote TV

Η πολυμεσική αθλητική πλατφόρμα Sportal.gr

Σχετικά Άρθρα