Η Ε.Ο.ΠΕ. συμμετέχει στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα για τη καταπολέμηση της λεκτικής σεξουαλικής παρενόχλησης «Whistle»

ERASMUS+ PROJECT ,

Το Whistle αναφέρεται στη σεξουαλική παρενόχληση στον αθλητισμό και τη σωματική δραστηριότητα, ειδικά τη λεκτική σεξουαλική παρενόχληση (VSH), πιο γνωστή ως catcalling. Είναι ένα πολύ κοινό πρόβλημα.

Αν ένας άντρας σφυρίζει σε μια γυναίκα που τρέχει ή κάνει ποδήλατο στο δρόμο ή κάνει ένα πολύ ‘αστείο’, δεν είναι κομπλιμέντο και, σε πολλές περιπτώσεις, εκλαμβάνεται ως πραγματική παρενόχληση, κατά την οποία ασκείται ψυχολογική βία. Αυτό το φαινόμενο αυξάνεται και επηρεάζει σημαντικά πολλές γυναίκες που δεν αισθάνονται πλέον ελεύθερες να προπονούνται ή να κάνουν σωματική δραστηριότητα σε δημόσιους χώρους ή να εγκαταλείπουν τον αθλητισμό. Συχνά ευτελίζεται και αποχαρακτηρίζεται ως απλή εκτίμηση χωρίς καμία πρόθεση παρενόχλησης. Ωστόσο, οι λέξεις και οι χειρονομίες, που δεν ζητούνται στις περισσότερες περιπτώσεις, δεν ευχαριστούν, αλλά προδίδουν έντονα σεξιστική συμπεριφορά.

Έρευνες από όλο τον κόσμο δείχνουν ότι πολλοί άνδρες και γυναίκες έχουν βιώσει ή έχουν γίνει μάρτυρες κάποιου είδους σεξουαλικής παρενόχλησης. Τώρα είναι η ώρα να κάνουμε  τα αθλητικά μας κέντρα ασφαλέστερα και πιο άνετα μέρη για να αισθάνονται όλοι ελεύθεροι να ασκούνται και να αθλούνται.

Web: https://whistleproject.eu/

Social Media:

Instagram: https://www.instagram.com/whistleproject.eu/

Facebook: https://www.facebook.com/whistleprojecteu

TikTok: https://www.tiktok.com/@whistleproject

Σχετικά Άρθρα