Ευρωπαϊκό ανδρών-γυναικών 2023: Την Τετάρτη 16 Νοεμβρίου στη Νάπολι οι κληρώσεις - οι χώρες που συμμετέχουν

ΕΘΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ,

Έγιναν γνωστές από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Βόλεϊ (C.E.V.) οι χώρες που θα διοργανώσουν το καλοκαίρι του 2023 τα Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα ανδρών και γυναικών, οι κληρώσεις των οποίων θα γίνουν την Τετάρτη 16 Νοεμβρίου στη Νάπολι.

Το Ευρωβόλεϊ Γυναικών θα διεξαχθεί από τις 15 Αυγούστου 2023 έως τις 3 Σεπτεμβρίου 2023 με διοργανώτριες χώρες το Βέλγιο, την Γερμανία, την Ιταλία και την Εσθονία.

Το Ευρωβόλεϊ Ανδρών θα ξεκινήσει στις 28 Αυγούστου 2023 και θα ολοκληρωθεί στις 16 Σεπτεμβρίου 2023 με την Ιταλία, την Βόρεια Μακεδονία, τη Βουλγαρία και το Ισραήλ να υποδέχονται τις 24 καλύτερες ομάδες της Ευρώπης.

Στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανδρών 2023 θα συμμετέχουν οι:

1. Ιταλία, Βουλγαρία, Βόρεια Μακεδονία και Ισραήλ ως διοργανωτές.

2. Σλοβενία, Πολωνία, Σερβία, Ολλανδία, Γερμανία, Τσεχία, Γαλλία, Ουκρανία από τη τελική κατάταξη του Ευρωβόλεϊ 2021.

3. Ελλάδα, Τουρκία, Φινλανδία, Βέλγιο, Πορτογαλία, Ισπανία, Ρουμανία, Ελβετία, Δανία, Μαυροβούνιο και Εσθονία που προκρίθηκαν μέσω των προκριματικών.

4. Μέχρι τις 31 Οκτωβρίου θα παρθεί η απόφαση αν θα συμμετέχει και η Ρωσία στη τελική φάση του Ευρωβόλεϊ 2023. Αν δεν λάβει μέρος τότε τη θέση της θα πάρει η Κροατία ως πρώτη επιλαχούσα από τα προκριματικά.

Στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα γυναικών 2023 θα συμμετέχουν οι:

1. Βέλγιο, Ιταλία, Εσθονία, Γερμανία ως διοργανωτές.

2. Σερβία, Τουρκία, Ολλανδία, Πολωνία, Γαλλία, Σουηδία, Βουλγαρία από τη τελική κατάταξη του Ευρωβόλεϊ 2021.

3. Ελλάδα, Κροατία, Τσεχία, Ουκρανία, Σλοβενία, Σλοβακία, Βοσνία, Ισπανία, Ρουμανία, Ουγγαρία, Φινλανδία και Αζερμπαϊτζάν που προκρίθηκαν μέσω των προκριματικών.

4. Μέχρι τις 31 Οκτωβρίου θα παρθεί η απόφαση αν θα συμμετέχει και η Ρωσία στη τελική φάση του Ευρωβόλεϊ 2023. Αν δεν λάβει μέρος τότε τη θέση της θα πάρει η Ελβετία ως πρώτη επιλαχούσα από τα προκριματικά.

Σχετικά Άρθρα