Ηρωική προσπάθεια για Βίκυ, Πένυ στο «Καράβι Club» και πρόκριση της Ελλάδας

BEACH VOLLEYBALL ,

Ούτε οι συνέχεις κράμπες κατάφεραν να λυγίσουν την Βίκυ και την Πένυ! Αρβανίτη και Καραγκούνη, κάνοντας κατάθεση ψυχής στο golden match του Continental Cup κόντρα στις Αυστριακές, Schützenhöfer/Plesiutschnig επικράτησαν με 2-0 (21-19, 21-19) σετ και οι Εθνικές ομάδες μπιτς βόλεϊ γυναικών, πήραν πανηγυρική πρόκριση για την Β' φάση του προολυμπιακού τουρνουά.

Ελλάδα και Αυστρία πήραν από μία νίκη στα μεταξύ τους παιχνίδια και το εισιτήριο για την επόμενη φάση του Continental Cup κρίθηκε στο golden match, εκεί όπου κάθε χώρα έχει το δικαίωμα να διαλέξει την ομάδα της ανάμεσα από τις 4 παίκτριες της.

Έτσι, η ομάδα νούμερο 33 στον κόσμο, οι Schützenhöfer/Plesiutschnig από την Αυστρία, αναμετρήθηκε με την Αρβανίτη, Καραγκούνη, νούμερο 38 στον κόσμο και το παιχνίδι ήταν συναρπαστικό. Στο πρώτο σετ, Βίκυ και Πένυ κυνηγούσαν στο σκορ μέχι το 16-16. Σε εκείνο το σημείο με σέρβερ την Καραγκούνη, η Εθνική ομάδα πήρε «αέρα» 3 πόντων (19-16) και έκανε το 1-0 σετ με 21-19.

Στο δεύτερο σετ και ενώ το σκορ ήταν 9-7 υπέρ της Ελλάδας, η Βίκυ Αρβανίτη έπαθε κράμπα στη γάμπα και η Πένυ Καραγκούνη στο πέλμα. Μετά τα δύο medical time out που ζήτησαν, επέστρεψαν στο κεντρικό γήπεδο του «Καράβι Club» αλλά φαινόταν πως πονούσαν. Παρόλα αυτά δεν τα παράτησαν, δεν έχασαν σε κανένα σημείο της αναμέτρησης τον έλεγχο του σετ και παρά τους έντονους πόντους πήραν το σετ με 21-19 και την πανηγυρική πρόκριση μαζί με την Δήμητρα Μαναβή και την Κωνσταντίνα Τσοπούλου για την επόμενη φάση της διοργάνωσης.Πρόκριση για την Τουρκία

Στο ταμπλό των ανδρών, η Τουρκία χωρίς να χάσει σετ σε 4 παιχνίδια, έκλεισε θέση για την Β' φάση του Continental Cup. Για την Ελλάδα, Δημήτρης Νιώπας/Θοδωρής Παπαδημητρίου και Βασίλης, Άγγελος Μανδηλάρης θα αναμετρηθούν με τις ομάδες του Κοσόβου και εφόσον νικήσουν, θα παλέψουν με την Σουηδία για την πρόκριση στην Β' φάση.

Σχετικά Άρθρα