Συνεργασία των αναπτυξιακών Εθνικών ομάδων με την Sports Excellence

ΕΘΝΙΚΕΣ ,

Η Sports Excellence είναι ο νέος συνεργάτης της Ομοσπονδίας και θα είναι στο πλευρό των αναπτυξιακών Εθνικών ομάδων σάλας. Η ανακοίνωση έγινε κατά τη Διάρκεια της Ημερίδας «Γυναίκα & Αθλητισμός» που διοργανώθηκε το Σάββατο 9 Μαρτίου στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, γιορτάζοντας παράλληλα και την διεθνή ημέρα της γυναίκας (8/3).

Η Sports Excellence θα υποστηρίξει επιστημονικά τις εθνικές ομάδες παμπαίδων και παγκορασίδων στην προετοιμασία τους για τα Πανευρωπαικά πρωταθλήματα παίδων και κορασίδων το 2020.

Το πρόγραμμα αποτελεί μία πρωτοβουλία του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) και υλοποιείται με αποκλειστική δωρεά του ΙΣΝ, υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α΄Ορθοπαιδικής Κλινικής του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Στην εκδήλωση, την Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης εκπροσώπησαν οι Ομοσπονδιακοί προπονητές Νίκος Μπουτσορής, Ανέστης Γιαννακόπουλος και Κώστας Γκούντας.

Η Sport Excellence είναι αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία που συστάθηκε το 2008 με σκοπό να προσφέρει δράσεις και να υλοποιεί προγράμματα στους τομείς της υγείας, του αθλητισμού και της εκπαίδευσης.

Στον τομέα του αθλητισμού ξεχωριστή θέση κατέχει το Sports Excellence (SE), πρόγραμμα που αποσκοπεί στην διαχρονική υποστήριξη και εξέλιξη νεαρών αθλητών, υλοποιείται από την Α&Π, υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α΄Ορθοπαιδικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ. Το SE είναι συγχρόνως ένα καινοτόμο σύστημα δημιουργίας επιστημονικού περιβάλλοντος ολιστικής ανάπτυξης νεαρών αθλητών, δια βίου επιστημονικής εξέλιξης του περιβάλλοντος αυτών (προπονητών, γονέων, διοικητικού και εκπαιδευτικού προσωπικού).

Σχετικά Άρθρα