Ευρωπαϊκό Κ18 αγοριών: Στον Β' όμιλο στη Φιλιππούπολη η Εθνική ομάδα

ΕΘΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ,

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 18/4 στα γραφεία της CEV στο Λουξεμβούργο η κλήρωση της τελικής φάσης του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Αγοριών Κ18, το οποίο θα φιλοξενηθεί στη Βουλγαρία (10 έως 21 Ιουλίου) με τη συμμετοχή και της Εθνικής ομάδας.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα κληρώθηκε στον Β' όμιλο της τελικής φάσης που θα φιλοξενηθεί στη Φιλιππούπολη (οι αγώνες του Α' ομίλου θα  διεξαχθούν στη Σόφια) και ουσιαστικά είναι μια... μικρογραφία του ομίλου της Εθνικής Κ17 στο αντίστοιχο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα το περασμένο καλοκαίρι στο Μαυροβούνιο (καθώς πέντε από τις οκτώ ομάδες είναι οι ίδιες). 

Αναλυτικά οι δύο όμιλοι:
Α' όμιλος (Σόφια): Βουλγαρία, Πολωνία, Γαλλία, Τουρκία, Φινλανδία, Αυστρία, Ουκρανία, Πορτογαλία

Β' όμιλος (Φιλιππούπολη): Ιταλία, Τσεχία, Βέλγιο, Σλοβενία, ΕΛΛΑΔΑ, Ρουμανία, Ισπανία, Εσθονία

Ελλάδα, Βέλγιο, Εσθονία, Σλοβενία και Ιταλία ήταν στον όμιλο του Ευρωπαϊκού Κ17 το 2023, ενώ την Ιταλία την αντιμετωπίσαμε στον πρόσφατο προκριματικό και την Ρουμανία στον «τελικό» πρόκρισης στον 1ο προκριματικό γύρο (ήττα με 3-0 στις λεπτομέρειες).

«Η κλήρωση σε γενικές γραμμές νομίζω ότι είναι καλή καθώς θεωρητικά ο άλλος όμιλος δείχνει πιο δύσκολος. Ωστόσο το επίπεδο είναι πολύ υψηλό, δεν υπάρχει καμία αδύναμη ομάδα και νομίζω ότι θα είναι ένα συναρπαστικό τουρνουά», σχολίασε αρχικά ο Ομοσπονδιακός τεχνικός Γρηγόρης Ρουσάκης και συμπλήρωσε σχετικά με το γεγονός ότι θα βρούμε ξανά στον δρόμο μας ομάδες τις οποίες έχουμε αντιμετωπίσει πρόσφατα:

«Η αλήθεια είναι ότι έχουμε εικόνα από τις αντιπάλους αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι έχουμε εύκολη δουλειά. 
Θα πρέπει να κάνουμε σοβαρή προεροιμασία για να μπορέσουμε να βελτιώσουμε κάποια πράγματα και να έχουμε καλύτερη εικόνα από αυτήν του προκριματικού ομίλου στην Ιταλία.
Είναι μια απαιτητική διαδικασία καθώς δίνει 7 αγώνες σε μκικρό χρονικό διάστημα και η παραμικρή λεπτομέρεια θα παίξει ρόλο για την τελική κατάταξη και την ενδεχόμενη πρόκριση της κάθε ομάδας. Ο δικός μας στόχος είναι να πάμε καλύτερα από την προηγούμενη συμμετοχή μας σε τελική φάση Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Δεν θα είναι εύκολος, αλλά θα προσπαθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις».

Σχετικά Άρθρα