Ικανοποίηση για το δεύτερο «FIVB BV COACHES COURSE» στην Αθήνα

BEACH VOLLEYBALL ,

Ολοκληρώθηκε το «FIVB BV COACHES COURSE-LEVEL ONE», το δεύτερο σεμινάριο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας το οποίο φιλοξενήθηκε στην Ελλάδα και στις εγκαταστάσεις του Triantafyllidis Beach Arena.

Την τελευταία ημέρα, η Ε.Ο.ΠΕ. μαζί με τους συνεργάτες της από την Ευρωπαϊκή Πολιτεία παρουσίασε στους προπονητές και στους αθλητές που συμμετείχαν στο σεμινάριο, το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus «Integrated Approach for the Prevention, Detection and Combat of Sexual Harassment in Sports -  μια Ολοκληρωμένη Προσέγγιση για την Πρόληψη, Ανίχνευση και Καταπολέμηση της Σεξουαλικής Παρενόχλησης στον αθλητισμό/ Isports».

Με τη λήξη του σεμιναρίου, ο επικεφαλής εισηγητής και Technical Supervisor της FIVB κ. Τζεφ Μπριο μαζί με τον ειδικό γραμματέα του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Γιάννη Βερούτη και του μέλους Μιχάλη Τριανταφυλλίδη παρέδωσαν τα διπλώματα στους συμμετέχοντες και στις συμμετέχουσες που χορηγεί στους συμμετέχοντες η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή και η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, αφού το FIVB Course είναι ενταγμένο στο πρόγραμμα Olympic Solidarity.

Τέλος, το μέλος του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Μιχάλης Τριανταφυλλίδης απένειμε αναμνηστικά στους υπεύθυνους του σεμιναρίου και συγκεκριμένα στον επικεφαλής εισηγητή της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας κ. Τζεφ Μπριο, στους εκπροσώπους της Side Out Μαρκ Κοντόπουλο και Άλεξ Σεβό, καθώς και στον εκπρόσωπο της FIVB Ταχαμίρο Φουτζίνο.

«Χάρηκα πολύ που γύρισα στην Ελλάδα για το σεμινάριο της FIVB, καθώς η πρώτη μου εμπειρία πριν τρία χρόνια ήταν πολλή καλή. Φέτος το σεμινάριο ήταν λίγο διαφορετικό αλλά όλοι ανταποκρίθηκαν στις απαιτήσεις του και θεωρώ πως ολοκληρώθηκε με επιτυχία. Το σεμινάριο είναι διαθέσιμο για όλες τις χώρες και αν υπάρχει ενδιαφέρον θα πάμε όπου μας ζητηθεί. Κάθε χρόνο το αναπτύσσουμε ακόμα περισσότερο και αν θέλει η Ελλάδα μπορούμε να το καθιερώσουμε κάθε χρόνο και να το μεγαλώσουμε» δήλωσε ο Τζεφ Μπριο.

Το μέλος του Δ.Σ. της Ε.Ο.ΠΕ. Μιχάλης Τριανταφυλλίδης δήλωσε με την ολοκλήρωση του σεμιναρίου: «Αποτελεί μεγάλη τιμή για εμάς, η επιλογή από την Ελληνική και Διεθνή Ομοσπονδία, η Triantafyllidis Beach Arena να φιλοξενήσει στις εγκαταστάσεις της -για δεύτερη, μάλιστα, φορά- το διεθνές προπονητικό σεμινάριο για το μπιτς βόλεϊ (FIVB Beach Volleyball Coaches Course). Είμαστε πολύ χαρούμενοι που ανταποκριθήκαμε στις απαιτήσεις του διεθνούς αυτού σεμιναρίου και αποσπάσαμε τα κολακευτικά σχόλια των ανθρώπων της FIVB. Ευχή και επιθυμία μας να ξεκινήσει από την Ελλάδα το -υπό σύσταση- level 2 διεθνές προπονητικό σεμινάριο της FIVB».

Ο Μαρκ Κοντόπουλος και ο Άλεξ Σεβό, που ίδρυσαν μαζί με τον Βαγγέλη Κουτουλέα την ακαδημία μπιτς βόλεϊ Side Out στο Λονδίνο δήλωσαν:

«Είμαστε χαρούμενοι που επιστρέψαμε. Οι συνθήκες ήταν λίγο διαφορετικές, όπως η απουσία του Βαγγέλη Κουτουλέα, ο οποίος ήταν αυτός που το ξεκίνησε αυτό το σεμινάριο. Θεωρήσαμε ότι έπρεπε να το συνεχίσουμε στη μνήμη του και να τιμήσουμε τη προσφορά του στο άθλημα. Σκοπός μας τώρα είναι να συνεχίσουμε το έργο του και να τα αναπτύξουμε ακόμα περισσότερο στην Ελλάδα και στο εξωτερικό».

Για τη δουλειά του μπιτς βόλεϊ στο Λονδίνο: «Η Side Out ιδρύθηκε πριν 11 χρόνια με τον Βαγγέλη και τον συνεργάτη μας Άλεξ Σεβό. Η ανάπτυξη είναι εξαιρετική τα τελευταία 2-3 χρόνια και έχουμε δει μεγάλη αύξηση στα παιδιά και πλέον έχουμε πάνω από 100 στην ακαδημία μας. Όλο αυτό έγινε με τη προσφορά πολλών ανθρώπων, αλλά ειδικά του Κουτουλέα που έχει κάνει τη διαφορά στο βόλεϊ και στο μπιτς βόλεϊ. Έχει ανέβει το προφίλ του αθλήματος και έχει έρθει νέος κόσμος».

Σχετικά Άρθρα