Πρώτο σερβίς στην Pre League Ανδρών

PRE LEAGUE ,

Το δεύτερο τη τάξει ανδρικό πρωτάθλημα βόλεϊ ανδρών κάνει το πρώτο του σερβίς το Σάββατο 4 Νοεμβρίου για την αγωνιστική περίοδο 2023-2024.

H Pre League ανδρών διεξάγεται για 4η συνεχή χρονιά, ένα πρωτάθλημα που συμμετέχουν ομάδες με μεγάλη ιστορία στο άθλημα (Ηρακλής, Άρης, Εθνικός Αλεξανδρούπολης, Πανιώνιος) σύλλογοι με παράδοση στην κατηγορία (κι από την εποχή της Α2), αλλά και νέες δυνάμεις με τους δικούς τους στόχους και φιλοδοξίες.

Όλα τα ρόστερ των 10 ομάδων της κατηγορίας ΕΔΩ.

Το πρώτο σερβίς θα γίνει στη Φλώρινα με τον νεοφώτιστο Ήφαιστο να υποδέχεται τον Κέρκη, σε έναν αγώνα κεκλεισμένων των θυρών.

Στη συνέχεια θα διεξαχθεί στο κλειστό της Μίκρας το Θεσσαλονικιώτικο ντέρμπι ανάμεσα στον Άρη και στον Ηρακλή.

Ο Πανερυθραϊκός θα υποδεχθεί τον ΑΟ Αιγιαλέων, δύο ομάδες με φιλοδοξίες τη φετινή σεζόν, ενώ ο Φλοίσβος Παλαιού Φαλήρου θα φιλοξενήσει τον Πανιώνιο.

Η αναμέτρηση του Εθνικού Αλεξανδρούπολης με τον ΟΦΗ μετατέθηκε για την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου.

Pre League Ανδρών - 1η αγωνιστική

Σάββατο 4 Νοεμβρίου 2023

Γυμναστήριο Δ.Α.Κ. Φλώρινας, 16.00: Α.Π.Σ. Ήφαιστος Φλώρινας - Α.Σ. Κέρκης

Διαιτητές: Δανιηλίδου, Πορτοκαλίδης.

Γυμναστήριο Μίκρας, 17.00: Α.Σ. Άρης - Ν.Γ.Σ.Θ. Ηρακλής
Διαιτητές: Σταυριανίδης, Μούζουλας, Παρατηρητής: Κουκουμάκας Ν..

Γυμναστήριο «Στ. Καλαϊτζής», 18.00: Α.Σ. Πανερυθραϊκός - Α.Ο. Αιγιαλέων
Διαιτητές: Χρηστίδης, Χουλιαρόπουλος, Παρατηρητής: Τσιμπινός.

Γυμναστήριο «Σοφία Μπεφόν», 18.30: Α.Ο. Φλοίσβος - Γ.Σ. Πανιώνιος
Διαιτητές: Φραγκάκης, Οικονόμου Β., Παρατηρητής: Γεωργόπουλος.

*Ο αγώνας ΑΠΣ Ήφαιστος – ΑΣ Κέρκης θα διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών κατόπιν απόφασης του Μ.Δ.Ο. / Ε.Ο.ΠΕ..

ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ

1. Το Πρωτάθλημα της Pre League Ανδρών θα διεξαχθεί σε δύο φάσεις με το πιο κάτω σύστημα:

Α. ΠΡΩΤΗ ΦΑΣΗ

Οι ομάδες που έχουν δικαίωμα συμμετοχής θα αγωνισθούν σε πρωτάθλημα δύο γύρων με βαθμολογία και σύμφωνα με το πρόγραμμα που θα βγει μετά από κλήρωση. Μετά τους αγώνες αυτούς και σύμφωνα με την βαθμολογία (άρθρο 5o) οι ομάδες κατατάσσονται:

Από το PL-1 έως PL-10

Β. ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΑΣΗ

1) Οι ομάδες που θα καταλάβουν τις θέσεις PL-2 έως PL-5 θα αγωνισθούν σε Play Off με το πιο κάτω σύστημα μέχρι να συμπληρώσουν δύο (2) νίκες (μη συμπεριλαμβανομένων των αγώνων της Α’ Φάσης).

