Γιορτή του γυναικείου βόλεϊ στο Ηράκλειο Κρήτης με οικοδεσπότη τον ΟΦΗ

Α2 ΓΥΝΑΙΚΩΝ ,

Στο Ηράκλειο Κρήτης, θα χτυπάει απο σήμερα μέχρι την Κυριακή (14/5) η καρδιά του γυναικείου βόλει, καθώς στο "παλατάκι" του ΟΦΗ, στο κλειστό γυμναστήριο του Βαρδινογιάννειου Αθλητικού Κέντρου, θα φιλοξενηθεί το ειδικό τουρνουά ανόδου στην Α2.

Σε αυτό θα συμμετάσχουν οι πρωταθλήτριες του Νότου, που είναι ο ΟΦΗ, η Ένωση Ιλίου, ο Φοίβος Μελισσίων, η Ιρις Αργους και ο Νηρέας Χίου.

Πέντε ομάδες που θα διεκδικήσουν τα δυο εισιτήρια ανόδου.

Στην συνέντευξη τύπου που δόθηκε την Τετάρτη (10/5) στο ξενοδοχείο VANISKO, στο οποίο διαμένουν οι ομάδες, παρέστη ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Βόλεϊ Γιώργος Καραμπέτσος, ο Γενικός Γραμματέας Νεκτάριος Χαλβατζής, ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη ΟΦΗ Γιάννης Δανδάλης, ο Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού Γιώργος Πιτσούλης.

Ενώ τοποθετήσεις έκαναν οι προπονητές και οι αρχηγοί των ομάδων Νίκος Προύφας-Αθηνά Γεωργοπούλου (ΟΦΗ), Στέλιος Ατσιδάφτης, Ευτυχία Μέγκου (Φοίβος Μελισσίων), Βάσω Νικούλη, Εικοσπεντίδου Ιωάννα (Ένωση Ιλίου), Κυλαδίτης Φραγκούλης-Σουλτανή Σταματία (Νηρέας Χίου) και Μπούκουρας Γεώργιος, Μπούκουρα Μαίρη (Ιρις Αργους).

Στόχος όλων τις επόμενες 5 ημέρες να γίνει μια γιορτή του βόλει στο Ηράκλειο και να το απολαύσουν οι ομάδες και οι αθλήτριες που συμμετέχουν.

"Προσπαθούμε να μεταφέρουμε το άθλημα στην επαρχία, γιατί το έχει ανάγκη. Ευχαριστώ θερμά τον πρόεδρο του ΟΦΗ Γιάννη Δανδάλη και στον αντιπεριφερειάρχη αθλητισμού Γιώργο Πιτσούλη, για την θερμή φιλοξενία" ανέφερε ο πρόεδρος της ΕΟΠΕ Γιώργος Καραμπέτσος, ο οποίος αποκάλυψε ότι θα έχει συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη για την φιλοξενία στο Ηράκλειο, ένα όμιλο του Πανευρωπαϊκού U-17 όπου έχει προκριθεί η Εθνική μας ομάδα.

Ο Γενικός Γραμματέας της ΕΟΠΕ Νεκτάριος Χαλβατζής, ευχήθηκε στις ομάδες και τις αθλήτριες καλά παιχνίδια και να κερδίσουν οι καλύτερες ομάδες.

Ο πρόεδρος του ΟΦΗ Γιάννης Δανδάλης, καλωσόρισε τις ομάδες, τις αθλήτριες και τους προπονητές, ενώ ευχαρίστησε την ΕΟΠΕ για την ανάθεση της διοργάνωσης, αλλά και την Περιφέρεια Κρήτης, για την υποστήριξη της διοργάνωσης.

"Εύχομαι οι αγώνες να είναι διαφήμιση του βόλει και οι καλύτερες ομάδες να ανέβουν στην Α2 κατηγορία. Στο τέλος να είμαστε όλοι χαρούμενοι και να απολαύσουμε τους αγώνες" ανέφερε ο Γιάννης Δανδάλης.

Ο αντιπεριφερειάρχης αθλητισμού Γιώργος Πιτσούλης, καλωσόρισε τις ομάδες στην φιλόξενη Κρήτη και κάλεσε τους φιλάθλους να γεμίσουν το γήπεδο και να ευχαριστηθούν βόλει. Ακόμη, αναφέρθηκε στον πρόεδρο της ΕΟΠΕ Γιώργο Καραμπέτσο, για τον οποίο είπε ότι "με τη δική του συμβολή έχει δώσει στο βόλει, μια άλλη διάσταση. Εχει αποκεντρώσει το βόλει και είμαστε χαρούμενοι για αυτό. Ακόμη θέλω να ευχαριστήσω τον Γιάννη Δανδάλη για τη στήριξη του στον ΟΦΗ και στο βόλει στο νησί. Εμείς ως Περιφέρεια θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε τον αθλητισμό".



Εκ μέρους των αρχηγών των ομάδων, η Αθηνά Γεωργοπούλου, αρχηγός του ΟΦΗ, ανέφερε πως "θα παίξουμε στο σπίτι μας και θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό στους αγώνες".

