Ντάντε Μπονιφάντε: «Στόχος μας το βήμα παραπάνω στο Ευρωβόλεϊ γιατί το αξίζουμε»

ΕΘΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ,

Στο γήπεδο της Πράτα οι παίκτες της νεοφώτιστης ομάδας της Α2 έβλεπαν το βράδυ της Τετάρτης τον Ντάντε Μπονιφάντε και τον Σαμουέλε Πάπι να είναι καρφωμένοι μπροστά από την τηλεόραση στο γραφείο τους…

Η προπόνηση ξεκινούσε στις 18:00 ώρα Ιταλίας κι εκείνη την ώρα ακριβώς βγήκε το τελευταίο μπαλάκι από την κλήρωση των ομίλων της τελικής φάσης του Ευρωβόλεϊ, που έγραφε Ελλάδα και μας έστελνε στο Τελ Αβίβ για τον 4ο όμιλο.

«Ειλικρινά δεν έχω καμία προτίμηση…», ήταν η απάντηση του αρκετές ώρες πριν από την κλήρωση που εν τέλει έφερε την εθνική αντιμέτωπη με τις Ισραήλ, Ρουμανία, Γαλλία, Τουρκία, Πορτογαλία.

«Είναι πάντα ωραίο, αλλά και δύσκολο να σκέφτεσαι το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Ωραίο γιατί συμμετέχεις εκεί και δύσκολο γιατί παίζουν μαζί με εσένα οι καλύτερες ομάδες.

Αυτό που έχω λοιπόν στο μυαλό μου μετά την κλήρωση των ομίλων, είναι το επόμενο βήμα… Πέρσι δουλέψαμε για να προκριθούμε στα τελικά και του χρόνου θα δουλέψουμε για να κάνουμε το βήμα παραπάνω… Για να προκριθούμε σίγουρα στους 16. Στη δική μου λογική πρέπει πάντα να βάζεις στόχους και έτσι πρέπει να κάνει κι η εθνική ομάδα. Γιατί ειλικρινά πιστεύω ότι το αξίζει», ήταν το πρώτο σχόλιο του Ιταλού τεχνικού κι όταν τον ενημερώσαμε για την πρόσφατη προϊστορία μας με τους Ρουμάνους (2019) και τους Πορτογάλους (2019, 2021) τόνισε:

«Στο μυαλό μας δεν θα υπάρχει κάτι σαν εκδίκηση που συνηθίζεται να λέμε στον αθλητισμό, αλλά πολύ απλά το ότι δεν υπάρχει κανένα εύκολο παιχνίδι, κανένας σίγουρος αντίπαλος. Εμείς θα δείξουμε σεβασμό σε όλους και θα «απαιτήσουμε» με την αγωνιστική μας συμπεριφορά και τον σεβασμό όλων των άλλων … Το ξέρουν και τα παιδιά ότι δεν θα υπάρχει εύκολο ματς και είμαι σίγουρος ότι θα εμφανιστούμε με την κατάλληλη νοοτροπία».

Ο κ.Μπονιφάντε ξεκαθάρισε ότι «γενικά σε τέτοιες διαδικασίες δεν έχω προτιμήσεις γιατί λίγο ως πολύ τα δεδομένα είναι ξεκάθαρα και σχεδόν πάντα υπάρχουν 2 πολύ καλές ομάδες. Η αλήθεια είναι στον 3ο και στον 4ο όμιλο, όπου είμαστε εμείς δεν υπάρχει το δεύτερο πολύ μεγάλο όνομα μετά τη Γαλλία, αλλά και πάλι δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι εμείς ήμασταν στο τελευταίο γκρουπ δυναμικότητας γιατί είμαστε χαμηλά στο ράνκινγκ της CEV. Άρα πρέπει να βελτιωθούμε για να έχουμε καλύτερες κληρώσεις στο μέλλον».

Κλείνοντας την κουβέντα μας ρωτήσαμε τον Ομοσπονδιακό τεχνικό πόσο αισιόδοξος είναι μετά την κλήρωση κι απάντησε ως εξής: «Δεν περίμενα την κλήρωση για να έχω θετική ψυχολογία. Τα περισσότερα παιδιά που είναι στην εθνική έχουν ρόλο στις ομάδες τους, έχουν ξεκινήσει καλά και είμαι σίγουρος ότι θα βελτιωθούν ακόμη περισσότερο. Γιατί ξέρω την αγάπη που έχουν για την Εθνική και πόσο πολύ περιμένουν για να βρεθούν ξανά με την ομάδα».

Σχετικά Άρθρα