Ι. Συναδινός: «Ιδιαίτερη αθλητική φιλοσοφία και κουλτούρα η Ε.Ο.ΠΕ.» (photos-video)

NEWS ,

Παρουσία του Προέδρου της Ε.Ο.ΠΕ. Γιώργου Καραμπέτσου, πραγματοποιήθηκαν το βράδυ της Πέμπτης 29/3 στο περίπτερο 10 της 3ης Διεθνούς Έκθεσης Αθλητισμού τα εγκαίνια της SPORTEXPO 2018 από τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού Ιούλιο Συναδινό.

Η Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης έδωσε δυναμικό παρών με πλήρως εξοπλισμένο περίπτερο, παρουσιάζοντας όλες τις δράσεις της σε σάλα και άμμο. Από το πρωί οι πρωταθλητές Ελλάδας στο beach volley, Δημήτρης Νιώπας και Θοδωρής Παπαδημητρίου, υποδέχτηκαν τα Δημοτικά σχολεία της Θεσσαλονίκης και έδειξαν στα μικρά παιδιά τα μυστικά της άμμου, στο γήπεδο που στήθηκε στον προαύλιο χώρο του περιπτέρου.

Το μεσημέρι, τα μέλη του Δ.Σ. της Ε.Ο.ΠΕ., Δήμητρα Χαριτίδου, Θεόφιλος Ορφανίδης και Νίκος Δατσέρης, ο Υπεύθυνος Ανάπτυξης Κώστας Χαριτωνίδης, ο Γ.Γ. της Ε.ΠΕ.Σ.Θ. Γιώργος Διονάς, ο Συντονιστής της Ομοσπονδίας σε beach και snow volley Αλέκος Παρασκευόπουλος, ο Φρέντι Μπρουκς, ο Βασίλης Μητρούδης και πολλοί φίλοι του αθλήματος επισκέφτηκαν το περίπτερο και μίλησαν με τους ανθρώπους της Ομοσπονδίας.

Μετά την τελετή των εγκαινίων, ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Ιούλιος Συναδινός, επισκέφτηκε και αυτός το περίπτερο που έχει στήσει η Ε.Ο.ΠΕ. στην SPORTEXPO και είχε συνομιλία με τον πρόεδρο της Γιώργο Καραμπέτσο.

«Ευχαριστούμε την Ε.Ο.ΠΕ. για την συμμετοχή στην Sportexpo. Η παρουσία της δίνει μία ιδιαίτερη ποιότητα στην έκθεση. Το βόλεϊ είναι ένα μεγάλο ομαδικό άθλημα το οποίο χρειάζεται την υποστήριξή μας. Ένα άθλημα που αποτελείται από ανθρώπους με ιδιαίτερη αθλητική φιλοσοφία και κουλτούρα και αυτό εκτιμάται από την πλευρά μας» δήλωσε ο Γ.Γ.Α. Ιούλιος Συναδινός.

Την Παρασκευή 30/3 από τις 10 το πρωί έως και τις 20.00 το βράδυ, η 3η Διεθνής Έκθεση της Ε.Ο.ΠΕ. θα είναι ανοιχτή στο κοινό και η Ε.Ο.ΠΕ. θα υποδεχτεί στο περίπτερο 10 τις αθλήτριες του beach volley Δήμητρα Μαναβή και Κωνσταντίνα Τσοπούλου, καθώς και αντιπροσωπεία του Ηρακλή Πετοσφαίρισης και του ΠΑΟΚ από την Volleyleague Ανδρών και Μακεδόνων, Άρη και Αίαντα Ευόσμου από την Volleyleague Γυναικών.

«Η SPORTEXPO, διοργάνωση θεσμός»

Κατά τη διάρκεια των εγκαινίων στο χαιρετισμό του ο Γ.Γ.Α. Ιούλιος Συναδινός δήλωσε: «Είναι ιδιαίτερη η χαρά της αθλητικής ηγεσίας της χώρας, που για μια ακόμα χρονιά διοργανώνεται στη Θεσσαλονίκη αυτή η μεγάλη γιορτή του αθλητισμού.

Η SPORTEXPO μια διοργάνωση θεσμός, έχει καταστεί πλέον στη συνείδηση ολόκληρης της αθλητικής και όχι μόνο κοινωνίας, ως κορυφαίο γεγονός που απευθύνεται σε οποιονδήποτε ασκεί αθλητική δραστηριότητα. 

