Το 2018 σε 18 «κλικ»

NEWS ,

Με τις καλύτερες αναμνήσεις αποχαιρετά το 2018 το ελληνικό βόλεϊ. Από τις ιστορικές προκρίσεις των Εθνικών ομάδων Ανδρών-Γυναικών στα τελικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, στην κατάκτηση της ευρωπαϊκής κορυφής για την γυναικεία ομάδα του Ολυμπιακού, στα μετάλλια στους Μεσογειακούς Αγώνες μέχρι και το 1ο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Snow Volley στην Ελλάδα. To volleyball.gr παρουσιάζει μέσα από 18 φωτογραφίες, τις κορυφαίες στιγμές του ελληνικού βόλεϊ, beach και snow volley για το 2018.

Οι Εθνικές ομάδες στο βάθρο των Μεσογειακών Αγώνων

Τον Ιούνιο του 2018, οι Εθνικές ομάδες ανδρών και γυναικών συμμετείχαν στους Μεσογειακούς Αγώνες στη Ταραγόνα της Ισπανίας. Η Εθνική Γυναικών έφθασε μέχρι τον τελικό και ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου. Στο τελευταίο παιχνίδι έχασε με 3-1 (25-16, 25-13, 17-25, 25-14) σετ από την Κροατία. Οι άνδρες κατέκτησαν το χάλκινο μετάλλιο, νικώντας με 3-2 (25-23, 25-22, 19-25, 17-25, 15-10) την Αίγυπτο.

Πρόκριση μετά το 2001



Η Εθνική Γυναικών, τον Αύγουστο του 2018 με 4 νίκες σε ισάριθμους αγώνες χωρίς απώλεια σετ στον τρίτο προκριματικό όμιλο του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, εξασφάλισε την πρόκρισή της για τα τελικά της διοργάνωσης. Τελευταία φορά που συμμετείχε στο Ευρωβόλεϊ ήταν το 2001 στη Βάρνα.

Επιστροφή 10 χρόνια μετά



Η Εθνική Ανδρών, πέτυχε 4 νίκες στον έβδομο προκριματικό όμιλο του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος και προκρίθηκε πανηγυρικά στις 24 καλύτερες ομάδες της Ευρώπης. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα θα συμμετάσχει στα τελικά της διοργάνωσης 10 χρόνια μετά την τελευταία της παρουσία στη Σμύρνη.

Αήττητη πρόκριση στο Euro



Το Ιανουάριο του 2018, η Εθνική Παίδων με τρεις νίκες στα προκριματικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Κ18 που έγινε στο Ρέντη, προκρίθηκε στη τελική φάση της διοργάνωσης.Στο Ευρωβόλεϊ που φιλοξενήθηκε στη Τσεχία, η Εθνική ομάδα Κ18 κατέλαβε την 11η θέση. 

Κοτσιλιάνος, Ιωαννίδης και Μεθενίτη, Τριανταφυλλίδη οι πρωταθλητές στο 1ο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Snow Volley



Στα Καλάβρυτα πραγματοποιήθηκε το 1ο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Snow Volley το διάστημα 24-25 Φεβρουαρίου. Γιώργος Κοτσιλιάνος και Παναγιώτης Ιωαννίδης κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο και μαζί μία θέση για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στην Αυστρία όπου έλαβαν την 9η θέση. Πηγιάννα Μεθενίτη και Λίζα Τριανταφυλλίδη στις γυναίκες, ανέβηκαν στο πρώτο σκαλί του βάθρου και ταξίδεψαν για την Αυστρία, όπου συμμετείχαν στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Πρωταθλήτριες στην άμμο Μαναβή, Τσοπούλου



Στον Άγιο Νικόλαο, Δήμητρα Μαναβή και Κωνσταντίνα Τσοπούλου αναδείχθηκαν πρωταθλήτριες Ελλάδας, νικώντας στον τελικό με 2-1 (19-21, 21-16, 15-13) σετ τις Πένυ Καραγκούνη, Αλίκη Σπηλιωτοπούλου. MVP αναδείχθηκε η Κωνσταντίνα Τσοπούλου που πανηγύρισε το δεύτερο της τίτλο. Για την Δήμητρα Μαναβή ήταν το πρώτο της πρωτάθλημα.

Πρώτο πρωτάθλημα για τα αδέρφια Μανδηλάρη



Το πρώτο τους πρωτάθλημα στο beach volley κατέκτησαν στον Άγιο Νικόλαο τα αδέρφια Μανδηλάρη. Ο Άγγελος και ο Βασίλης νίκησαν στον τελικό της διοργάνωσης με 2-0 (21-18, 21-15) τους Δημήτρη Νιώπα, Θοδωρή Παπαδημητρίου, στερώντας τους το τρίτο συνεχόμενο πρωτάθλημα. Πολυτιμότερος παίκτης αναδείχθηκε ο Άγγελος Μανδηλάρης.