Η αρχηγός της Ιριδας Αργους Μαίρη Μπούκουρα, συνεχάρη τις ομάδες που βρίσκονται εδώ και ευχήθηκε "ένα καλό τουρνουά, χωρίς τραυματισμούς. Θέλουμε όλη τη νίκη και την άνοδο".

Η αρχηγός του Φοίβου Μελισσίων Ευτυχία Μέγκου, ανέφερε ότι "χαιρόμαστε που είμαστε εδώ και θα προσπαθήσουμε να ανέβουμε. Καλή επιτυχία σε όλες τις ομάδες".

Η αρχηγός του Νηρέα Χίου, Σταματία Σουλτανή, τόνισε με τη σειρά της ότι "εύχομαι καλή επιτυχία σε όλα τα κορίτσια. Να το ευχαριστηθούμε και να το απολαύσουμε".

Η αρχηγός της Ενωσης Ιλίου Ιωάννα Εικοσπεντίδου, ανέφερε ότι "ευχαριστούμε τον ΟΦΗ για τη ζεστή φιλοξενία. Είμαστε χαρούμενες που είμαστε εδώ. Υγεία σε όλους και να κερδίσουν οι καλύτεροι".



Εκ μέρους των προπονητών, ο προπονητής του Νηρέα Χίου, Κυλαδίτης Φραγκούλης ανέφερε πως "είναι πολυ σημαντικό που είμαστε εδώ. Να έχουμε υγεία. Είναι σημαντικό να γίνονται τέτοιοι αγώνες στην επαρχία. Καλή επιτυχία σε όλες τις ομάδες. Έχουμε έρθει με ελλείψεις, αλλά θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό".

Ο τεχνικός του ΟΦΗ Νίκος Προύφας, ανέφερε ότι "είναι η πρώτη φορά που γίνονται αγώνες μπαράζ στην έδρα μας. Ευχαριστώ την Ομοσπονδία, τον πρόεδρο μας, αλλά και την Περιφέρεια μας. Θα παίξουμε με άλλους 4 πρωταθλητές, που βρίσκονται πανάξια εδώ. Θα δούμε πολύ δυνατά παιχνίδια και όλες οι ομάδες, έχουν να δείξουν πράγματα. Εμείς θα τα δώσουμε όλα για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα".

Η προπονήτρια της Ενωσης Ιλίου, Νικούλη Βασιλική, τόνισε ότι "υπέροχη φιλοξενία στην αγαπημένη μας Κρήτη. Εύχομαι ένα πρωτάθλημα με υγεία και δυνατούς αγώνες. Εμείς έχουμε στόχο την άνοδο και θα παλέψουμε για αυτό".

Ο Γιώργος Μπούκουρας, προπονητής της Ιριδας Αργους, ανέφερε ότι "είμαστε μαζί με τον ΟΦΗ για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στα μπαράζ ανόδου. Εύχομαι καλή επιτυχία σε όλες τις ομάδες. Το επίπεδο των ομάδων είναι πολύ υψηλό και αξίζουν που είναι εδώ".

Ο προπονητής του Φοίβου Μελισσίων, Στέλιος Ατσιδάφτης τόνισε ότι "παίζουμε 5 πρωταθλήτριες και θα είναι ένα πολύ ανταγωνιστικό τουρνουά. Για πρώτη φορά διεκδικούμε την άνοδο στην Α2 και θα κάνουμε ότι καλύτερο να το πετύχουμε αυτό. Περιμένω ένα γεμάτο γήπεδο στους αγώνες".

Να σημειωθεί ότι, οι αγώνες γίνονται με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης, αλλά και της ΕΟΠΕ (Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης).

Ολοι οι αγώνες θα μεταδοθούν σε LIVE STREAMING απο το επίσημο κανάλι της ομάδας βόλει του ΟΦΗ στο YouTube (ofivolleyballofficial).

Πρόγραμμα τουρνουά ανόδου νότου γυναικών (Βαρδινογιάννειο, Ηράκλειο Κρήτης)

1η αγωνιστική - Τετάρτη 10 Μαΐου 2023


17.00: Γ.Σ. Νηρέας - Σ.Φ.Α.Μ. Φοίβος
19.30: Ο.Φ.Η. - Ένωση Ιλίου

2η αγωνιστική - Πέμπτη 11 Μαΐου 2023

17.00: Ένωση Ιλίου - Γ.Σ. Νηρέας
19.30: Σ.Φ.Π. Ίρις Άργους - Ο.Φ.Η.

3η αγωνιστική - Παρασκευή 12 Μαΐου 2023

17.00: Γ.Σ. Νηρέας - Σ.Φ.Π. Ίρις Άργους
19.30: Σ.Φ.Α.Μ. Φοίβος - Ένωση Ιλίου

4η αγωνιστική - Σάββατο 13 Μαΐου 2023

17.00: Ο.Φ.Η. - Γ.Σ. Νηρέας
19.30: Σ.Φ.Π. Ίρις Άργους - Σ.Φ.Α.Μ. Φοίβος

5η αγωνιστική - Κυριακή 14 Μαΐου 2023

14.30: Ένωση Ιλίου - Σ.Φ.Π. Ίρις Άργους
17.00: Σ.Φ.Α.Μ. Φοίβος - Ο.Φ.Η.


Σχετικά Άρθρα