Στέφανος Νανάς: «Στόχος η συμμετοχή σε 3 Ευρωπαϊκά σε 4 χρόνια»

ΕΘΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ,

Θετικό πρόσημο είχε ο απολογισμός του Στέφανου Νανά από το μίνι προπονητικό καμπ της Εθνικής Παίδων που πραγματοποιήθηκε το διάστημα 26-30/12 στη Θεσσαλονίκη. Αναλυτικά οι δηλώσεις του Ομοσπονδιακού προπονητή:

Ποια είναι τα συμπεράσματα από το Camp;

«Έγινε στοχευμένη δουλειά πάνω σε θέματα αμυντικής τακτικής. Υπήρχαν αθλητές που ανταποκρίθηκαν και αφομοίωσαν σε μεγάλο βαθμό αυτά που κάναμε, αλλά υπάρχουν και αρκετοί που χρειάζονται δουλειά σε θέματα φυσικής κατάστασης και τεχνικής. Το μόνο ελαφρυντικό είναι το γεγονός ότι στο τακτικό κομμάτι σε σωματειακό επίπεδο δεν αντιμετωπίζουν παρόμοιες καταστάσεις. Παρ’ όλα αυτά, ως προπονητικό team είμαστε πολύ αισιόδοξοι ότι αυτή η ομάδα θα καταφέρει μέσα από την δουλειά που θα γίνει και στο μέλλον, να προκριθεί στο Πανευρωπαϊκό Εφήβων την άνοιξη του 2020. Είναι σημαντικό να καταφέρουμε να αγωνιστούμε σε τρία Πανευρωπαϊκά πρωταθλήματα μέσα σε τέσσερα χρόνια και να επανδρώσουμε την Εθνική Ανδρών αλλά και ομάδες της Volleyleague με αθλητές που έχουν παραστάσεις και έχουν σφυρηλατηθεί μέσα από μεγάλους αγώνες σε Βαλκανικό και  Ευρωπαϊκό επίπεδο».

Σε τι κατάσταση είναι οι παίκτες από το τελευταίο ραντεβού;

«Πολλοί αθλητές παρουσιάστηκαν βελτιωμένοι και άλλοι στάσιμοι, η όρεξη και διάθεση όμως δεν έλειψαν. Αντλήσαμε σαφώς και χρήσιμα συμπεράσματα από το φιλικό με την ΧΑΝΘ που κερδίσαμε 3-1 με την συμμετοχή όλων των παιδιών.

Το σωματείο και το κλιμάκιο κάνει το 80% της δουλειάς όσο αναφορά τα θέματα τεχνικής και φυσικής κατάστασης. Η Εθνική ομάδα στην συνέχεια αναλαμβάνει το τακτικό κομμάτι, την σωστή νοοτροπία και το κομμάτι της ψυχολογικής προετοιμασίας για τους αγώνες. Είμαστε σε διαρκή επικοινωνία πρωτίστως με τους Ομοσπονδιακούς προπονητές, αλλά και σωματειακούς προπονητές σε πέντε μεγάλες περιφέρειες (Θεσσαλία – Μακεδονία, Κρήτη, Πελοπόννησο, Θράκη και Αθήνα) και προσπαθούμε να παρακολουθούμε την εξέλιξη των παιδιών μέσα από συγκεντρωτικές προπονήσεις που καταγράφονται σε βίντεο, αλλά και αγώνες ώστε να έχουμε την καλύτερη εικόνα για την τελική επιλογή πριν από τους αγώνες. 

Χρειάζεται πολύ δουλειά ακόμη να γίνει και με βάση το πρόγραμμα που ακολουθούμε είμαστε σε καλό δρόμο ώστε να πετύχουμε τον στόχο μας όπως τον πετύχαμε φέτος και πέρυσι με την συμμετοχή μας στα Πανευρωπαϊκά πρωταθλήματα Παμπαίδων & Παίδων.

Τέλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω ιδιαιτέρως την Ε.Ο.ΠΕ. για την συμβολή της στο οργανωτικό κομμάτι του καμπ, το μέλος του συμβουλίου της Ομοσπονδίας κο. Δατσέρη Νικόλαο που από την πρώτη στιγμή ήταν δίπλα μας και μας έλυσε κυριολεκτικά όλα τα προβλήματα. Επίσης,  τον πρόεδρο της Ε.Σ.Α.Π. κο. Ταρνατόρο για την συμβολή του στην σίτιση και διαμονή των παικτών, με γνώμονα ότι το μέλλον της Volleyleague πηγάζει μέσα από τις μικρές Εθνικές ομάδες».

Σχετικά Άρθρα