Επιστροφή και χρυσό για Βίκυ Αρβανίτη



Τον Σεπτέμβριο του 2018 η Βίκυ Αρβανίτη ανακοίνωσε την επιστροφή της στην άμμο μετά από 2,5 χρόνια. Η σπουδαία αθλήτρια ένωσε και πάλι τις δυνάμεις της με την Πένυ Καραγκούνη και λίγους μήνες μετά, κατέκτησαν παρέα το χρυσό μετάλλιο στο μονάστερο τουρνουά στη Λιουμπλιάνα.

Χάλκινες στο Βαντούζ οι πρωταθλήτριες Ελλάδας



Στη καλύτερη χρονιά της καριέρας τους, Δήμητρα Μαναβή και Κωνσταντίνα Τσοπούλου μετά το πρωτάθλημα Ελλάδας που πανηγύρισαν στον Άγιο Νικόλαο, λίγες ημέρες μετά ανέβηκαν στο τρίτο σκαλί του βάθρου στο μονάστερο τουρνουά στο Βαντούζ του Λιχτενστάιν.

Ευρω-θρίαμβος του Ολυμπιακού



Ο Ολυμπιακός, στις 11 Απριλίου του 2018 έγραψε ιστορία στο γυναικείο βόλεϊ με την κατάκτηση του Challenge Cup. Αν και στον πρώτο τελικό στο «Μελίνα Μερκούρη» ηττήθηκε με 3-2 σετ από την Μπούρσα, στον επαναληπτικό στην Τουρκία νίκησε με 3-1 σετ και κατέκτησε το τρόπαιο.

Η Στέλλα Χριστοδούλου η MVP του Challenge Cup



Πολυτιμότερη του Challenge Cup το... κομπιούτερ του Ολυμπιακού Στέλλα Χριστοδούλου.

Κυρίαρχες στο Κύπελλο οι γυναίκες του Ολυμπιακού



Στο κλειστό της Σαντορίνης, ο Ολυμπιακός τον Μάρτιο του 2018 πήρε τον πρώτο από τους τρεις τίτλους που κατέκτησε μέσα στο έτος. Στο τελικό του Κυπέλλου γυναικών, οι «ερυθρόλευκες» νίκησαν με 3-0 (25-15, 25-16, 25-19) σετ τον Πανναξιακό και πανηγύρισαν τον 8ο τίτλο τους στη διοργάνωση.

Πέμπτο Λιγκ Καπ «Νίκος Σαμαράς» για τον Ολυμπιακό



Το 2018 βρήκε τον Ολυμπιακό να πανηγυρίζει τον 5ο τίτλο Λιγκ Καπ «Νίκος Σαμαράς». Στον τελικό του final-4 που έγινε στη Σύρο. νίκησε τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης με 3-0 (25-15, 25-15, 25-13) σετ. MVP της διοργάνωσης ήταν ο Ολλανδός ακραίος του Ολυμπιακού, Γέροεν Ραούβερντινκ.

Δεύτερο Κύπελλο για τον ΠΑΟΚ στη Ρόδο



Ο ΠΑΟΚ, στο κλειστό γυμναστήριο στο Φαληράκι της Ρόδου, σήκωσε το 2ο Κύπελλο Ελλάδας στην ιστορία του. Στον τελικό της διοργάνωσης νίκησε με 3-0 (25-18, 25-16, 25-18) σετ τον Ηρακλή, ενώ στον ημιτελικό είχε αποκλείσει τον Ολυμπιακό με 3-2 (19-25, 25-22, 19-25, 25-22, 15-08) σετ.

Επιστροφή στη κορυφή της Ελλάδας



Μετά από τρία χρόνια, ο Ολυμπιακός κατέκτησε το πρωτάθλημα της Volleyleague Ανδρών. Οι «ερυθρόλευκοι» με 3-0 νίκες επί του ΠΑΟΚ πανηγύρισαν το 28ο πρωτάθλημά τους. Πήραν δύσκολα με 3-2 σετ το πρώτο ματς στο Ρέντη και με 3-0 τα δύο επόμενα.

Κορυφαίος όλων ο Αλεξίεφ



MVP του πρωταθλήματος της Volley League Ανδρών αναδείχθηκε ο Βούλγαρος ακραίος του Ολυμπιακού, Τιόντορ Αλεξίεφ.

Αήττητος το 6ο του πρωτάθλημα



Ο Ολυμπιακός με 3-0 νίκες στους τελικούς της Volleyleague γυναικών επί του Άρη πανηγύρισε το 6ο του συνεχόμενο πρωτάθλημα. Οι «ερυθρόλευκες» έκαναν το τρεμπλ και έγραψαν ιστορία στο ελληνικό γυναικείο βόλεϊ. Μάλιστα, ο Ολυμπιακός κατέκτησε το πρωτάθλημα αήττητος με ρεκόρ. Ιστορία στο γυναικείο βόλεϊ έγραψε και ο Άρης καθώς έγινε ο πρώτος σύλλογος που κατέκτησε την ίδια σεζόν τα πανελλήνια πρωταθλήματα νεανίδων, κορασίδων και παγκορασίδων.

Δεύτερο βραβείο MVP για τη Χίπε



Μετά το Κύπελλο, η Σάσκια Χίπε ήταν η MVP του πρωταθλήματος της Volleyleague γυναικών 2017-18.

Σχετικά Άρθρα