Ανδρεόπουλος στα ΝΕΑ: «Η Εθνική συνδυάζει πάθος και αποτελέσματα»

ΕΘΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ,

Το ελληνικό βόλεϊ έχει αρχίσει να κοιτά και πάλι ψηλά. Το φετινό καλοκαίρι αναμένεται να είναι εντελώς διαφορετικό από τα προηγούμενα, καθώς οι ημέρες ξεκούρασης για τους διεθνείς θα είναι λιγότερες από άλλες χρονιές. H Εθνική Ανδρών συνεχίζει με κεκτημένη ταχύτητα από την περσινή πρόκρισή της στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, που θα διεξαχθεί για πρώτη φορά σε τέσσερις διαφορετικές χώρες.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός Δημήτρης Ανδρεόπουλος και οι διεθνείς έχουν αρχίσει να σκέπτονται το ταξίδι στο Μονπελιέ, όπου θα φιλοξενηθεί ο όμιλος της Εθνικής, ωστόσο πριν από αυτό έχουν να τακτοποιήσουν μία άλλη εκκρεμότητα.

Το καλοκαίρι έχει αρχίσει ιδανικά για την ελληνική ομάδα, που έχει προκριθεί στους τελικούς του Silver European League, όπου θα αντιμετωπίσει τη Ρουμανία, με έπαθλο την άνοδο στο Golden.

Το πιο ουσιαστικό, αυτό που ικανοποιεί έως τώρα τον Ανδρεόπουλο αλλά και τους ανθρώπους του βόλεϊ, είναι η συνολική εικόνα της ομάδας.

«Αυτό που βλέπουμε από την Εθνική, μας ικανοποιεί πλήρως. Εχει πετύχει σημαντικά πράγματα από πέρυσι, έχει σημειώσει καλές νίκες, πήραμε ένα μετάλλιο στους Μεσογειακούς, ενώ πετύχαμε και την πρόκριση στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Τώρα, έχουμε φτάσει στον τελικό μιας άλλης διοργάνωσης. Ολα αυτά λοιπόν είναι θετικά στοιχεία και αυτό που μας αρέσει είναι ο τρόπος που αγωνίζεται. Η Εθνική βγάζει υγεία, πάθος και παράλληλα αποτελέσματα», υποστηρίζει ο ομοσπονδιακός τεχνικός.

Η αλήθεια είναι ότι η δουλειά που γίνεται από τους προπονητές έχει ήδη αποτελέσματα σε όλες τις εθνικές ομάδες. «Η ομοσπονδία έχει στρέψει το ενδιαφέρον της και στις “μικρές” Εθνικές, γίνεται σωστή δουλειά και έρχονται τα αποτελέσματα. Μπορώ να πω ότι γενικά είμαστε στον σωστό δρόμο», σημειώνει ο Δημήτρης Ανδρεόπουλος, ο οποίος αντιμετωπίζει τα ματς με τη Ρουμανία χωρίς άγχος: «Θέλουμε να ευχαριστηθούμε το παιχνίδι. Είμαστε χαρούμενοι που είμαστε στους τελικούς και νομίζω ότι το αξίζαμε. Θα παίξουμε λοιπόν και ό,τι προκόψει».

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στην Εθνική Ρουμανίας: «Είναι μία καλή ομάδα και παρουσιάζει άνοδο τα τελευταία χρόνια. Έχει έμπειρους παίκτες που αγωνίζονται σε ευρωπαϊκούς συλλόγους και είναι υπολογίσιμη ομάδα. Αλλωστε, στον κόσμο των εθνικών ομάδων δεν είναι τίποτα εύκολο».

Το πρώτο παιχνίδι θα διεξαχθεί την προσεχή Τετάρτη στο κλειστό γήπεδο του Ρέντη και η ρεβάνς στη Ρουμανία στις 30/6. Για να φτάσει στους τελικούς η Εθνική αντιμετώπισε στον όμιλό της Ουγγαρία, Βοσνία και Αυστρία και είχε πέντε νίκες και μία ήττα. Το καθοριστικό ματς για την πρώτη θέση του ομίλου και την πρόκριση στους τελικούς ήταν κόντρα στη Βοσνία στο Σαράγεβο στο οποίο επικράτησε με 3-0.

Με αυτά τα παιχνίδια θα ολοκληρωθεί η πρώτη φάση του φετινού καλοκαιριού. Στη συνέχεια, οι διεθνείς θα έχουν ένα 20ήμερο ρεπό και θα συγκεντρωθούν και πάλι στις 22 Ιουλίου για την έναρξη της προετοιμασίας, ενόψει του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. «Είναι ένα δύσκολο καλοκαίρι, αλλά το ουσιαστικό είναι πως οι παίκτες δείχνουν διάθεση και όρεξη. Τους είχαν λείψει κάποια πράγματα όλα αυτά τα χρόνια. Μία πρόκριση σε τελική φάση διοργάνωσης, μία γενικότερη διάκριση για την Εθνική. Τώρα έχουν αυτή την ευκαιρία και για αυτό δουλεύουν με κέφι», σημειώνει ο ομοσπονδιακός τεχνικός

Το μεγαλύτερο στάδιο της προετοιμασίας θα πραγματοποιηθεί επί ελληνικού εδάφους, ενώ έχουν προγραμματιστεί και εννέα φιλικά παιχνίδια, από τα οποία τα τρία θα διεξαχθούν εκτός Ελλάδας. Το πρώτο ματς του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος θα είναι με τη Βουλγαρία στις 12/9 και θα ακολουθήσουν οι συναντήσεις με Ιταλία, Γαλλία, Ρουμανία και Πορτογαλία.

Πηγή: Εφημερίδα «Τα Νέα», Γιώργος Χούπης

Σχετικά Άρθρα