ΑΟΦ Πορφύρας: Στόχος η εδραίωση στη κατηγορία μέσω των ακαδημιών

VOLLEYLEAGUE ΓΥΝΑΙΚΩΝ ,

Για τρίτη σεζόν και δεύτερη διαδοχική, ο Πορφύρας βρίσκεται ανάμεσα στις 12 ομάδες της μεγάλης κατηγορίας του γυναικείου βόλεϊ. Με φιλοσοφία την ανάδειξη των αθλητριών που προέρχονται από τις ακαδημίες του συλλόγου και με το βλέμμα στο μέλλον, ο πειραϊκός σύλλογος στοχεύει στην καθιέρωσή του στη Volleyleague Γυναικών.

Όπως και πέρυσι, έτσι και φέτος ο Πορφύρας απέκτησε μία ξένη και αυτή αποφασίστηκε να είναι η πασαδόρος από την Αμερική, η Σέλλεϊ Ράε Άντερσον. Η Νικολάκη Ειρήνη από τις Αμαζόνες είναι η δεύτερη πασαδόρος ενώ έγιναν ακόμα τρεις προσθήκες. Η κεντρική Ποντικάκη Αναστασία από τον Κύδωνα Χανίων, η διαγώνια Τόνια Σπυριδάκη από την Ηλιούπολη και η λίμπερο Ιφιγένεια Σαμπάτη από την Μεσσαρά.

Αξίζει να αναφερθεί πως ο προπονητής της ομάδας, Βασίλης Πανδής και η βοηθός του, Πόπη Καλλή προπονούν τμήματα των παγκορασίδων του συλλόγου, όπως επίσης και οι Δέσποινα Σιδεράτου, Σέλλεϊ Ράε Άντερσον.

Ο Πορφύρας από όλες τις ομάδες της Volleyleague έχει την πιο συμπαγή ομάδα από αθλήτριες που προέρχονται από τον σύλλογο, με τις Μαριάννα Λιάρου, Εβελίνα Θαλασσινού, Ελένη Ζαννή και Κέλλυ Ευθυμιάδη να συνεχίζουν να φοράνε την φανέλα της ομάδας με την οποία ξεκίνησαν το βόλεϊ.

Το ρόστερ του Πορφύρα ΕΔΩ.

Βασίλης Πανδής: «Η φιλοσοφία του συλλόγου είναι αναπτυξιακού χαρακτήρα»

Ο προπονητής του Πορφύρα Βασίλης Πανδής δήλωσε:

«Η προετοιμασία κύλησε φυσιολογικά. Είχαμε κάποια μικροπροβλήματα τραυματισμών αλλά ήταν φυσιολογικό για την περίοδο. Στα φιλικά είχε αρκετά σκαμπανεβάσματα η απόδοσή μας και αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να την σταθεροποιήσουμε. Ο αρχικός μας στόχος είναι να παίξουμε όμορφο βόλεϊ, καθώς η περυσινή εικόνα της ομάδας  δεν μας άρεσε, αλλά και να εδραιωθούμε στην volleyleague για πολλά ακόμη χρόνια.

Για το φετινό πρωτάθλημα: «Σίγουρα θα έχει μεγαλύτερη ποιότητα το πρωτάθλημα, καθώς παρατηρούμε μαζικότερη προσέλευση υψηλού επιπέδου αθλητριών είτε Ελληνίδων είτε ξένων .Φυσιολογικά πρωταθλητής θα είναι ο Ολυμπιακός, μετά ακολουθεί ένα γκρουπ 5/6 ομάδων που θα κυνηγήσουν την τετράδα και οι υπόλοιπες θα παλέψουν για την παραμονή. Εμείς ξεκινάμε  από την έδρα του Μαρκόπουλου που έχει τρεις ξένες και πολλά κορίτσια με συμμετοχή στις μικρές Εθνικές ομάδες. Σίγουρα δεν είναι μία πρεμιέρα που θα θέλαμε, ωστόσο θα παλέψουμε για το καλύτερο».

Για τον στόχο του Πορφύρα: «Το σωματείο μας έχει αναπτυξιακό χαρακτήρα.Θέλουμε να αναπτυσσόμαστε από κάτω προς τα πάνω και απώτερος σκοπός είναι να πλαισιώνεται η ομάδα από αθλήτριες των ακαδημιών μας . Είναι πολύ σημαντικό να προσφέρουμε στα μικρά παιδιά παραστάσεις από το υψηλότερο επίπεδο, που θα τα βοηθήσουν στην ατομική τους βελτίωση και φυσικά να τους δίνουμε κίνητρα έτσι ώστε στο μέλλον να αγωνίζονται και αυτά στη μεγάλη κατηγορία».

Σχετικά Άρθρα