Αλκιβιάδης Χατζηνικολάου: «Πετυχημένη η σεζόν για Καρδούλια/Καλιόζη, έχουμε καιρό να δουλέψουμε και να βελτιωθούμε»

BEACH VOLLEYBALL ,

Με την 9η θέση στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα μπιτς βόλεϊ Κ18 που διεξήχθη στο Λουτράκι ολοκληρώθηκε η φετινή σεζόν για τον Γιάννη Καρδούλια και τον Δημήτρη Καλιόζη.

Το νεαρό δίδυμο από τα Δωδεκάνησα το καλοκαίρι του 2022 κατέκτησε το πρωτάθλημα στις κατηγορίες Κ19 και Κ22, ενώ συμμετείχε και σε δύο Ευρωπαϊκά, κατακτώντας την 13η θέση στη διοργάνωση του Κ20 στην Τουρκία και την 9η στο Κ18 στο Λουτράκι.

Προπονητής της ομάδας είναι ο Κώος Αλκιβιάδης Χατζηνικολάου, ο οποίος έκανε για λογαριασμό του volleyball.gr τον απολογισμό της φετινής σεζόν.

-Πως προέκυψε η συνεργασία μεταξύ των δύο αθλητών;

«Η ομάδα συστάθηκε μέσα από το θεσμό των elite series στο χειμερινό καμπ που διοργάνωσε η ΕΟΠΕ στο ΣΕΦ. Συνέχισε την προσπάθειά της στους τελικούς των elite series το Πάσχα στο Ibeach, όπου και κατέκτησε τον τίτλο. Μέχρι το καλοκαίρι οι αθλητές προπονούνταν χωριστά καθώς ο Καλιόζης είναι από τη Ρόδο, ενώ ο Καρδούλιας είναι από την Κω. Τον Μάιο στο παγκόσμιο που έγινε στη Ρόδο και στο παρασκήνιο του, οι δύο αθλητές έκαναν ένα κοινό καμπ προπονήσεων, καθώς μέχρι εκείνη την περίοδο μόνο αγώνες είχαν κάνει μαζί».

-Με δεδομένο ότι ο Καλιόζης είναι από τη Ρόδο, πως γινόντουσαν οι προπονήσεις όλο το καλοκαίρι;

«Έπρεπε με το τέλος της σχολικής περιόδου να προπονηθούν μαζί και να λυθεί το μεγάλο πρόβλημα της απόστασης αφού ζουν σε διαφορετικά νησιά της Δωδεκανήσιου. Η λύση δόθηκε από την εταιρεία Dodekanisos seaways, η οποία διαθέτει καταμαράν που εκτελεί καθημερινά δρομολόγια από ρόδο προς Κω και αντίστροφα. Μετά από πρόταση που έγινε στην εταιρεία από τη Τοπική επιτροπή βόλεϊ Δωδεκανήσου, η πιο πάνω εταιρεία διέθεσε δωρεάν εισιτήρια στον Καλιόζη, προκειμένου να μετακινείτε αυθημερόν από τη Ρόδο στην Κω για προπόνηση και μετά να επιστρέφει πίσω.

Έτσι, λοιπόν κάθε Δευτέρα Τρίτη και Πέμπτη ο Ροδίτης αθλητής ερχόταν με το καταμαράν στην Κω μετά από ταξίδι 2,5 ωρών, έκανε προπόνηση το μεσημέρι και το απόγευμα επέστρεφε στη Ρόδο. Κάθε Πέμπτη έμενε στην Κω σε ξενοδοχείο όπου φιλοξενούταν για να κάνει προπόνηση και την Παρασκευή και μετά να επιστρέψει στη Ρόδο.



Έτσι, οργανώθηκε ένα σταθερό εβδομαδιαίο πλάνο προπονήσεων για να προετοιμαστούν τα παιδιά για τις διεθνείς και εγχώριες διοργανώσεις. Οι μετακινήσεις αφορούσαν μόνο τον Καλιόζη και όχι τον Καρδούλια αφού έτσι μετακινούνταν μόνο ένα άτομο, ενώ στην αντίθετη περίπτωση έπρεπε να μετακινηθεί και ο προπονητής της ομάδας. Επίσης στην Κω προπονούνται και άλλα αγόρια που με την παρουσία τους βοήθησαν πολύ στην καλή προετοιμασία της ομάδας.

