Το πάνθεον του Ελληνικού βόλεϊ και οι 15 βραβεύσεις του final-4 του Κυπέλλου ανδρών

ΚΥΠΕΛΛΟ ,

Η Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης αναδεικνύοντας και αναγνωρίζοντας τις μεγάλες δόξες του Ελληνικού βόλεϊ συνέχισε σε μία ακόμη μεγάλη διοργάνωση τις τιμητικές βραβεύσεις ως ελάχιστο φόρο τιμής στους ανθρώπους που μάτωσαν και έδωσαν τη ζωή τους για το άθλημα.

Στο final-4 του 35ου Κυπελλου που διεξήχθη στο ΔΑΚ Γλυφάδας «Μάκης Λιούγκας» έγιναν 15 συνολικά βραβεύσεις και η Ε.Ο.ΠΕ. σε συνεργασία με το τμήμα Επικοινωνίας δεσμεύεται πως θα κάνει θεσμό όχι μόνο τις βραβεύσεις αλλά και την προβολή των τιμώμενων προσωπών με φωτογραφίες και τα βιογραφικά τους στα μέσα επικοινωνίας που διαθέτει.

Κατά την διάρκεια των απονομών η ΕΟΠΕ τίμησε τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού Γιώργο Μαυρωτά για την στήριξή του στο Ελληνικό βόλεϊ, καθώς και τον Δήμο Γλυφάδας και τον δήμαρχο Γιώργο Παπανικολάου για την συνδιοργάνωση του final-4, με τον εντεταλμένο σύμβουλο αθλητισμού του Δήμου Περικλή Δορκοφίκη να παραλαμβάνει την πλακέτα από τον πρόεδρο της ΕΟΠΕ Γιώργο Καραμπέτσο. Ο Δορκοφίκης παρέλαβε και την δική του τιμητική πλακέτα από τον αντιπρόεδρο της ΕΟΠΕ Κώστα Χαριτωνίδη.

H αρχή των βραβεύσεων όμως έγινε στον πρώτο ημιτελικό του final-4 ανάμεσα στον Φοίνικα Σύρου ΟΝΕΧ και τον Πήγασο Πολίχνης με τον δημοσιογράφο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας (FIVB) Κωνσταντίνο Δημαρά, ο οποίος έχει αφιερώσει πάνω από 35 χρόνια της ζωής του στο βόλεϊ. Την βράβευση στον Δημαρά έκανε ο Α' Αντιπρόεδρος της ΕΟΠΕ Κωνσταντίνος Χαριτωνίδης.

Στον δεύτερο ημιτελικό ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός τιμήθηκαν παλιές δόξες του Ελληνικού βόλεϊ. Ο Κωνσταντίνος (Ντίνος) Χασάπης που βραβεύτηκε από τον Υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη ήταν ο πρώτος πρόεδρος του ΤΑΠ Παναθηναϊκός την δεκαετία του '90 και πρόεδρος της άτυπης λίγκας (1995-98) που ήταν στην σκεπή της ΕΟΠΕ. Ως αθλητής του Παναθηναϊκού πανηγύρισε 5 πρωταθλήματα.

Ο Λευτέρης Αυγενάκης απέμεινε τιμητική πλακέτα και στον Γιάννη Λάιο που έχει γράψει τη δική του ιστορία στο Ελληνικό βόλεϊ ως παίκτης και προπονητής, με τρία Κύπελλα ανδρών και έξι πρωταθλήματα Ελλάδας με την ανδρική ομάδα του Ολυμπιακού.

Την τιμητική τους είχαν και ο πρώην διεθνής πασαδόρος Νίκος Ηλιόπουλος και ο Κυριάκος Παντελιάς, πρώην διεθνής αθλητής και άμεσος συνεργάτης του Θανάση Μαργαρίτη στην Εθνική ομάδα ανδρών το 1987. Την απονομή των βραβείων τους έκανε ο γενικός γραμματέας της ΕΟΠΕ Νεκτάριος Χαλβατζής.

Πριν το πρώτο σερβίς του τελικού ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Φοίνικα Σύρου ΟΝΕΧ, ο ΠΑΣΑΠ μέσω του γενικού γραμματέα του Γιάννη Αχιλλεόπουλο τίμησε τον Βασίλη Κουρνέτα για την προσφορά του στο Ελληνικό βόλεϊ.

Στη συνέχεια, ο Α' αντιπρόεδρος της ΕΟΠΕ Κώστας Χαριτωνίδης και ο γενικός γραμματέας Νεκτάριος Χαλβατζής τίμησαν τον πρώην αθλητή της Εθνικής Ελλάδας και του Παναθηναϊκού Μιχάλη Γεωργαντή.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γιώργος Καραμπέτσος τίμησε τον Φίλιππο Δημόπουλο, εκ των κορυφαίων διαιτητών και επί σειρά ετών στέλεχος της ΕΟΠΕ, καθώς και τον Θέμη Καλπακτσόγλου, πρώην διεθνή διαιτητή και πρώην μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ομοσπονδίας.

Ο πρόεδρος Γιώργος Καραμπέτσος μαζί με τη ταμία της Ομοσπονδίας Έφη Χρόνη Έρωτα τίμησαν και τον Άγγελο Κυριακίδη, ο οποίος μετράει 40 και πλέον χρόνια προσφοράς στο Ελληνικό βόλεϊ, όπως επίσης βράβευσαν και τον Βλάση Σταθοκωστόπουλο, πρώην πρόεδρο του ΤΑΑ Παναθηναϊκού και υποστηρικτή του Ερασιτέχνη. Απονομή πλακέτας είχε και ο Δημήτρης Κρόκος, πρώην πρόεδρος και χρηματοδότης της μεγάλης ομάδας του Κτησιφώντα Παιανίας που πρωταγωνίστησε και βγήκε και στην Ευρώπη την δεκαετία του ΄90.

Σχετικά Άρθρα