Ο Μίλωνας πρωταθλητής στην Α' Ζώνη και ταυτόχρονη άνοδος στην Pre League γυναικών

Α2 ΓΥΝΑΙΚΩΝ ,

Πρωταθλητής στην Α' Ζώνη της Α2 γυναικών είναι από το βράδυ του Σαββάτου 13 Μαΐου ο Μίλωνας, ο οποίος ταυτόχρονα πήρε και την άνοδο για την Pre League γυναικών.

Η ομάδα του Γιώργου Δεναξά με τον κόσμο στο πλευρό της στο «Κροίσος Πέρσης» επικράτησε στον τρίτο τελικό των πλέι οφ με 3-1 σετ της Αργυρούπολης και με 2-1 νίκες στέφθηκε πρωταθλήτρια και τη σεζόν 2023-24 θα βρίσκεται στην Pre League γυναικών.

«Είχαμε ένα μεγάλο φορτίο που λεγόταν "πρέπει", παρόλα αυτά αποδείξαμε ότι ήμασταν η καλύτερη ομάδα της κατηγορίας» σχολίασε αρχικά ο περιχαρής προπονητής του Μίλωνα Γιώργος Δεναξάς και συνέχισε:

«Η χρονιά ξεκίνησε με στόχο την άνοδο. Αντιμετωπίσαμε μία μεγάλη δυσκολία με την Σάντος που χειρουργήθηκε τον Φλεβάρη και αναγκαστήκαμε να φτιάξουμε δύο ομάδες για να καλύψουμε το κενό της για να μπορέσουμε να βγούμε πρώτοι στην κανονική διάρκεια και να έχουμε το πλεονέκτημα της έδρας. Όπως αποδείχθηκε ήταν καταλυτικό για την κατάκτηση του πρωταθλήματος».



Στο φετινό ταξίδι του Μίλωνα υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που έβαλαν το δικό τους ληθαράκι για την επίτευχη του στόχου, με τον Γιώργο Δεναξά να μην τους ξεχνάει.

«Πολλές οι αφιερώσεις που θέλω να κάνω, αλλά πρώτα απ'όλα θέλω να το αφιερώσω στους γονείς μου που δεν είναι στη ζωή. Στη σύντροφό μου Σοφία που ανέχεται την τρέλα που έχω. Φυσικά στον πρόεδρο του Μίλωνα Μιχάλη Σακελλαρίδη, στον πρόεδρο του τμήματος βόλεϊ Παντελή Ταρνατόρο, στον γενικό αρχηγό και συνεργάτη μου Κώστα Χάνα, στον δάσκαλό μου Γιώργο Σκόλια που είναι υπεύθυνος για την άριστη ενδυνάμωση των αθλητριών με μηδέν τραυματισμούς στη σεζόν. Φυσικά στους συνεργάτες μου που καθημερινά λιώνουμε στο γήπεδο, τον Δημήτρη Δημητρακόπουλο και τον Γιώργο Μανίκα. Στην φυσιοθεραπεύτριά μας Ελένη Λάκο, στις αθλήτριές μου και τέλος σε όλους τους ανθρώπους που είναι κοντά στον Μίλωνα και τον στηρίζουν».



Οι στόχοι και την επόμενη σεζόν παραμένουν υψηλοί και με τον Γιώργο Δεναξά στο τιμόνι και το 2024, ο Μίλωνας θέλει στο μέλλον να βρεθεί στη μεγάλη κατηγορία και να εδραιωθεί, όπως έκανε και το ανδρικό τμήμα.

«Αυτό που μπορούμε να πούμε για την επόμενη μέρα είναι ότι ο Μίλωνας θα είναι πολύ δυνατός με υψηλούς στόχους. Μετά την εκπληκτική πορεία που έκαναν φέτος οι άνδρες του Μίλωνα, στόχος του συλλόγου είναι να βρίσκονται και τα δύο τμήματα στις μεγάλες κατηγορίες γιατί εκεί ανήκει» κατέληξε ο Γιώργος Δεναξάς.

Διαιτητές: Κυριοπούλου, Γεωργάκη.

Τα σετ: 3-1 (25-23, 23-25, 25-11, 25-17)

Α.Ο.Ν.Σ. ΜΙΛΩΝ (Γιώργος Δεναξάς): Αγγελοπούλου, Σάντος, Δορμπαράκη, Θεοδωρακέα, Αργυρίου, Μανώλαινα / Χάνα (λ), Φιλιππίδη (λ), Μπαλδώκα, Ανυφαντή, Καρακύκλα.

Α.Ο.Ν. ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ (Νίκος Κωστακόπουλος): Κάβουρα, Αποστόλου, Βελούδου, Αγγελοπούλου, Μποκή, Περδικάκη / Μαθιουδάκη (λ), Σπάχου (λ), Καρακώστα, Νίκα, Καπράλου.

Α2 Εθνική Κατηγορία Γυναικών - Α' Ζώνη

Πρώτος τελικός ανόδου - Κυριακή 7 Μαΐου 2023


Α.Ο.Ν.Σ. Μίλων - Α.Ο.Ν. Αργυρούπολης 3-1 (25-22, 17-25, 25-19, 25-11)

Δεύτερος τελικός ανόδου - Τετάρτη 10 Μαΐου 2023
 
Α.Ο.Ν. Αργυρούπολης - Α.Ο.Ν.Σ. Μίλων (1-1 νίκες) 3-2 (18-25, 31-29, 25-23, 13-25, 18-16)

Τρίτος τελικός ανόδου - Σάββατο 13 Μαΐου 2023

«Κροίσος Πέρσης», 20.00: Α.Ο.Ν.Σ. Μίλων - Α.Ο.Ν. Αργυρούπολης (2-1 νίκες) 3-1 (25-23, 23-25, 25-11, 25-17)

Σχετικά Άρθρα