Γιώργος Σαραντέας: «Παλεύουμε για την άνοδο»

Α2 ΓΥΝΑΙΚΩΝ ,

«Στρατιώτης» της Άρτεμις Κορυδαλλού από το 1990 έχοντας περάσει από όλα τα πόστα, προπονητή, γενικού αρχηγού, προέδρου. Ο λόγος για τον Γιώργο Σαραντέα, ο οποίος θέλει να οδηγήσει την αθηναϊκή ομάδα στην Pre League και μετά από 11 αγωνιστικές στον Α' όμιλο της Α2 Γυναικών, η Άρτεμις βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας με 9 νίκες και μόλις 1 ήττα.

«Είμαστε στη πρώτη θέση με πολύ καλές εμφανίσεις μέχρι τώρα. Είχαμε καλή παρουσία στο ντέρμπι κορυφής με τις Αμαζόνες που είναι από τις ομάδες που διεκδικούν την άνοδο. Η ομάδα έχει δέσει, ξεκουραστήκαμε στις γιορτές και είμαστε έτοιμοι για τα επόμενα παιχνίδια. Εκτός από εμάς και τις Αμαζόνες, καλές ομάδες είναι και ο Μεσσηνιακός με την Ένωση Βύρωνα. Αν δεν προσέξεις απέναντί τους, μπορούν να σου κάνουν την ζημιά» ήταν το πρώτο σχόλιο του Γιώργου Σαραντέα στο volleyball.gr.

Αρετή Τέζα και Ξένια Κακουράτου είναι τα μεγάλα ονόματα στο ρόστερ της Άρτεμις, με τον Γιώργο Σαραντέα να αποθεώνει τις δύο αθλήτριες για την προσωπικότητά τους.

«Δεν είναι μόνο η εμπειρία της Αρετής και της Ξένιας που βοηθάει. Η επιλογή των δύο αθλητριών ήταν συγκεκριμένη. Η Ξένια ξεκίνησε από την Άρτεμις Κορυδαλλού από πολύ μικρή, την ξέρει την ομάδα πολύ καλά. Για την Αρετή δεν μπορείς να πεις πολλά. Είναι η μάνα του λόχου. Αντικατέστησε την Μουτζουρίδου στην ομάδα που είχαν τον ίδιο ρόλο, εντός και εκτός γηπέδου. Βοηθούν και η Τέζα και η Κακουράτου τις μικρότερες αθλήτριες και όλες στηρίζονται πάνω τους. Δεν θα μπορούσε να γίνει και διαφορετικά. Τα υπόλοιπα παιδιά νιώθουν μία σιγουριά μαζί τους στο γήπεδο».

Άλλος στόχος από την άνοδο δεν θα μπορούσε να υπάρχει για την Άρτεμις Κορυδαλλού. «Ξεκινήσαμε την χρονιά με στόχο την άνοδο στην Pre League. Γι' αυτό παλεύουμε όλη τη χρονιά. Θέλουμε να τελειώσουμε τη σεζόν εντός τετράδας και από εκεί και πέρα να είμαστε υγιείς και φορμαρισμένοι για τα μπαράζ. Αν καταφέρουμε να τερματίσουμε και στην 1η θέση του ομίλου μας, ακόμα καλύτερα για λόγους ψυχολογίας. Έχουμε δρόμο ακόμα όμως».

Κλείνοντας, ο Γιώργος Σαραντέας σχολίασε και τους ομίλους του βορρά, ξεχωρίζοντας την Ελπίδα Αμπελοκήπων και τον ΠΑΟΚ. «Από τους ομίλους του Βορρά, ξέρω καλά ότι η Ελπίδα παρά κάποιες απώλειες, έχει καλή ομάδα με έμπειρο προπονητή. Επίσης, ο ΠΑΟΚ είναι πολύ δυνατός, έχει δώσει χρήματα, έχει έναν πολύ καλό προπονητή και καλό ρόστερ. Θεωρώ ότι οι καλές ομάδες της Α2 θα μπορούσαν να αγωνιστούν στη Pre League και είναι καλύτερες από τις ομάδες που βρίσκονται στο τέλος της βαθμολογίας. Επειδή και η Pre League είναι νεοσύστατη κατηγορία, θέλει χρόνο για να έρθουν όλες οι κατηγορίες σε μία ισορροπία».

Σχετικά Άρθρα