Ο πρόεδρος της Ε.Ο.ΠΕ. Γιώργος Καραμπέτσος στην εκπομπή του SDNA.gr VOLLEYTIME

NEWS ,

Για τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στο Eλληνικό Bόλεϊ αλλά και την ομοσπονδία μίλησε στην εκπομπή του SDNA VOLLEY TIME ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης Γιώργος Καραμπέτσος. Παρακάτω ένα μέρος της συνέντευξης:

«Το βάρος όλο θα πέσει στην ομοσπονδία για να πάρει τις αποφάσεις. Είμαστε σε διαρκή επικοινωνία με τον αρμόδιο υπουργό τον κ. Αυγενάκη, που επεξεργάζεται την τροποποίηση του νόμου για τις προκηρύξεις. Μόλις γίνει αυτό τότε θα αποφασίσουμε τι θα κάνουμε. Τα πάντα εξαρτώνται από τις αποφάσεις τις αρμόδιας επιτροπής και το πού θα φτάσει η κατάσταση με τον ιό. Πάνω που βγάλαμε το βόλεϊ από την εντατική, μάλλον θα το ξαναβάλουμε εκεί. Όσον αφορά την συνέχεια των πρωταθλημάτων, εάν μας δοθεί η δυνατότητα να  ολοκληρωθούν οι κανονικές σεζόν τότε η πρώτη μου σκέψη είναι τα πλέι οφ και τα πλέι άουτ, να γίνουν σε μορφή final-4» σημείωσε ο Γιώργος Καραμπέτσος.

Για τα αναπτυξιακά πρωταθλήματα: «Τα αναπτυξιακά έχουν το μεγαλύτερο πρόβλημα. Οι έφηβοι και οι νεάνιδες έχουν τελειώσει και απομένει η τελική φάση. Τα αναπτυξιακά έχουν το μεγαλύτερο πρόβλημα γιατί από τα αποτελέσματα κρίνεται το μέλλον των παιδιών. Μόνο οι Κορασίδες και οι Παίδες δεν έχουν ολοκληρωθεί. Για τη Volleyleague γυναικών και για την ένταξη των αθλητριών στο καθεστώς των 800 ευρώ, έχει τεθεί υπόψιν του υπουργού κ. Αυγενάκη».

Για τις Εθνικές ομάδες: «Ό,τι έχει σχέση με αναπτυξιακές ηλικίες σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις και το Silver League κατά πάσα πιθανότητα δε θα γίνουν. Πιθανόν θα γίνουν τα προκριματικά ευρωπαϊκού που αρχίζουν 16 Αυγούστου. Σε αυτή την περίπτωση την 1η Ιουλίου το αργότερο, θα πρέπει να μπουν οι ομάδες σε φάση προετοιμασίας».

Για τις χορηγίες: «Το μόνο που μπορούμε να πούμε είναι ότι θα προσπαθήσουμε να διατηρήσουμε στο επίπεδο το φτάσαμε, αν και είναι πολύ δύσκολο».

Για τα οικονομικά ζητήματα που δημιουργούνται: «Αν το πρόβλημα συνεχιστεί άλλους δύο μήνες θα πάμε πίσω δύο χρόνια στο οικονομικό. Κάθε χρόνο μειώνουμε τα έξοδα αρκετά. Είμαστε όμως σε πάρα πολύ δύσκολη οικονομική κατάσταση. Για φέτος εκτός από τις υποχρεώσεις για τις Εθνικές ομάδες, την ανάπτυξη, τα λειτουργικά έξοδα και την μισθοδοσία έχω διακανονίσει να δώσω ένα εκατομμύριο σε προμηθευτές. Θα έχει μεγάλο πρόβλημα το Βόλεϊ. Ο υπουργός κάνει ό,τι είναι δυνατό να μας βοηθήσει. Χειρότερο από τον κορωνοϊό είναι ότι το βόλεϊ χρωστάει ακόμη 2.500.000 ευρώ περίπου. Ενας να κάνει μία κατάσχεση μας κλείνει το άθλημα. Τρεισήμισι εκατομμύρια χωρίς τα δικαστικά έξοδα κληρονομήσαμε».