PL(2) v PL(5) -> (1)
PL(3) v PL(4) -> (2)

Οι αγώνες θα διεξαχθούν στις έδρες των ομάδων εναλλάξ αρχής γενομένης από την έδρα της ομάδας με τη μεγαλύτερη βαθμολογία στην Τελική Βαθμολογική κατάταξη της Α’ Φάσης.

Αγώνες για τις θέσεις 2 – 3: Ν(1) v Ν(2)

Οι δύο νικητές των αγώνων των Play Off 2-5, θα αγωνιστούν μεταξύ τους για την 2η και την 3η θέση μέχρι να συμπληρώσουν δύο (2) νίκες (μη συμπεριλαμβανομένων των αγώνων της Α’ Φάσης).

Οι αγώνες θα διεξαχθούν στις έδρες των ομάδων εναλλάξ αρχής γενομένης από την έδρα της ομάδας με τη μεγαλύτερη βαθμολογία στην Τελική Βαθμολογική κατάταξη της Α’ Φάσης.

Αγώνες Play Off για τις θέσεις 4-5 του πρωταθλήματος δεν θα διεξαχθούν και οι ομάδες που ηττήθηκαν στους πρώτους αγώνες Play Off 2-5 θα καταλάβουν την 4η και την 5η θέση της Τελικής Κατάταξης σύμφωνα με τη σειρά που τερμάτισαν μεταξύ τους στην Τελική Βαθμολογική Κατάταξη της Α’ Φάσης.

2) Οι ομάδες που θα καταλάβουν τις θέσεις PL-6 έως και PL-9 θα αγωνισθούν σε Play Out με το πιο κάτω σύστημα μέχρι να συμπληρώσουν δύο (2) νίκες (μη συμπεριλαμβανομένων των αγώνων της Α’ Φάσης).

PL(6) v PL(9) -> (1)
PL(7) v PL(8) -> (2)

Οι αγώνες θα διεξαχθούν στις έδρες των ομάδων εναλλάξ αρχής γενομένης από την έδρα της ομάδας με τη μεγαλύτερη βαθμολογία στην Τελική Βαθμολογική κατάταξη της Α' Φάσης.

Οι νικητές των αγώνων (1) και (2) θα καταλάβουν τις θέσεις 6 και 7 της Τελικής Βαθμολογικής Κατάταξης σύμφωνα με τη σειρά που τερμάτισαν μεταξύ τους στον Τελικό Βαθμολογικό Πίνακα στην Α’ Φάση του πρωταθλήματος.

Αγώνες για τις θέσεις 8 και 9: Η(1) v Η(2)

Οι δύο ηττημένοι των αγώνων των Play Out 6-9, θα αγωνιστούν μεταξύ τους για την 8η και την 9η θέση μέχρι να συμπληρώσουν δύο (2) νίκες (μη συμπεριλαμβανομένων των αγώνων της Α’ Φάσης).

Οι αγώνες θα διεξαχθούν στις έδρες των ομάδων εναλλάξ αρχής γενομένης από την έδρα της ομάδας με τη μεγαλύτερη βαθμολογία στην Τελική Βαθμολογική κατάταξη της Α’ Φάσης.

2. Άνοδος στην Α1 Εθνική Κατηγορία Ανδρών

Στην Α1 Εθνική κατηγορία θα αγωνίζονται από την νέα αγωνιστική περίοδο 2024-2025:

• Η ομάδα που θα καταλάβει την 1η θέση στην Τελική Βαθμολογική κατάταξη της Α’ Φάσης.

• Η ομάδα που θα καταλάβει την 2η θέση στην Τελική Κατάταξη του πρωταθλήματος μετά τη διεξαγωγή των αγώνων Play Off στη Β’ Φάση του πρωταθλήματος

3. Υποβιβασμός στην Α2 Εθνική Κατηγορία Ανδρών

• Η ομάδα που θα καταλάβει την 10η θέση στην Τελική Βαθμολογική κατάταξη της Α’ Φάσης.
• Η ομάδα που θα καταλάβει την 9η θέση στην Τελική κατάταξη πρωταθλήματος μετά τη διεξαγωγή των αγώνων Play Out στη Β’ Φάση του πρωταθλήματος.
• Στην Α2 Εθνική κατηγορία Ανδρών οι ομάδες αυτές θα τοποθετηθούν στην Ζώνη (Α ή Β) που γεωγραφικά ανήκουν.

Σχετικά Άρθρα