Γι'αυτό το λόγο πρέπει να ευχαριστήσουμε θερμά τη Dodekanisos seaways και τον κύριο Νίκο Σαρίκιζη για τη φιλοξενία του Καλιόζη καθώς η συνδρομή τους στην προετοιμασία της ομάδας υπήρξε καθοριστική».

-Ποιοι ήταν οι στόχοι της ομάδας για το 2022;

Οι στόχοι που τέθηκαν για την ομάδα, ήταν η συμμετοχή στους τελικούς των Πανελληνίων πρωταθλημάτων τζούνιορ Κ22 και Κ19, αλλά και η συμμετοχή στα Πανευρωπαϊκά Πρωταθλήματα Κ20 στην Τουρκία και Κ18 στην Ελλάδα. Δεν ήταν δυνατό να συμμετάσχουν σε άλλα τουρνουά καθώς οι μετακινήσεις αθλητών και προπονητή από την Κω προς την κεντρική Ελλάδα ήταν πολυδάπανες.

Η ομάδα μέσα από τις προπονήσεις κατάφερε να φτιάξει το χαρακτήρα της και να εδραιώσει ένα συγκεκριμένο αγωνιστικό προφίλ μέσα από τα τουρνουά που συμμετείχε.

Η αρχή έγινε με το Κ22 όπου από τα προκριματικά του τουρνουά κατάφερε να φτάσει στον τελικό και με καλή εμφάνιση πήρε τον τίτλο από την ομάδα Βογιατζόγλου/Κουρτίδη.

Η συνέχεια δόθηκε στην Τουρκία στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ20, όπου κατάφερε να περάσει τον όμιλο και των πρώτο γύρο των νοκ άουτ αγώνων για να καταλάβει τελικά την 13 θέση στο τουρνουά. Οι εμφανίσεις της ομάδας ήταν ικανοποιητικές στους περισσότερους αγώνες και έδωσαν αισιόδοξα μηνύματα για τη συνέχεια.

Ακολούθησε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κ19 στην Κρήτη όπου δικαίωσαν τον τίτλο του φαβορί και πήραν το πρωτάθλημα χωρίς να χάσουν σετ.



Οι προπονήσεις συνεχίστηκαν με αμείωτο ρυθμό μέσα στον Αύγουστο για να μπορέσουν να ετοιμαστούν για τον μεγάλο στόχο της περιόδου που ήταν το Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα Κ18 στο Λουτράκι.

Στο Λουτράκι η ομάδα βρέθηκε νωρίτερα από το τουρνουά για να προετοιμαστεί με τη βοήθεια και άλλων εθνικών ομάδων που πήγαν νωρίτερα στο Λουτράκι.

Το τουρνουά στο Λουτράκι ξεκίνησε με μεγάλο βαθμό δυσκολίας, αφού η κλήρωση μας έφερε αντιμέτωπους με τις ομάδες της Αυστρίας, της Γερμανίας και της Φινλανδίας οι οποίες έχουν πολύ υψηλού επιπέδου προγράμματα για τα τζούνιορς στο μπιτς βόλεϊ. Με πολύ καλές εμφανίσεις και με μεγάλη σταθερότητα νίκησαν με 2-1 τη Γερμανία αρχικά και τη Φινλανδία έπειτα εξασφαλίζοντας την πρόκριση στον επόμενο γύρο. Έκαναν ήττα από την Αυστρία που ήταν ανώτερη ομάδα και στον πρώτο γύρο των νοκ άουτ αγώνων απέκλεισαν την Ιταλία με 2-0 σετ.

Στο δεύτερο των 16, έχασαν από τη  Δανία που αργότερα έπαιξε στον τελικό με 2-0 και έμειναν έξω από την οκτάδα. Στον αγώνα κατάταξης με αντίπαλο την ομάδα της Εσθονίας κατέκτησαν το στόχο που είχε τεθεί από την αρχή της περιόδου. Νίκησαν με 2-0 σετ και κατέλαβαν την 9η θέση».

-Το πρόσημο για τη φετινή σεζόν είναι θετικό;

«Σε γενικές γραμμές η πορεία της ομάδας κρίνεται απόλυτα επιτυχημένη αφού σε όλα τα τουρνουά που συμμετείχε έφτασε όπου μπορούσε να φτάσει. Η ομάδα στήθηκε μέσα στη φετινή περίοδο και έχει ακόμα μπροστά της πολύ καιρό να βελτιώσει τα χαρακτηριστικά της ώστε να εμφανιστεί ακόμα καλύτερη τα επόμενα χρόνια».

Σχετικά Άρθρα