Για το μπιτς βόλεϊ: «Ευελπιστώ να προλάβουμε τα τουρνουά για το μπιτς βόλεϊ. Έχουμε την τύχη φέτος να έχουμε κλείσει πολλά με κύρια αυτά στη Πλατεία Αριστοτέλους και Συντάγματος».

Καλεσμένοι στην εκπομπή ήταν και εκπρόσωποι της Ε.Σ.Α.Π., του Π.Α.Σ.Α.Π. ενώ μίλησαν ο προπονητής του Φοίνικα Σύρου ΟΝΕΧ Γιάννης Ορφανός και η διεθνής πασαδόρος της ιταλικής Φιλοτράνο Αθηνά Παπαφωτίου.

Την Ε.Σ.Α.Π. εκπροσώπησε ο αντιπρόεδρός της Κώστας Παϊσιάδης που δήλωσε: «Θα προσπαθήσουμε να βάλουμε μέσα στον νόμο τα Τ.Α.Α. και τους αθλητές που θίγονται ανεπανόρθωτα από αυτή τη λαίλαπα. Είμαστε ενωμένοι και την Δευτέρα θα συζητήσουμε εναλλακτικά σενάρια για να σωθεί το πρωτάθλημα».

Εκ μέρους του Π.Α.Σ.Α.Π. μίλησε ο πρόεδρος Παναγιώτης Πελεκούδας: «Προέχει η υγεία όλων μας και μετά ο αθλητισμός. Εμείς οι αθλητές δεν έχουμε διάθεση αντιπαράθεσης. Θέλουμε να τελειώσει το πρωτάθλημα μέσα στα γήπεδα και θα περιμένουμε να εξαντλήσουμε όλα τα περιθώρια σε συνεργασία με την Ε.Σ.Α.Π. και την Ε.Ο.ΠΕ.. Είμαστε ενωμένοι, διεκδικούμε όμως την είσοδο των αθλητών στα μέτρα που εξήγγειλε η Κυβέρνηση και καλούμε τα Τ.Α.Α. να πληρώσουν τα δεδουλευμένα μας για να μπορέσουμε να εξαντλήσουμε τις υποχρεώσεις μας».

Στην εκπομπή φιλοξενήθηκε και ο προπονητής του Φοίνικα Σύρου ΟΝΕΧ Γιάννης Ορφανός: «Η κατάσταση είναι δύσκολη. Από την στιγμή που θα πουν ότι ξεκινάμε, χρειαζόμαστε ένα δεκαπενθήμερο. Δεν έχουμε υποχρεώσεις των Εθνικών και μπορούμε να το τραβήξουμε. Πρέπει να το παλέψουμε για να ολοκληρωθεί η σεζόν».

Στην Αθήνα γύρισε και η Αθηνά Παπαφωτίου μετά από 12 ημέρες καραντίνας στην Ιταλία και δήλωσε: «Γύρισα στην Ελλάδα και πλέον περιμένω από το σωματείο μου στην Ιταλία, εφόσον ξεκινήσει το πρωτάθλημα να επιστρέψω. Υπάρχει πρόταση για μείωση των συμβολαίων, όμως ο πρόεδρος της Φιλοτράνο μας είπε ότι θα πληρωθούμε κανονικά. Θα δούμε στην πορεία τι θα γίνει. Δεν έχει προηγούμενο αυτή η κατάσταση. Έγιναν λάθος χειρισμοί στην Ιταλία, όπως η απαγόρευση των πτήσεων από και προς τη Κίνα. Τα νούμερα σε σχέση με τις υπόλοιπες χώρες είναι τεράστιες».

Σχετικά Άρθρα