Εθνική κοριτσιών Κ18: Η κλήρωση της τελικής φάσης του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος σε Ελλάδα και Ρουμανία

ΕΘΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ,

Στα γραφεία της CEV στο Λουξεμβούργο πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 19/4 η κλήρωση της τελικής φάσης του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος κοριτσιών Κ18 το οποίο θα διεξαχθεί σε Ελλάδα (2ος όμιλος, Ηράκλειο) και Ρουμανία (1ος όμιλος, Μπλατζ) με την τελευταία να φιλοξενεί και την τελική φάση (ημιτελικοί, τελικός).

Οι αγώνες του 1ου ομίλου θα φιλοξενηθούν στο κλειστό γυμναστήριο Λίντο στο Ηράκλειο και το πρώτο σερβίς θα γίνει την 1η Ιουλίου. Η Περιφέρεια Κρήτης είναι μαζί με την Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης οι συνδιοργανωτές του ομίλου. Ως προπονητήριο θα χρησιμοποιηθεί το κλειστό γυμναστήριο Καραναστάσης στο Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο.

Στη διαδικασία την Ε.Ο.ΠΕ. εκπροσώπησαν ο Γενικός Γραμματέας Νεκτάριος Χαλβατζής, ο Εκτελεστικός Διευθυντής Περικλής Μπακοδήμος και ο Ομοσπονδιακός τεχνικός Κώστας Γκούντας και καλωσόρισαν όλες τις συμμετέχουσες χώρες, τονίζοντας πως όλα θα είναι έτοιμα για να διεξαχθούν οι αγώνες.

Στον όμιλο της Ελλάδας κληρώθηκαν η Τουρκία, η Πολωνία, η Βουλγαρία, η Γερμανία, η Ουγγαρία, η Φινλανδία και η Λιθουανία.

Ο ομοσπονδιακός προπονητής Κώστας Γκούντας λίγη ώρα μετά την κλήρωση δήλωσε: «Αρχικά να πω ότι είναι μεγάλη χαρά όλων μας που μία τόσο μεγάλη και σπουδαία διοργάνωση θα φιλοξενηθεί στην Ελλάδα και στο Ηράκλειο Κρήτης. Είναι πολύ σημαντικό για το ελληνικό βόλεϊ να πραγματοποιεί τόσο μεγάλες διοργανώσεις. Μόνο καλό θα μας κάνει. Από εκεί και πέρα, όσον αφορά την κλήρωση, αρκετές χώρες που θα έρθουν στην Κρήτη τις έχουμε αντιμετωπίσει στο παρελθόν ως παγκορασίδες. Θα τις μελετήσουμε όλες και σίγουρα θα παλέψουμε απέναντι σε όλους για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Θα είναι η τέταρτη ευρωπαϊκή διοργάνωση που συμμετέχω και θα προσπαθήσω όλη αυτή την εμπειρία που έχω αποκομίσει να την μεταφέρω και στις αθλήτριες. Οι περισσότερες αθλήτριες που θα βρεθούν στο Ηράκλειο συμμετείχαν πέρυσι ως παγκορασίδες, κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο στο Βαλκανικό και την τέταρτη θέση στην Ευρώπη».

1ος όμιλος (Ρουμανία-Μπλατζ): Ρουμανία, Ιταλία, Σερβία, Σλοβενία, Ολλανδία, Κροατία, Βέλγιο, Ισπανία.

2ος όμιλος (Ελλάδα-Ηράκλειο Κρήτης): Ελλάδα, Τουρκία, Πολωνία, Βουλγαρία, Γερμανία, Ουγγαρία, Φινλανδία, Λιθουανία.

Σχετικά Άρθρα