Παρουσίαση του Ευρωπαϊκού προγράμματος ERASMUS+ “WHISTLE” στο σωματείο Γ.Σ. Πετρούπολης

ERASMUS+ PROJECT ,

Την περασμένη Παρασκευή 02.02.2024 πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η παρουσίαση του Ευρωπαϊκού προγράμματος ERASMUS+ "WHISTLE" σε συνεργασία με το Γυμναστικό Σύλλογο Πετρούπολης στο γυμναστήριο του 1ου Γενικού Λυκείου Πετρούπολης.

Η ομάδα των Ευρωπαϊκών προγραμμάτων της ΕΟΠΕ αποτελούμενη από τους Αστέριο Πατσιαούρα (Υπεύθυνος ομάδας), Ειρήνη Χαράφια, Κατερίνα Μουστάκα και Ίλα Παναγιώτα Ιωακείμ ενημέρωσε το εξαιρετικό ακροατήριο αποτελούμενο από το Διοικητικό Συμβούλιο του συλλόγου, τους προπονητές/ τριες, τις αθλήτριες του σωματείου (Κ18Α & Κ18Β), καθώς και από γονείς των αθλητριών, για το πρόγραμμα που αφορά την Λεκτική Σεξουαλική παρενόχληση στον χώρο του αθλητισμού και τους τρόπους αντιμετώπισής της.

Το WHISTLE είναι ένα Ευρωπαϊκό έργο Erasmus +Sport που υλοποιείται με τη συνεργασία 6 χωρών (Ελλάδα, Τουρκία, Βουλγαρία, Ιταλία, Πολωνία, Ισπανία).

Στόχος του έργου WHISTLE είναι η πρόληψη και η καταπολέμηση της λεκτικής σεξουαλικής παρενόχλησης (VSH) πιο γνωστή ως catcalling στον αθλητισμό, ιδίως στον οργανωμένο. Οι συμπεριφορές αυτές επηρεάζουν αρνητικά την απόδοση των γυναικών στον αθλητισμό και αποτελούν αιτίες για την εγκατάλειψη των οργανωμένων αθλημάτων και εμπόδια που περιορίζουν τους ανθρώπους να ασκήσουν σωματική δραστηριότητα σε εξωτερικούς χώρους.

Η Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης θα ήθελε να ευχαριστήσει θερμά το Γυμναστικό Σύλλογο Πετρούπολης που φιλοξένησε τους εκπροσώπους της Ομοσπονδίας στους χώρους του Συλλόγου καθώς και τον πρόεδρο του ΓΣΠ κύριο Αλέξανδρο Σαπρίκη για την εξαιρετική συνεργασία και τον συντονισμό της δράσης.   

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να δείτε στην ιστοσελίδα του προγράμματος https://whistleproject.eu/ καθώς και στην ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας
https://www.volleyball.gr/

Σχετικά Άρθρα