Παναγιώτης Λακασάς: «Έχει γίνει εξαιρετική δουλειά στην Αμαλιάδα»

NEWS ,

Το προπονητικό καμπ της Προεθνικής Παμπαίδων ολοκληρώνεται την ερχόμενη Τετάρτη με τον Παναγιώτη Λακασά και τους νεαρούς διεθνείς να αποχαιρετούν την Αμαλιάδα που τους φιλοξένησε από τις αρχές 11 Ιουλίου.

Κι η πρώτη μεγάλη νίκη αυτής της φουρνιάς των αθλητών ήταν το γεγονός ότι μετά από πολλούς μήνες μπόρεσαν να βρεθούν όλοι μαζί, επιστρέφοντας σε μια μορφή κανονικότητας κάνοντας μαζί προπονήσεις για ένα σχεδόν μήνα.

«Ως εθνική ομάδα αυτά τα παιδιά είχαν να βρεθούν όλα μαζί για περισσότερο από ένα χρόνο λόγω της πανδημίας, ενώ για δέκα περίπου μήνες είχαν μείνει γενικά εκτός δραστηριότητας κι αυτό ήταν ένα μεγάλο ζήτημα», μας είπε ο Ομοσπονδιακός τεχνικός Παναγιώτης Λακασάς και συμπλήρωσε:

«Δεν είχαμε την πολυτέλεια του χρόνου για τη σταδιακή επαναφορά τους, αλλά μπήκαμε κατευθείαν. Κάναμε μια επανεκκίνηση ουσιαστικά δουλεύοντας κάποια στοιχεία από την αρχή στο κομμάτι των δεξιοτήτων. Οι δύο πρώτες εβδομάδες ήταν αφιερωμένες στην τεχνική. Δεν μας ενδιέφερε το πως θα παίξουν, αλλά το να θυμηθούν ξανά το βόλεϊ».

Παρά τη μεγάλη αποχή ο έμπειρος τεχνικός έμεινε απόλυτα ικανοποιημένος από την ανταπόκριση όλων των παιδιών.
«Από την πρώτη στιγμή έκαναν μεγάλη προσπάθεια όλοι τους, έχοντας αντιληφθεί για ποιο λόγο βρίσκονται εδώ και τι ακριβώς κάνουμε. Αυτή η ομάδα, που ακόμη είναι υπό διαμόρφωση, έχει την πρώτη της επίσημη υποχρέωση τα Χριστούγεννα και τα παιδιά έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό. Ακόμη και τις ημέρες που έλλειπαν κάποια παιδιά λόγω των υποχρεώσεων που είχαν στα Πανελλήνια πρωταθλήματα κι έπρεπε να προσαρμόσουμε το πρόγραμμα μας δουλεύαμε εξαιρετικά με όλους τους υπόλοιπους. Και τώρα που είμαστε στην τελική ευθεία θα τους δούμε και λίγο μέσα στο γήπεδο σε κάποιους αγώνες».

Το σίγουρο είναι πάντως ότι ο κ. Λακασάς και οι συνεργάτες του έχουν πλέον ξεκάθαρη εικόνα για όλα τα παιδιά εν όψει της συνέχειας. «Ξέρουμε το κάθε παιδί, έχουμε μια πλήρη χαρτογράφηση και σιγά, σιγά ετοιμάζουμε τα προγράμματα για να συνεχίσουν να δουλεύουν από τον Σεπτέμβριο με τις ομάδες τους και μετά μέσα από τις συγκεντρωτικές προπονήσεις ή με τις προπονήσεις που γίνονται από τους ΠΟΠ να έχουμε την τελική εικόνα», είπε χαρακτηριστικά ο προπονητής της Εθνικής Παμπαίδων και συμπλήρωσε: «Είναι μια πολύ καλή φουρνιά αθλητών, όπως και οι προηγούμενες οι οποίες όμως έχασαν μια διετία λόγω κορωνοϊού. Είμαι πολύ αισιόδοξος πάντως και είμαι σίγουρος ότι από αυτή την ομάδα θα βγουν παιδιά για την Εθνική ανδρών».

Η αποστολή θα αναχωρήσει από την Αμαλιάδα την Τετάρτη φεύγοντας με τις καλύτερες των εντυπώσεων από τις συνθήκες που είχε στην πόλη της Ηλείας και τη βοήθεια όλων για την πραγματοποίηση αυτού του προπονητικού καμπ.

«Πραγματικά όλα ήταν εξαιρετικά. Προπονητικά είχαμε εξαιρετικές συνθήκες στο Αθλητικό Κέντρο Αμαλιάδας. 'Ενα κλειστό με κλιματισμό, όπου μπορούσαμε να δούμε βίντεο, βίντεο και να δουλέψουμε σε δύο γήπεδα ταυτόχρονα, ενώ και οι συνθήκες διαμονής μας ήταν εξαιρετικές.

Θα ήθελα για μία ακόμη φορά να ευχαριστήσω όλους όσοι βοήθησαν για να μπορέσει να γίνει αυτό το πολύ σημαντικό προπονητικό καμπ.  Όλους τους ανθρώπους του Δήμου Ήλιδας και ιδιαίτερα τον Γιώργο Μπακέλα (πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ "Ο ΗΛΕΙΟΣ") και τον Γιώργο  Παρασκευόπουλο (αντιπρόεδρος "Ν.Π.Δ.Δ "Ο ΗΛΕΙΟΣ") καθώς και τον Μητροπολίτη Ηλείας Γερμανό για τη παραχώρηση της εστίας.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους συνεργάτες μου Παναγιώτη Τσότρα, Ανδρέα Γκρουμούσα, Απόστολο Ναλμπάντη, Σταύρο Γεράνιο, Δημήτρη Σπυρόπουλο, Χρήστο Ντόζη και Γιάννη Ρηγάκο, σε όλους τους ανθρώπους του Κόροιβου, στην κ. Μακαρώνη η οποία ήταν κάθε μέρα εκεί για να τακτοποιεί και να μας δίνει λύση σε ότι χρειαζόμασταν, καθώς και την κ. Ζάρκου που ήταν συνεχώς στο πλευρό μας».

Στην Αμαλιάδα και ο πρόεδρος της ΕΟΠΕ

Μια γεύση από τις προπονήσεις της Προεθνικής Παμπαίδων πήρε και ο πρόεδρος της ΕΟΠΕ Γιώργος Καραμπέτσος ο οποίος βρέθηκε στην Αμαλιάδα και μίλησε με το προπονητικό τιμ και τους νεαρούς αθλητές.

Σχετικά Άρθρα