Ευστρατία Κοκκίνου: «Θέλουμε ο Μυγδονιακός να παίξει καλό βόλεϊ και στην Α2, συνεχίζοντας την προσπάθεια που έχουμε ξεκινήσει»

Α2 ΓΥΝΑΙΚΩΝ ,

Δεκαέξι χρόνια μετά την ίδρυση του ο Αθλητικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος Μυγδονιακός πανηγύρισε την άνοδο του στην Α2 εθνική κατηγορία γυναικών.

Ο σύλλογος που ενώνει αθλητικά της κοινότητες του Δρυμού, της Λητής, του Μελισσοχωρίου, της Ασσήρου, του Μονολόφου λίγα χιλιόμετρα έξω από την αστική Θεσσαλονίκη, γράφει σιγά, σιγά τη δική του ιστορία στο βόλεϊ έχοντας την τελευταία τετραετία στο τιμόνι του την πολύπειρη Ευστρατία Κοκκίνου.

«Αυτή η προσπάθεια που οδήγησε στη φετινή επιτυχία ξεκίνησε ουσιαστικά το 2019 όταν στην πρώτη μου χρονιά παίξαμε στην κατηγορία των γυναικών με τις κορασίδες. Ήταν η αρχή του σωματείου, την οποία συμμερίζομαι κι εγώ, το να δουλέψουμε με τις υποδομές γιατί δεν μπορεί ένας σύλλογος να στηρίζεται μόνο στις μεταγραφές», εξηγεί η κ.Κοκκίνου και συμπληρώνει για τις δυσκολίες του εγχειρήματος:



«Τίποτα δεν ήρθε εύκολα. Καμία ομάδα με τις υπάρχουσες οικονομικές συνθήκες δεν μπορεί να κάνει πολλά πράγματα. Εμείς στηριχθήκαμε στα δικά μας παιδιά, συν κάποια κορίτσια που επέστρεψαν μετά τις πανελλήνιες που έδωσαν την περασμένη χρονιά καθώς και στην επιστροφή της Ελένης Τσιτσιπλάμη η οποία είχε ξεκινήσει από τη δική μας ομάδα. Η σεζόν ξεκίνησε μ’ ένα πολύ δύσκολο πρόγραμμα και 5 συνεχόμενα ντέρμπι, αλλά αυτό μας βοήθησε να βρούμε ρυθμό και με κάποιες προσθήκες στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο καταφέραμε να αντέξουμε και να φτάσουμε στην άνοδο».

Όσον αφορά τον στόχο της ομάδας στην Α2 γυναικών η κ. Κοκκίνου σημείωσε: «Ο δικός μου ο στόχος είναι να παίξουμε καλό βόλεϊ και να συνεχίσουμε να κάνουμε με επιτυχία αυτό που έχουμε ξεκινήσει. Δεν θα μιλήσω ούτε για άνοδο ούτε για παραμονή, αλλά θέλω να δουλέψουμε σωστά. Σ’ αυτήν την κατεύθυνση βοηθάει κι ο ίδιος ο σύλλογος, αφού η διοίκηση μας θέλει να βλέπει τις αθλήτριες από τα αναπτυξιακά τμήματα να έχουν ενεργό ρόλο και στη γυναικεία ομάδα. Επίσης είναι πολύ σημαντική κι η βοήθεια που έχουμε από τον κόσμο. Όπως συμβαίνει σε κάθε τοπική κοινωνία έτσι κι εμείς, ειδικά φέτος είχαμε πολύ μεγάλη στήριξη από τον κόσμο».

Σχετικά Άρθρα