Η αθλήτρια Αγάπη Τρέτιακ έλαβε την πρώτη υποτροφία του Ι. ΙΕΚ ΑΛΦΑ

NEWS ,

Στα γραφεία του Ι.ΙΕΚ ΑΛΦΑ στην Αθήνα δόθηκε την Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου η πρώτη πλήρης υποτροφία στην αθλήτρια Αγάπη Τρέτιακ, στο πλαίσιο της χορηγικής συνεργασίας εκπαίδευσης με την Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης. Αντίστοιχη εκδήλωση απονομής της υποτροφίας που προσφέρει το ΙΕΚ ΑΛΦΑ θα πραγματοποιηθεί τις επόμενες ημέρες στην Θεσσαλονίκη.

Στο Ι.ΙΕΚ ΑΛΦΑ βρέθηκαν ο Β' Αντιπρόεδρος της Ε.Ο.ΠΕ. Λευτέρης Κογκαλίδης και ο Αναπληρωτής Διευθυντής Νίκος Σοφιανός μαζί με την νεαρή κεντρική του Α.Σ.Π. Σάλαμμον Αγάπη Τρέτιακ, τους οποίους υποδέχθηκαν ο Πρόεδρος του Ομίλου ΞΥΝΗ καθηγητής κ. Σοφοκλής Ξυνής και ο Διευθυντής του Τομέα Αθλητισμού και Επικοινωνίας του Ι. ΙΕΚ ΑΛΦΑ, Αντώνης Γλύκας.

Σοφοκλής Ξυνής (Πρόεδρος Ομίλου ΞΥΝΗ): «Οι αθλητές και οι αθλήτριες πρέπει να σπουδάζουν»

«Η σχέση μου η προσωπική με το βόλεϊ είναι διαχρονική, διότι έχω και δελτίο στον Αττικό Κολωνού. Στο πλαίσιο  του «Αθλητισμός και Εκπαίδευση» ο κ. Αντώνης Γλύκας έκανε τη διασύνδεση, μιλήσαμε με τους αρμόδιους, τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας και αποφασίσαμε να ενώσουμε τις αθλητικές και εκπαιδευτικές μας δυνάμεις με στόχο να προάγουμε τον αθλητισμό και την εκπαίδευση. Μία στοιχειώδης χειρονομία είναι οι υποτροφίες που δίνουμε. Πρέπει να περάσουμε το μήνυμα ότι οι αθλητές πρέπει να σπουδάζουν, διότι είναι απαραίτητο εφόδιο και ιδιαίτερα οι αθλητές και οι αθλήτριες του βόλεϊ, που τους διακρίνει μία ιδιαίτερη ποιότητα. Ευελπιστούμε η Ομοσπονδία να ωθήσει τους αθλητές και τις αθλήτριες στις σπουδές, ώστε η διπλή καριέρα να αποτελέσει κάτι που θα τους ακολουθήσει όλη τους τη ζωή, για να μπορούν μετά την αθλητική τους καριέρα να ορθοποδήσουν».

Αντώνης Γλύκας (Διευθυντής του Τομέα Αθλητισμού και Επικοινωνίας Ι. Ι.Ε.Κ. ΑΛΦΑ): «Οι αθλητές πρέπει να είναι εξοπλισμένοι με όλα τα εφόδια»

«Στα πλαίσια συνεργασίας που έχουμε με πολλές Ομοσπονδίες, συλλόγους, με διαφόρους φορείς ξεκίνησε αυτή η συνεργασία με την Ε.Ο.ΠΕ. Μία Ομοσπονδία που χαρακτηρίζεται από κορυφαίο έργο και αυτό φαίνεται από τα αποτελέσματα που φέρνει και τα άρτια πρωταθλήματα που διοργανώνει. Έτσι λοιπόν στα πλαίσια του «Αθλητισμός και Εκπαίδευση» που για μας είναι προτεραιότητα ξεκινήσαμε αυτή τη συνεργασία. Θέλουμε ο αθλητής να σπουδάσει και να μην τελειώσει την καριέρα του χωρίς να έχει αποκτήσει μία ειδικότητα. Δώσαμε τις δύο πρώτες υποτροφίες και θα ακολουθήσει ευρύτερη συνεργασία σε άλλους τομείς. Στηρίζουμε τον αθλητισμό, στηρίζουμε το παιδί και αγαπάμε τον αθλητισμό, καθώς τον έχουμε υπηρετήσει. Για όλους μας είναι πολύ σημαντικό όταν έρχονται αθλητές για να σπουδάσουν για να αποκτήσουν μία ειδικότητα και να μπουν στον στίβο της ζωής εξοπλισμένοι με όλα τα εφόδια που τους δίνει το ισχυρό κρατικό πτυχίο που παίρνουν από τα Ι. ΙΕΚ ΑΛΦΑ. Καλωσορίζουμε την Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης με την εξαιρετική διοίκηση του διαθέτει, τους αθλητές και αθλήτριες προκειμένου να έρθει στη μεγάλη μας αγκαλιά και όταν φύγουν να είναι έτοιμοι να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις της ζωής».

Λευτέρης Κογκαλίδης (Β' Αντιπρόεδρος E.O.ΠΕ.): «Συνεργασία για ακόμα μεγαλύτερα πράγματα»

«Εκ μέρους της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης καλωσορίζουμε στην οικογένεια του βόλεϊ το μεγαλύτερο εκπαιδευτικό οργανισμό στην Ελλάδα, το Ι. ΙΕΚ ΑΛΦΑ. Ευχαριστούμε προσωπικά τον Πρόεδρο του Ομίλου κ. Σοφοκλή Ξυνή και τον κύριο Αντώνη Γλύκα για αυτή την συνεργασία και την εμπιστοσύνη που μας δείχνουν. Θέλουμε αυτή η συνεργασία να επεκταθεί και σε άλλους τομείς με τους αθλητές και τις αθλήτριες των Εθνικών ομάδων για να έχουν τη δυνατότητα διπλής καριέρας και θα καταθέσουμε νέα πρόταση προς το ΙΕΚ για την επέκταση της υπάρχουσας συνεργασίας. Είναι η ελάχιστη συνδρομή που μπορούμε να κάνουμε ως Ομοσπονδία απέναντι στις Εθνικές ομάδες και όσους τις απαρτίζουν που εκπροσωπούν επάξια και με τιμή τη χώρα μας».

Αγάπη Τρέτιακ (Αθλήτρια Α.Σ.Π. Σάλαμμον): «Μεγάλη ευκαιρία για εμένα»

«Θέλω να ευχαριστήσω το Ι. ΙΕΚ ΑΛΦΑ και την Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης για αυτή την ευκαιρία που μου δίνουν να σπουδάσω με υποτροφία. Είναι πολύ σημαντικό για έναν αθλητή ή μία αθλήτρια ερασιτέχνη ή επαγγελματία παράλληλα με τον αθλητισμό να κάνει και τις σπουδές του».




Σχετικά Άρθρα