Γιώργος Χριστόπουλος: «Ο Ερμής Πατρών μεγαλώνει κι αυτό θα συνεχιστεί γιατί έχει από πίσω γερές βάσεις…»

Α2 ΑΝΔΡΩΝ ,

Την περσινή σεζόν ο Ερμής Πατρών βρέθηκε μια ανάσα από την άνοδο του στη Α2 ανδρών, ωστόσο δεν τα κατάφερε χάνοντας το εισιτήριο στην ισοβαθμία για ένα μόλις σετ.

Λίγους μήνες αργότερα η ομάδα της Αχαΐας επέστρεψε και πάλι στο ειδικό τουρνουά ανόδου, καταφέρνοντας στο Ρέθυμνο να βρεθεί στην πρώτη τριάδα και να βρεθεί μετά από δεκαετία περίπου στην Α2, σηματοδοτώντας την αναγέννηση του συλλόγου.

«Το 2017 όταν ο κ. Ξιγκάκης με φώναξε για να αναλάβω, ουσιαστικά το τμήμα βόλεϊ του Ερμή ήταν ανενεργό. Δεν υπήρχε ομάδα, δεν υπήρχαν αθλητές. Έξι χρόνια αργότερα και μετά από μεγάλη προσπάθεια φέτος ο Ερμής κατέβασε 9 αγωνιστικά τμήματα, έχει από πέρσι στην Α2 τη γυναικεία ομάδα και φέτος καταφέραμε να πανηγυρίσουμε την άνοδο και με τους άνδρες», εξηγεί στο volleyball.gr ο Γιώργος Χριστόπουλος, ο αρχιτέκτονας αυτής της επιτυχίας και συνεχίζει:

«Η άνοδος ήταν η βασική μας προτεραιότητα, αλλά δεν ήταν μια εύκολη διαδικασία. Στην αρχή της σεζόν χάσαμε 4 αθλητές που έπρεπε να παρουσιαστούν στο στρατό, αλλά καταφέραμε να ξεπεράσουμε ότι εμπόδια βρήκαμε μπροστά μας και η δικαίωση ήρθε στο τουρνουά της Κρήτης. Ο Ερμής σιγά, σιγά μεγαλώνει κι αυτό θα συνεχιστεί γιατί έχει από πίσω γερές βάσεις…».

Ο έμπειρος τεχνικός εμφανίστηκε σίγουρος ότι η φετινή επιτυχία θα έχει και συνέχεια γιατί: «Αυτή τη στιγμή έχουμε  4-5 παιδιά από την εφηβική ομάδα που είχαν και θα έχουν ρόλο στην ανδρική ομάδα. Κι είμαι σίγουρος ότι θα έχουμε πολλά ευχάριστα να πούμε τα επόμενα χρόνια… Αλλά όλα θα γίνουν με προγραμματισμό και ηρεμία. Εμείς την επόμενη χρονιά θέλουμε να εξασφαλίσουμε την παραμονή μας και να το κάνουμε με δικά μας παιδιά. Ωστόσο η μεγάλη εικόνα, το όραμα είναι να φτιάξουμε κάτι ανάλογο που είχαμε χτίσει με την Ολυμπιάδα Πατρών».

Σχετικά Άρθρα