Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα παίδων: Πρεμιέρα για την εθνική κόντρα στην Πολωνία (9/7, 16.30)

ΕΘΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ,

Τέσσερα χρόνια μετά την τελευταία της συμμετοχή (11η θέση το 2018) η εθνική παίδων (Κ18) επιστρέφει σε τελική φάση ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, η αυλαία του οποίου ανοίγει αύριο Σάββατο 9 Ιουλίου στη Γεωργία.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα βρίσκεται ανάμεσα στις 12 καλύτερες ομάδες της γηραιάς ηπείρου, οι οποίες θα διεκδικήσουν από αύριο Σάββατο (9/7) έως την Κυριακή (17/7) τον τίτλο της πρωταθλήτριας Ευρώπης.





Η Εθνική ομάδα κληρώθηκε στον 2ο όμιλο της τελικής φάσης, εκεί όπου από την πρώτη πεντάδα της προηγούμενης διοργάνωσης, απουσιάζει μόνο η δευτεραθλήτρια Τσεχία! Συγκεκριμένα στον όμιλο της εθνικής υπάρχουν η πρωταθλήτρια Ευρώπης Ιταλία, η χάλκινη Πολωνία, η 4η Βουλγαρία και η 5η Γερμανία, ενώ η Σλοβενία μπορεί να μην είχε συμμετάσχει στο προηγούμενο ευρωπαϊκό παίδων, αλλά ταξίδεψε στη Γεωργία ως η πρωταθλήτρια Ευρώπης στους παμπαίδες (κατέκτησε πέρσι τον τίτλο κερδίζοντας στον ημιτελικό την Πολωνία και αμφότερες έχουν ως βάση τους εκείνες τις ομάδες).

«Δυστυχώς είμαστε σε έναν πολύ δύσκολο όμιλο, αλλά το σίγουρο είναι ότι σε κάθε παιχνίδι θα μπαίνουμε στο γήπεδο με στόχο τη νίκη. Κι έτσι όπως είναι ο όμιλος μας είναι μια μεγάλη πρόκληση για όλους μας», δήλωσε λίγο πριν την αναχώρηση της αποστολής ο Ομοσπονδιακός τεχνικός Παναγιώτης Λακασάς με την ελληνική ομάδα στον πρώτο της αγώνα να αντιμετωπίζει τους Πολωνούς.




 

Οι αγώνες του ομίλου της εθνικής ομάδας θα φιλοξενηθούν στο επιβλητικό Sport Palace που κατασκευάστηκε 1961 επί Σοβιετικής Ένωσης (και ηταν πρωτοποριακό για εκείνη την εποχή),  ενώ οι αγώνες του άλλου ομίλου θα δωθουν στο Sports Arena της Τιφλίδας. 

Η ελληνική ομάδα, που βρίσκεται από την Πέμπτη στην Τιφλίδα, προπονήθηκε σήμερα στο Sport Palace με την προετοιμασία να ολοκληρώνεται χωρίς κανένα πρόβλημα.

Υπενθυμίζουμε ότι στην 14αδα της εθνικής βρίσκονται οι:

Πασαδόροι: Δημήτριος Σουσουρίδης (ΜΓΣ Εθνικός), Σπυρίδων Γεροδήμος (ΑΣ Γιάννενα)

Διαγώνιοι: Γεράσιμος Τζάρας  (ΑΟ Πρεβέζης), Σταύρος Μούχλιας (ΑΣΑ Έβρος Σουφλίου)

Ακραίοι: Αλέξανδρος Νανόπουλος (ΑΟ Ιωνικός), Ευάγγελος Ρούσος  (ΑΟ Πρεβέζης), Ανδρέας Κοντοστάθης (ΜΓΣ Εθνικός), Στέφανος-Παντελής Ξεροβάσιλας (ΑΟ Καλαμάτα 80)

Κεντρικοί: Στέφανος Αδάμος (ΠΟ Ν. Μουδανιών), Άγγελος-Θεόδωρος Σταθέλος (ΑΣΑ Έβρος Σουφλίου), Άγγελος Χαλίλης (ΑΕΚ Αθηνών),  Έκτορας-Γεώργιος Καμαρινόπουλος-Φλουτούρε (ΑΕΚ Αθηνών)

Λίμπερο: Γεώργιος Τσαδήμας (ΑΠΣ Φθία Λαμίας), Πέτρος Πηλίτσης (ΕΑ Λαρίσης)

Αρχηγός Αποστολής είναι ο Παναγιώτης Καβαλλιεράκης ενώ το προπονητικό τιμ αποτελείται από τους:   

Α΄ Προπονητής: Παναγιώτης Λακασάς
Β΄ Προπονητής: Νικήτας Νικητάκης
Γ΄ Προπονητής : Απόστολος Ναλμπάντης
Φυσικοθεραπευτής: Γεώργιος Καποτάς
Στατιστικολόγος: Παναγιώτης Τσότρας

Αναλυτικά οι όμιλοι της τελικής φάσης:
Α' όμιλος: Γεωργία, Τσεχία, Βέλγιο, Γαλλία, Φινλανδία, Σερβία.
Β' όμιλος: Ελλάδα, Ιταλία, Γερμανία, Βουλγαρία, Πολωνία, Σλοβενία.

Το πρόγραμμα του Β' ομίλου 

Σάββατο 9 Ιουλίου
14:00, Γερμανία-Ιταλία
16:30, Πολωνία-Ελλάδα
19:00, Σλοβενία-Βουλγαρία

Κυριακή 10 Ιουλίου
14:00, Ιταλία-Ελλάδα
16:30, Βουλγαρία-Πολωνία
19:00, Γερμανία-Σλοβενία

Δευτέρα 11 Ιουλίου
14:00, Ελλάδα-Βουλγαρία
16:30, Πολωνία-Γερμανία
19:00, Σλοβενία-Ιταλία

Τετάρτη 13 Ιουλίου
14:00, Γερμανία-Ελλάδα
16:30, Σλοβενία-Πολωνία
19:00, Ιταλία-Βουλγαρία

Πέμπτη 14 Ιουλίου
14:00, Ελλάδα-Σλοβενία
16:30, Βουλγαρία-Γερμανία
19:00, Πολωνία-Ιταλία

*Οι  δύο πρώτοι κάθε ομίλου προκρίνονται στα ημιτελικά (και παίζουν χιαστί μεταξύ τους), ενώ ο 3ος και ο 4ος θα αγωνιστούν (πάλι χιαστί) για τις θέσεις 5-8

Σχετικά Άρθρα