Ο σχεδιασμός και το πλάνο των αναπτυξιακών Εθνικών ομάδων

ΕΘΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ,

Για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια όλοι οι Ομοσπονδιακοί προπονητές των αναπτυξιακών Εθνικών ομάδων, καθώς και οι Συντονιστές κλιμακίων της Περιφέρειας, συναντήθηκαν στα γραφεία της Ε.Ο.ΠΕ. και ως συνέχεια της πρώτης συνάντησης της Ομοσπονδίας με τους «σοφούς» του αθλήματος ανέλυσαν διεξοδικά τον σχεδιασμό με βάση τις υποχρεώσεις του επόμενου έτους.

Οι Ομοσπονδιακοί προπονητές συζήτησαν το βασικό πλάνο προπονητικής προσέγγισης για τις Εθνικές αναπτυξιακές ομάδες που θα λειτουργούν ως συγκοινωνούντα δοχεία. 

Παρουσία του Προέδρου της Ε.Ο.ΠΕ. Γιώργου Καραμπέτσου, του Διευθυντή της Ομοσπονδίας Περικλή Μπακοδήμου, του Τεχνικού Υπεύθυνου Ανάπτυξης Κώστα Χαριτωνίδη, του Τεχνικού Σύμβουλου Εθνικών ομάδων Τάκη Καβαλιεράκη και των μάνατζερ των Εθνικών ομάδων Ανδρών Μάριου Γκιούρδα και Γυναικών Βαγγέλη Περόπουλου έγινε μία πρώτη συνάντηση στα γραφεία της Ε.Ο.ΠΕ., όλων όσων εμπλέκονται στον συντονισμό των κλιμακίων ενόψει του διακλιμακιακού του Απριλίου και όσων ασχολούνται με τις μικρές Εθνικές ομάδες.

Το παρών έδωσαν ο προπονητής της Εθνικής εφήβων Παναγιώτης Λακασάς με τον συνεργάτη του Δημήτρη Χριστοφορίδη, ο προπονητής της Εθνικής παίδων Στέφανος Νανάς, ο προπονητής της Εθνικής παμπαίδων Γιώργος Μπακοδήμος με τον συνεργάτη του Μαρίνο Κουτσογιάννη, ο συνεργάτη των Εθνικών ομάδων εφήβων, παίδων και παμπαίδων Θανάσης Πανούσος, ο προπονητής της Εθνικής ελπίδων γυναικών Γιάννης Φάκας, ο προπονητής της Εθνικής νεανίδων Νίκος Μπουτσουρής με τον συνεργάτη του Κώστα Ιωαννίδη, ο προπονητής της Εθνικής κορασίδων Ανέστης Γιαννακόπουλος με τον συνεργάτη του Σταύρο Βίτσιο, ο προπονητής της Εθνικής Παγκορασίδων Κώστας Γκούντας και οι συνεργάτες του Βασίλης Παπαδημητρίου και Μπέτυ Κουτσολία.

«Η συνάντηση έγινε σε εξαιρετικό κλίμα και ήταν ιδιαιτέρως επικοδομοιτική. Προέκυψε ταύτιση απόψεων από όλους τους προπονητές που θα δουλέψουν για την βελτίωση της εικόνας του αθλήματός μας. Ο στόχος μας είναι η δημιουργία ικανών αθλητών μακροπρόθεσμα έτσι ώστε να στελεχωθούν οι μεγάλες Εθνικές ομάδες και επίσης η πρόκριση των παίδων και κορασίδων στους ομίλους του Ιανουρίου και των εφήβων, νεανίδων στους ομίλους του Απριλίου» δήλωσε ο Διευθυντής της Ομοσπονδίας Περικλής Μπακοδήμος.

Τα Χριστούγεννα θα γίνουν κοινές προετοιμασίες των Εθνικών ομάδων παίδων, εφήβων και κορασίδων, νεανίδων. Επίσης, θα ενταθούν οι εβδομαδιαίες προπονήσεις διεθνών αθλητριών και αθλητών των αναπτυξιακών Εθνικών ομάδων και θα ξεκινήσουν οι επισκέψεις των Ομοσπονδιακών προπονητών παμπαίδων, παγκορασίδων σε όλα τα κλιμάκια των περιφερειών για την επιλογή αθλητών-αθλητριών που θα συμμετάσχουν στο διακλιμακιακό για να γίνει η τελική επιλογή.

Σχετικά Άρθρα