Επιχειρούμε εδώ και τρία χρόνια να προσδώσουμε στην SPORTEXPO τον χαρακτήρα ενός σημαντικού αναπτυξιακού εργαλείου, που κινητοποιεί την κοινωνία και την οικονομία της Μακεδονίας και της Θεσσαλονίκης ιδιαίτερα, ενός κινητήριου μοχλού που συμβάλλει στην ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού, φέρνει πιο κοντά τις αθλητικές οργανώσεις με τους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης, που μπολιάζει τους πολίτες με την ιδέα της φυσικής άσκησης, του υγιεινού τρόπου ζωής, του φίλαθλου πνεύματος και της συνεργασίας.

Επιχειρούμε κάθε χρόνο να προσδίδουμε στην SPORTEXPO νέα ποιοτικά χαρακτηριστικά. Νέες καινοτόμες δραστηριότητες και παρουσιάσεις. Να γίνει ακόμα πιο ελκυστική, με διαδραστικότητα και συμμετοχή. Άλλωστε ο αθλητισμός και η φυσική άσκηση προϋποθέτουν την ατομική και συλλογική συμμετοχή και αναδεικνύουν ακόμα περισσότερο τα ευεργετήματά της όταν διεξάγεται σε μια πόλη αθλητικά ζωντανή, σε μια πόλη με αθλητική ταυτότητα.

Δεν είναι τυχαίο ότι η SPORTEXPO, συνδυάζεται με τον Αλεξάνδρειο Δρόμο, τον Μαραθώνιο Δρόμο μια άλλη γιορτή που επίσης σηματοδοτεί την αθλητική Θεσσαλονίκη και κινητοποιεί χιλιάδες ανθρώπων από ολόκληρη τη χώρα και το εξωτερικό.

Φέτος έχουμε τη χαρά να φιλοξενούμε στην SPORTEXPO μια πλειάδα Εθνικών Αθλητικών Ομοσπονδιών, δίνοντας ένα άλλο χρώμα και ποιότητα στη γιορτή μας. Τους δίνεται υπό την αιγίδα της ΓΓΑ να παρουσιάσουν το έργο τους, να γνωριστούν με τον κόσμο. Η ΓΓΑ είναι η γέφυρα, ο επιτελικός φορέας για την πολύπλευρη αθλητική ανάπτυξη και επιχειρεί συστηματικά να παροτρύνει και να διευκολύνει τις αθλητικές ομοσπονδίες, ούτως ώστε να διευρύνουν τους ορίζοντες των δραστηριοτήτων τους, από τις αγωνιστικές υποχρεώσεις. Χαιρόμαστε πολύ και τις ευχαριστούμε που ανταποκρίθηκαν. 

Το 2018 θα βρει την Ελλάδα στη πορεία προς την έξοδο από τα μνημόνια και τις επιτροπείες. Ο αθλητισμός αποτελεί τον καθρέπτη της κοινωνίας. Ο Ελληνικός Αθλητισμός θα αποτελέσει οδηγό σε αυτή την κατεύθυνση. Στη κατεύθυνση της ανάπτυξης, των σημαντικών τομών και των ποιοτικών αλλαγών. Θα προχωρήσει ο ελληνικός αθλητισμός με σύγχρονους όρους, με νέους θεσμούς συμμετοχής, με κανόνες. Η SPORTEXPO ήδη συμβάλλει σε αυτό». 


Ο Πρόεδρος της Ε.Ο.ΠΕ. Γιώργος Καραμπέτσος και τα μέλη του Δ.Σ. Δήμητρα Χαριτίδου, Νίκος Δατσέρης, Θεόφιλος Ορφανίδης.




Ο Πρόεδρος της Ε.Ο.ΠΕ. Γιώργος Καραμπέτσος με τον πρώην βουλευτή Πάρη Κουκουλόπουλο και τον Κώστα Χαριτωνίδη.



Ο Πρόεδρος της Ε.Ο.ΠΕ. Γιώργος Καραμπέτσος με τον διεθνή διαιτητή Σωτήρη Δεληκωστίδη.




Ο Πρόεδρος της Ε.Ο.ΠΕ. Γιώργος Καραμπέτσος και η Υπεύθυνη Επικοινωνίας του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού Χριστίνα Τσιλιγγίρη.






Σχετικά Άρθρα