Στάθης Χανδρινός: «Ελπίζω αυτό το μετάλλιο να εμπνεύσει κι άλλα νέα παιδιά»
Το ίδιο χαμόγελο ικανοποίησης με τα κορίτσια υπήρχε και στο πρόσωπο του Ομοσπονδιακού τεχνικού Στάθη Χανδρινού.
Ο έμπειρος στάθηκε στον εξαιρετικό τρόπο λειτουργίας και... διαχείρισης κρίσεων από τα δύο κορίτσια και τόνισε ότι αυτή η επιτυχία μπορεί και πρέπει να αποτελέσει την απαρχή για μια νέα εποχή για το ελληνικό μπιτς βόλεϊ.
«Νιώθουμε μεγάλη περηφάνια για την προσπάθεια που κάναμε. Να δώσω συγχαρητήρια στα παιδιά για την τεράστια προσπάθεια που έκαναν, για να πάρουν το χρυσό. Έδωσαν δύσκολους αγώνες, απέκλεισαν φαβορί, όπως η Γαλλία, η Ολλανδία, και στον τελικό η Γερμανία.
Αυτό που τους έδωσε το χρυσό ήταν το γεγονός ότι έπαιξαν με πάθος, ήταν συγκεντρωμένες, ακολούθησαν το πλάνο και βοήθησαν η μία την άλλη».
Υπήρχε κάποια στιγμή που φοβήθηκες στη διάρκεια του τουρνουά ή τα κορίτσια σου έδιναν μια ασφάλεια ότι θα τα καταφέρουν;
«Υπήρχαν κάποιες στιγμές που ήμασταν με την πλάτη στον τοίχο. Αλλά επειδή ξέρω την ομάδα και τις δυνατότητές της, ήξερα ότι θα έχουμε την ψυχραιμία να γυρίσουμε το παιχνίδι. Αυτό συνέβη σε δύο τρία παιχνίδια, όπου οι συνθήκες ήταν δύσκολες κι η πίεση μεγάλη.
Αλλά όταν ξέρεις την ομάδα σου, ακόμα και τις φορές που ίσως φοβήθηκα, δεν πίστευα ότι θα χάσουμε κάποιο παιχνίδι».
Αυτό το μετάλλιο μπορεί να είναι η αρχή για μια νέα εποχή για το ελληνικό beach volley;
«Το ελπίζω. Αυτό το μετάλλιο το χρειαζόμασταν σαν άθλημα, σαν χώρα. Είχαμε καιρό να κάνουμε κάποια μεγάλη διάκριση. Ελπίζω αυτό να εμπνεύσει νέα παιδιά. Ήδη υπάρχουν παιδιά τα οποία τα δουλεύουμε πιο πίσω, ώστε να βρούμε μικρότερης ηλικίας ταλέντα.
Είναι καλό να χτίζεις παλάτια στην άμμο, αρκεί να έχεις το κατάλληλο υλικό».