Το δεύτερο εκπαιδευτικό σεμινάριο του Ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ iSports

ERASMUS+ PROJECT ,

Πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης μέσω zoom, την Τρίτη 22 Μαρτίου 2022 το δεύτερο, από σειρά, εκπαιδευτικό σεμινάριο στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος που συμμετέχει η ΕΟΠΕ Erasmus+, με τίτλο ISports «Integrated Approach for the Prevention, Detection and Combat of Sexual Harassment in Sports» -  Μια Ολοκληρωμένη Προσέγγιση για την Πρόληψη, Ανίχνευση και Καταπολέμηση της Σεξουαλικής Παρενόχλησης στον αθλητισμό. Συμμετείχαν Προπονητές και Τεχνικοί Σύμβουλοι Εθνικών Ομάδων από όλη την Ελλάδα καθώς και Στελέχη της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης. Η παρουσίαση στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία καθώς ο αριθμός των συμμετεχόντων έφτασε τους τριάντα δύο.
 
Σκοπός των σεμιναρίων είναι να εκπαιδεύσουν τους αθλητικούς συλλόγους, τους προπονητές, τους επαγγελματίες του αθλητισμού καθώς και τους αθλητές σχετικά με τον τρόπο πρόληψης, αναφοράς και τον τρόπο ανταπόκρισης σε περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης στον αθλητισμό. Επίσης να παρουσιάσουν το πρόγραμμα και την εξέλιξη του με κύριο στόχο την ευαισθητοποίηση σχετικά με το έργο και τα αναμενόμενα αποτελέσματά του. Αυτού του είδους οι δράσεις είναι σημαντικές καθώς με αυτόν τον τρόπο αναπτύσσεται διάλογος μεταξύ των ενδιαφερόμενων μερών και έτσι υπάρχει ανατροφοδότηση ως προς τη δομή, τα περιεχόμενα και τη μεθοδολογία, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι τα αποτελέσματα του έργου θα επιτύχουν τον στόχο που είχε αρχικά τεθεί.
 
Αποφασίστηκε να παρουσιαστεί αρχικά το πρόγραμμα στους προπονητές καθώς η συμβολή τους στην διάδοση της προσπάθειας αυτής στις Εθνικές ομάδες, στα σωματεία, στα σχολεία κλπ είναι καθοριστικής σημασίας και θα συμβάλλει τα μέγιστα στην εξέλιξη και μετέπειτα εφαρμογή του σημαντικού αυτού εργαλείου, αντιμετωπίζοντας ολιστικά, φαινόμενα σεξουαλικής παρενόχλησης στον αθλητισμό.

Σχετικά Άρθρα