Ολοκληρώθηκε η δράση «Σχολικός Αθλητισμός – Παίζω Βόλει» σε συνεργασία του Δήμου Ζωγράφου και της ΕΟΠΕ

ΑΝΑΠΤΥΞΗ ,

Το φεστιβάλ βόλεϊ στο πλαίσιο της δράσης «Σχολικός Αθλητισμός – Γιορτές Αθλημάτων: Παίζω Βόλεϊ», που διοργάνωσε ο Δήμος Ζωγράφου, σε συνεργασία με την Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίριση ολοκληρώθηκε σήμερα. 

Μια εξαιρετική πρωτοβουλία του Δήμου Ζωγράφου, την  οποία στήριξε από την πρώτη στιγμή η ΕΟΠΕ καθώς όλες αυτές τις ημέρες βρίσκονταν καθημερινά στο Κλειστό Γήπεδο της Ωρίωνος o υπεύθυνος ανάπτυξης της Ομοσπονδίας Χρήστος Ντόζης και οι Ομοσπονδιακοί προπονητές, Παναγιώτης Λακασάς, Κώστας Γκούντας,  Γιώργος Μπακοδήμος, Νίκος Μπουτσουρής, Γρηγόρης Ρουσάκης. 

Συνολικά 800 παιδιά, μαθητές της Ε’ και Στ΄ τάξης όλων των Δημοτικών σχολείων του Δήμου Ζωγράφου συμμετείχαν στη συγκεκριμένη δράση, όπου είχαν την πρώτη τους επαφή με το άθλημα, μαθαίνοντας τις βασικές δεξιότητες και παίζοντας αγώνες.

Τη δράση τίμησε με την παρουσία του και σήμερα ο Δήμαρχος Ζωγράφου Βασίλης Θώδας, ο οποίος μίλησε στους μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ζωγράφου για τα οφέλη της άθλησης στη σωματική και πνευματική υγεία. 












Ο κ. Θώδας εξέφρασε τις ευχαριστίες του στα μέλη της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης για τη συμμετοχή τους στη δράση του Δήμου Ζωγράφου και απένειμε τιμητική πλακέτα στον Εκτελεστικό Διευθυντής της Ομοσπονδίας Περικλή Μπακοδήμο και στον υπεύθυνο ανάπτυξης Χρήστο Ντόζη, επαινώντας  τους για το έργο που επιτελεί η Ομοσπονδία για την εκμάθηση του αθλήματος., ενώ τιμητικές πλακέτες έλαβαν και όλοι οι Ομοσπονδιακοί προπονητές.

Παρόντες ήταν επίσης η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και πρόεδρος των Σχολικών Επιτροπών Αναστασία Μπότου και ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών και Επικοινωνίας Δήμος Μπουλούκος.

«Στο Δήμο Ζωγράφου στόχος μας είναι τα παιδιά να ασχοληθούν με τον αθλητισμό. Θέλουμε να προάγουμε τον σχολικό αθλητισμό και γι’ αυτό ξεκινήσαμε την συγκεκριμένη δράση επιλέγοντας ως πρώτο άθλημα το βόλεϊ, ενώ στη συνέχεια οι μαθητές των σχολείων του Δήμου μας θα γίνουν ανάλογα καμπ και σε άλλα αθλήματα και θα ακολουθήσουν τα διασχολικά πρωταθλήματα σε όλα τα σπορ. Ξέρετε ο Δήμος Ζωγράφου έχει τη χαρά να φιλοξενεί ομάδες που καλλιεργούν σχεδόν όλα τα αθλήματα», είπε ο Δήμαρχος Ζωγράφου Βασίλης Θώδας και συμπλήρωσε με νόημα:

 «Το βόλεϊ ήταν το άθλημα με το οποίο ξεκινήσαμε και είμαι πάρα πολύ ικανοποιημένος από τη ανταπόκριση και τη συνεργασία που είχαμε με την Ομοσπονδία. Κι αυτό που με γεμίζει με μεγαλύτερη ικανοποίηση είναι το γεγονός ότι τα ίδια τα παιδιά το χάρηκαν και το απόλαυσαν καθώς είχαν την ευκαιρία να προπονηθούν με τους Ομοσπονδιακούς τεχνικούς.

Ο στόχος μας είναι να καθιερωθεί αυτή η δράση σε ετήσια βάση και να προάγουμε τον σχολικό αθλητισμό».















Από την πλευρά της η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και πρόεδρος των Σχολικών Επιτροπών Αναστασία Μπότου τόνισε:

«Τα πράγματα κύλησαν ακόμη καλύτερα απ’ ότι τα περίμενα και θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης η οποία μας έστειλε την αφρόκρεμα των προπονητών και τα παιδιά έμειναν ενθουσιασμένα γιατί έκαναν μια τέλεια δουλειά.

Ήταν πολύ καλύτερο το αποτέλεσμα από το αναμενόμενο και πολύ μεγαλύτερη η χαρά των παιδιών που προσέγγισαν τον αθλητισμό και το βόλεϊ με έναν διαφορετικό τρόπο και είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι.

Γενικά η συγκεκριμένη δράση θα συνεχιστεί και με άλλα αθλήματα, ενώ ήδη έχει πραγματοποιηθεί και μία επίσκεψη των μαθητών στο Ολυμπιακό Μουσείο το οποίο επίσης ήταν μια πολύ σημαντική εμπειρία»

Εκ μέρους της Ομοσπονδίας, ο Εκτελεστικός Διευθυντής Περικλής Μπακοδήμος απηύθυνε ένα σύντομο χαιρετισμό προς τους μαθητές και εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες της ΕΟΠΕ προς τον Δήμο Ζωγράφου για την συγκεκριμένη πρωτοβουλία τονίζοντας ότι η Ομοσπονδία θα προσφέρει πάντα τη στήριξη της σε τέτοιου είδους ενέργειες.




Σχετικά Άρθρα